Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Kranssit

Tein mutillan varvuista kranssin. Mutillaa voisi melkein verrata puolukkaan, vaikka toki puolukan maku on parempi. Tuli vähän jouluinen olo. Chilessä on nyt talvi. On kylmiä aurinkoisia päiviä, jolloin lämpötila on öisin nollan tienoilla ja päivisin varjossa alle kymmenen. On myös paljon sateisia ja harmaita päiviä. Nautin talvesta, sateesta ja myrskystä, sillä Chilen kesä on todella pitkä, kuuma ja kuiva. En keksinyt vielä parempaa paikkaa mutillakranssilleni, joten laitoin sen vain tekemieni neulahuovutustaulujen yläpuolelle. Nuo taulut olivat ennen seinällä hienoissa boldokepeissä, mutta keppeihin ilmaantui termiitinreikiä! Ne joutuivat pikaisesti pois mökistä, etteivät termiitit ala jyrsiä mökkiämme. Nyt taulut roikkuvat tuolla tavalla puolihuolimattomasti kenollaan osittain toistensa päällä.

Mutillakranssia varten väänsin ensin ohuesta ruostuneesta rautalangasta ympyrän. Sitten tein mutillanvarvuista pieniä kimppuja, jotka kiinnitin kranssiksi kieputtamalla ruostunutta rautalankaa. Ruostunut rautalanka on ihan saman väristä kuin varpujen puumaiset osat, joten sitä ei erota ollenkaan.

Tämän kransin tein puista keräämästäni naavasta. Ensin väänsin sähköjohdosta sydämen, jonka ympärille kiersin tiukkaan villaa. Sitten liimasin kuumaliimalla kahta erilaista naavaa vuorotellen. Lopuksi kiinnitin helmet myös kuumaliimalla. Tämä koriste on nyt vessassa, sillä se sopi sinne niin hyvin väriensä puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti