Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 28. tammikuuta 2010

Tervetuloa Feria de Arte Populariin!

Hei kaikille lukijoille! Feria on täydessä vauhdissa ja kaikki aika menee siellä. Siksi en ole ehtinyt päivittää blogiani. Kojun pitää olla auki kaksi ja puoli viikkoa klo 11-23. Siihen vielä kun lisää matkat, niin työpäivistä tulee 13-tuntisia! Tapahtuma alkoi 22.1. ja se loppuu 7.2.


Nappasin muutaman kuvan kojustani. Röllö hyllyn päällä on maskottini, sitä en myy, vaikka hintaa kysellään joka päivä. Ei kukaan täällä olisi valmis maksamaan sitä hintaa, joka siitä pitäisi pyytää, kun ottaa huomioon siihen kulutetut tunnit ja työmäärän. Koko Röllö on tehty neulahuovuttamalla ja se on iso. En tiedä, saako kuvasta käsitystä koosta.

Koiratkin näkyvät töissäni. Tässä on yksi taulu, jonka nimi on "Quiltro chileno" eli "Chileläinen katukoira". Kaikki eri värit ja laikut siinä kuvaavat sitä rotujen kirjoa ja sekamelskaa, joka chileläisissä katukoirissa on edustettuna. Osittain taulun päällä roikkuu neulahuovuttamalla tehty käsilaukku, jossa on chihuahuan pää. Chihulla on vähän vaivautunut ilme, sillä laukussa on teksti "Pure breed chi", eikä laukun chihu ole ihan varma puhdasrotuisuudestaan. Vaikka chihuilla ovatkin kaikki värit sallittuja, mutta tuskin tällainen väritys!


"Tontun yöjuoksut"

"Yksinäisten vuorten tontut"

Tällaista näkymää katselen päivät pitkät. Kuva on otettu kojuni sisäpuolelta. Ihmisiä on liikkeellä valtavasti, mutta kauppa käy nihkeästi. Paljon huonommin kuin aikaisempana kolmena vuonna, kun olen ollut mukana. Lama taitaa näkyä vasta nyt ihmisten kukkaroissa.

Joulumuorikin pääsi mukaan ihmisiä hämmästyttämään.

Onnenpuput

Kukkapuput

haltioita ja tonttuja
Feria de Arte Popular on Chilen suurin tapahtuma lajissaan. Otan siihen nyt osaa neljättä vuotta. Myynti on aina ollut hyvää Chilen mittakaavassa mitattuna. Työni ovat hyvin erilaisia kuin eteläamerikkalaiset käsityöt muuten, mutta kauppa on silti käynyt. Tänä vuonna ikävä kyllä on mennyt heikosti, vaikka hinnat ovat suunnilleen samat kuin aiemminkin ja olen tehnyt paljon myyntiin aiempien vuosien menestystuotteita. Onneksi feriaa on kuitenkin vielä jäljellä yli viikko ja kun ihmisillä on palkkapäivä, voi tahti reipastua myynninkin osalta.
---
Tapahtumaa leimaa kyllä voimakkaasti juuri sana "popular", eli kaiken pitäisi olla helposti ymmärrettävää ja halpaa. Paremmalle työlle ei pahemmin anneta arvoa. Joka vuosi on saman pulman edessä. Miten voisi tehdä jotain NOPEAMMIN ja HELPOMMIN valmistuvaa, jota voisi myydä EDULLISEMMIN? Ihmisten kipuraja tuntuu olevan noin 6 euroa, eli sen yli menevät tuotteet jäävät helposti ostamatta. Minulla ei ole montaakaan tuotetta alle kuuden euron.
---
Juttelin pieniä lasieläimiä valmistavan miehen kanssa. Hän kertoi, että hän voi tehdä 150 pientä koiraa päivässä! Minä voin tehdä neulahuovuttamalla korkeintaan yhden koirataulun tai muutaman pienen koirahahmon! Voi kun ihmiset voisivat ymmärtää, miten hidasta työni on!
---
Yritän feriassa ollessani aina bongata suomalaisia ja muutenkin naapureita. Nyt tuloksena on kolme suomalaista miestä, yksi suomea puhuva chileläinen nuori nainen, yksi ruotsalainen pariskunta sekä yksi venäläinen pariskunta.
---
Kiitos vierailustanne kojussani:)

13 kommenttia:

 1. Työsi ovat aivan uskomattoman hyviä! Miten voisin ostaa niittä tanne USAan, maksan kyllä postikulut vakuuitusten kanssa.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä. Työsi ovat niin kauniita ja persoonallisia. Haluaisin kanssa ostaa tuotteitasi, mutta nyt on raha-asiat vähän huonolla hapella, kun oli tämä leikkaus, joka ei ollut ihan halpa!

  VastaaPoista
 3. Suomeen töitäsi ei varmaankaan saa. Tuo taulu "yksinäisten vuorten tontut" on tosi sykähdyttävä ja hevosenkengissä istuvat onnen puput, ihania.
  -Tuulix

  VastaaPoista
 4. Voi että kun työsi ovat hienoja! Sääli,että kauppa ei käy ihan hyvin, mutta peukut on täällä pystyssä sille,että kävisi se kauppa vähän paremmmin,ja että saat nimea hienoille töillesi..

  VastaaPoista
 5. Minäkin pidän peukkuja, että kauppa vielä piristyy. Hirmuisesti joudut niiden eteen tekemään työtä ja sitten vielä myyntipäivätkin venyvät pitkiksi. Työsi ovat kyllä todella ihanan persoonallisia. Kyselit jotain pientä huovutettavaa,entä jos neulahuovuttaisit esim jotain kukkia, perhosia joita voisi laittaa takkiin, laukkuun yms...ehkä yhdistäisi siihen vielä jotain muuta, esim kangasta, pitsiä..tai kokeile solmioita, rannekoruja, vöitä, mukin alusia...Jos sulla on mahdollisuus, niin ota kuvia toisista kojuista. Olisi kiva nähdä minkälaista muilla on tarjolla. TSEMPPIÄ!
  T:Päivi Hml

  VastaaPoista
 6. MEP: Ihanaa, että pidät töistäni. Lähetän mielelläni töitäni USA:aan. Täytyy vain pakata tuotteet hyvin ja ottaa selvää postimaksuista. Jos otat minuun yhteyttä s-postilla, niin voimme sopia tarkemmin. Voin lähettää parempia kuvia sinua kiinnostavista tuotteista sekä vastata kysymyksiisi. En usko, että Chilestä lähetettyihin paketteihin saa vakuutusta, en ole ainakaan koskaan kuullut. Suomeen lähetän paketit kirjattuna, eikä vielä koskaan paketti ole hävinnyt kahden ja puolen vuoden aikana, kun niitä olen lähetellyt (tosin koiranvaatteita.

  S-postini: mia.emilia@gmail.com

  Keijukainen: Terveyshän on pääasia! Laitan varmaan tuonne Pajapuotiin myyntiin suomalaiselle kukkarolle edullisiakin tuotteita.

  Tuulix: Kyllä töitäni Suomeen saa, mutta en ole vielä ehtinyt panostaa siihen koiranvaatebisnekseni takia. Pitäisi organisoida asiat vähän paremmin... Onnenpupuja on tulossa myyyntiin Pajapuotiin, täytyy vaan ottaa selville postimaksujen osuus. "Yksinäisten vuorten tontuista" minulla on myös toinen veriso, jossa vuoret ovat sinisävyiset ja niitä katselee yksi tonttu. Laitan siitäkin kuvan tänne jossain vaiheessa.

  Yaelian: Kiitos! Monet töistäni ovat tässä feriassa vähän väärässä paikassa. Pidin joulun aikoihin näyttelyn taidegalleria/joogapaikassa ja sieltä minulta ostettiin kaikki tonttuaiheiset taulut! Samoin feriasta on aikaisempina vuosina ostettu tauluja, mutta tänä vuonna näyttää siltä, että ne ostajat ovat jossain lomilla..;)

  Päivi Hml: Täällä on muita ihmisiä, jotka tekevät kukkia ja perhosia ja kaikkea yksinkertaista ja halpaa. Yhdessä kojussa on neulahuovutettuja kukkia pinneissä ja pannoissa. Siellä on koruja ja avaimenperiä. Minä en tahtoisi lähteä siihen, sillä Chile on pullollaan sentyylistä tavaraa. Kun joku keksii huovuttaa erivärisiä palloja ja tehdä koruja, koko maan naiset tekevät sitä perässä. Sitten he myyvät näitä töitään alle eurolla. En tahtoisi mennä tuohon massaan mukaan, vaan erottua erilaisilla ja korkealuokkaisemmilla töillä, vaikka sittem se tarkoittaakin sitä, etten myy paljon. Ehkä on parempi myydä se yksi tonttu kuin sata pinniä;) Silti aina mietin, voisinko tehdä jotain minun tyylistäni nopeammin ja edullisemmin. Nopeasti tehdyt työt vaan yleensä näyttävät halvoilta omasta mielestäni, enkä tahtoisi sortua siihen. Äääh, miten hankalaa. Tänä aamuna vähän turhautuneena aloin huovuttaa pieniä hiiriä ja laitoin niille hinnaksi vain 1,5 euroa ja tietty niitä alettiin sitten heti ostaa. Eläinhahmot ovat varmoja nakkeja, sillä ne ovat suurimmaksi osaksi turvallisia aiheita eri kulttuureissa.

  Yritän näpsiä kuvia muista kojuista, mutta en tiedä, voinko laittaa niitä nettiin. Täytyy ainakin kysyä lupa tekijöiltä.

  VastaaPoista
 7. Tosi ihania toita ihan kaikki! Minakin ihastuin yksinaisten vuorten tonttuihin! Puput on mun heikko kohtani joten ne oli myos kaikki erityisen ihania! Toivotaan viela parempaa myyntia loppuajaksi. Ja muutenkin jaksamista pitkien paivien kanssa.

  VastaaPoista
 8. Kauniita ja tosi taidokkaita töitä sinulla!

  Ymmärrän hyvin tuskailun hinnan ja valmistuksen välillä. Käsityöläinen joutuu tekemään sitä aina. En itsekään ymmärrä miten jonkin tuotteen voi tehdä nopeasti ja taidokkaasti ja saada siitä vielä hyvän hinnan =)( vaikka käsityöläinen olen itsekin...)

  Ja voi, se myyntikojun takana seisominen ja asiakkaiden odottaminen!
  Joskus se on kivaa, ja joskus ei. Siksipä minulla melkenpä kaikki myynti on siirtynyt nettiin.

  Paljon stemppiä sinulle!!

  VastaaPoista
 9. Olet todella taitava. Aivan ihania ovat! :)

  VastaaPoista
 10. olen niin uusi blogisi lukija, etten ollut vielä tutustunut puotiin. Nyt kun siihen tutustuin, niin seurailen, mitä tulee myyntiin.
  -Tuulix

  VastaaPoista
 11. Todella kauniita töitä sinulla! Pidän erityisestinoista nukeista, jotka ovat todella ilmeikkäitä, sekä neulahuovutetuista töistä. Toivotaan, että palkkapäivä piristää myyntiä (täällä sen ainakin huomaa kaikissa kaupoissa ihmisten määrässä).

  Tuo käsityön hinnoittelu on kyllä hankalaa. Täällä on upea käsityöperinne, jota onneksi aika paljon arvostetaankin. Silti luulen, että monesti jokin tuote ostetaan käsityöläisiltä suht halvalla ja myydään ulkomailla hirveisiin hintoihin.

  Ehkä sinun kannattaisi tutustua Etsyyn (www.etsy.com), voisit sitä kautta saada laajemman yleisön töillesi.

  VastaaPoista
 12. ColibriDreams: Kiitos ideasta! Minua on vaan jotenkin "pelottanut" laittaa töitäni tuollaiseen paikkaan, jossa ostajat voivat olla mistäpäin maailmaa tahansa. En tiedä, miten maksupuoli hoituu ja voinko luottaa siihen, että asiakas todella saa pakettinsa. Täytyy kuitenkin tarkastella asiaa ajan kanssa, hyvä idea! Kiitos!

  VastaaPoista
 13. Kyllä sinulla oli monipuolinen myyntikoju ja toivotan edelleen rivakkaa kauppaonnea. Ihaillen sitä tutkiskelin. Minä en ole koskaan neulahuovuttanut vaikka se onkin niin muodissa. Märkäuovutusta tein silloin -80 luvulla ja hattuja ja tossuja vain. Hyvää jatkos sinulle sinne kaikin puolin. Aina joskus piipahdan täällä kurkistelemassa :)

  VastaaPoista