Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 27. heinäkuuta 2009

Talvipäivä

Tänään heräsin seitsemältä aamulla. Puoli kahdeksan maissa aamu alkoi sarastaa. Taivaanranta oli kirkas ja kuistiltamme avautuivat hienot maisemat lumihuippuisille tulivuorille.
Orvokkiaika on alkanut Chilessä. Nämä isot orvokit ovat "pensamiento" ja pienet orvokit ovat "viola". Nyt tässä on vasta yksi kukka, mutta nuppuja on jo monta.
Daphne avaa kukkiaan. Harmi, etten saa tähän liitettyä voimakkaan raikasta sitrustuoksua, jonka kukka aina erittää, kun kävelen siitä ohi.

6 kommenttia:

 1. Heipä hei Mia <3
  Mukava kun piipahdit blogissani. En olisi osannut tänne muuten tulla.

  On tosi ihana kun voi lukea erilaisia blogeja eri maista. Sinun elämäsi on erittäin mielenkiintoista täältä katsottuna. Enkä epäile etteikö se olisi sitä myös siellä :)

  Voi miten suloisia koiria sinulla on.
  Ja melkoinen peikon tekijä olet. Ovatko peikot tuttuja satuhahmoja siellä Chilessä?

  Voi hyvin!
  Ainosofia Oulusta

  VastaaPoista
 2. Moikka taas! Kiva nähdä kuvia!

  Siis onko daphne sama kuin täällä näsiä? (Daphne mezereum, tai jotain sellaista). Siis sellainen johon tulee ensin kukat, sitten lehdet?

  Jännää, jos sellaisia on sielläkin!

  VastaaPoista
 3. Niin ja tuo kahvipannu näyttää jotenkin tutulta :)

  VastaaPoista
 4. Hei Ainosofia ja kiitos visiitistä! Peikot ja tontut eivät ole tyypillistä chileläistä kulttuuria. Niitä pidetäänkin rumina ja nille nauretaan. Tosin syynä on myös se, että tykkään tehdä humoristia hahmoja. Monet myös pelkäävät tonttuja ja peikkoja ja pitävät niitä pahoina. Minä kuitenkin jatkan härkäpäisesti tonttujen väsäämistä. Niinkin lähellä kuin Argentiinassa tontut ja peikot ovat paljon tutumpi juttu.

  Tuulispää: Daphnessa on aina lehdet. Kukat tulevat näin talvella ja tuoksuvat huumaavilta. Toivoinkin, että tunnistaisit kahvipannun:)

  VastaaPoista
 5. Hei Mia,
  kyllä sinulle pitää lumisade saada sinne kauas :)
  kirjoitatko minulle osoitteeseen
  ainosofia1@gmail.com (huom. siinä on ykkönen)
  laitan sinulle html-tiedoton, joka sinun pitää laittaa gadgettiin - ei ole vaikeaa...
  Ja siitä kukasta meillä. Tämä ikävä kyllä on vaan aito silkkikasvi :(
  Minulla oli oikea samanlainen, mutta muuttomiehet pitivät kukkaani pakkasessa ja sepä oli sen kasvin loppu. Melkein itkua väänsin silloin.
  Niinpä mieheni hommasi minulle tuon tilalle.
  Eihän se ole sama kuin aito, mutta olen jo tottunut tuohon.
  Laita meiliä niin pian lumihiutaleet leijailee täälläkin ;)
  -ainosofia-

  VastaaPoista
 6. Hei Ainosofia! Kiitos lumisateesta:) Hienolta se kasvi näyttää, vaikkei olekaan oikea. Se näytti niin isolta ja hyvinvoivalta, että ihmettelin, että mikä kasvi se voi olla. Itselläni kaikki isommat sisäkasvit aina kuolivat Suomessa...minulla ei kyllä ole kovin vihreä peukalo. Suosin vain kasveja, jotka pärjäävät melkein oman onnensa nojassa. Pelargoniat kunniaan;)

  VastaaPoista