Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Pari elämänohjetta

Sain ystävältä sähköpostin kautta "tantran", jossa oli lueteltu paljon elämänviisauksia. Ne ovat niitä samoja, jotka kaikki tietävätkin: "Anna enemmän kuin saat, nuku vähemmän kuin tahdot jne." Mutta kaksi niistä ohjeista pysäyttivät minut:

Jos joku esittää kysymyksen johon et tahdo vastata, hymyile ja kysy:
"Miksi haluaisit tietää sen?"
Muistaisinpa vaan tämän seuraavan kerran, kun joku kysyy jotain tungettelevaa tai älytöntä.

Toinen poimimani elämänohje:
Älä anna pienten väärinkäsitysten pilata suurta ystävyyttä.

8 kommenttia:

 1. Heips!
  Olen silloin tällöin seurannut blogiasi. Yleensäkin seuraan ulkosuomalaisten blogeja, kaikokaipuuta ehkä :) Sulla oli vallan ihanat se kotitonttu ja puutarhatonttu. Onko niitä missään Suomessa myynnissä? Tsemppiä talon rakentamiseen ja hyvää alkanutta vuotta 2010.
  t. Eija Lehtimäeltä

  VastaaPoista
 2. Sain tuon saman tantran. Hyviä ohjeita. Joko pääset kohta sisustamaan?

  VastaaPoista
 3. Upea kuva! Puu on aivan ihana. Rakastan isoja puita. Hyviä elämänviisauksia, tuon ensimmäisen varsinkin voisin poimia matkaani. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 4. "Nuku vähemmän kuin tahdot" hirvittää unetonta, mutta nuo pari muuta ovat ihan hyviä. Täytyy ehkä kokeilla tuota vastakysymystä, kun joskus ihmiset kysyvät asioita, jotka eivät heille ollenkaan kuulu...

  Ihana puu-kuva, onko tuo Chilestä? Kaipaan koko ajan metsiä, vaikka puita tässä kaupungissa on yllättävän paljon. Chilessä Araucania-metsät olivat upeita, voi sitä tunnetta, kun on tuhatvuotisten puiden ympäröimä.

  VastaaPoista
 5. Olet kuin pieni keijukainen Jättiläisten maassa!
  T:Päivi Hml:sta

  VastaaPoista
 6. Nuku vähemmän ei mene mulla läpi, sillä olen juuri päättänyt muuta. Mutta tuo: Miksi haluat tietää, on hyvä!

  Ja todella, todella mahtava puu!

  VastaaPoista
 7. Hei Mia! Piiitkästä aikaa täällä..
  Itse olen kysynyt, jopa täällä blogissani..aiemmin, jos olen hiukan ihmetellyt kysymystä..eli olen kysynyt Miksi haluat tietää sen..
  Sinulla on aina ihanat ja mielnkiintoiset kuvat kirjoituksistasi puhumattakaan!
  Keijut karkeloi,..hyvää ja onnellista päivää sinulle ja rakkaillesi!

  VastaaPoista
 8. Hei Eija! Tonttujani ei ole Suomessa myynnissä, mutta koitan jossain vaiheessa laitella tuonne Peikkokukkulan Pajapuotiin töitäni myyntiin. Täytyy vaan ottaa hyviä kuvia ja selvittää postimaksut.

  Vihreätniityt: Ehkä kuuakuden päästä pääsen sisustuspuuhiin...en tiedä.

  Sanna: Se onkin todella upea puu! Koko paikka on näkemisen arvoinen.

  ColibriDreams: Puu on Chilestä, Termas de Chillanilta. Araucariametsiä en ole vieläkään päässyt näkemään. Olemme olleet laiskoja matkustajia sen jälkeen, kun muutimme Chileen.

  Minä en tiedä unettomuudesta mitään. Nukun aina ja helposti ja myös mielelläni vähän liikaa. Minun täytyy pitää mielessäni, että 8 yunia on riittävä aika aikuiselle. muuten nukkuisin helposti 9-10 tuntiakin.

  Päivi: :)

  Leena Lumi: En ole aikoihin ehtinyt lukemaan muita blogeja, mutta tarkoitus olisi tulla kyläilemään!

  Sirkka: Kiva, kun ehdit pitkästä aikaa visiitille. Minä olen aina käynyt katsomassa postauksesi, mutta viimeaikojen kiireen takia kommentoinnit ovat jääneet vähille.

  VastaaPoista