Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 11. tammikuuta 2010

Lotisee ruokapöydälle

Chilessä tässä osassa maata ei sada kesällä juuri lainkaan - ja sitten kun sataa, tulokset ovat arvaamattomat!

Talomme on ottanut taas isoja harppauksia eteenpäin. Tilasimme kattopellit Santiagosta ja ne tulivatkin reilussa viikossa. Nyt saamme kattopellit, jotka ovat yhtä kappaletta harjalta alas asti, eikä tehty useista kappaleita, kuten moni täällä joutuu tekemään, jos tahtoo vähänkään isomman talon. Toki nytkin katto tulee monesta osasta, mutta vaakatasoon ei tule yhtään rumaa saumaa.
---
Työmiehet olivat jo poistaneet osan mökkimme katosta, kun eilinen sadekuuro yllätti. Söimme lounasta, kun aloimme kuulla lotinaa. Ensin lotisi Finlaysonin kerniliinalle, sitten stereoiden päälle ja jääkaapin taakse. Sitten huomasimme, että sohvan tyynyt olivat imeneet jo hyvän aikaa veden. Ryntäsin parvelle, siellä oli peiton kulma märkä, patjan kulmakin oli ehtinyt kostua, tyynypino parven nurkassa oli imenyt vedet, kunnes eivät enää pystyneet enempää ja siksi vedet alkoivat lorista alakertaan stereoiden päälle. Pelastin viime tipassa parvella olevat kirjat ja lehdet, suuret arteeni.

Kun kaikki oli jo märkää, työmiehet tulivat ilmoittamaan, että he saivat peitettyä katon. Sen jälkeen ei sitten enää montaa tippaa tullutkaan.
---
Minulla on enää pari viikkoa aikaa valmistautua Chilen suurimpaan populaaritaiteen tapahtumaan. Se kestää kaksi ja puoli viikkoa, joten myytävää täytyy olla riittävästi. Tämän takia sisustusvimmani täytyy työntää nurkkaan odottamaan.
---
Ajankohtaista kuitenkin on värien miettiminen. Emme osaa päättää, maalaammeko talon ulkoapäin valkoiseksi ja ikkunanpuitteet ja vuorilaudat vaaleanharmaiksi vai toisinpäin. Pitäisi tehdä koemaalaus.
---
Kiitos kaikille lukijoille edellisen postauksen kommenteista. Uskaltauduin nyt tekemään graavia pakastetusta kirjolohifileestä ja hyvää tuli! Myös ideoita talon väritykseen sain teiltä. Vaaleanruskeista lautaisista sisäseinistä en ole vielä löytänyt yhtään kuvia, että jos joku löytää, niin vinkatkaapa!
---
Tänään kuivatellaan kaikkea kastunutta!

6 kommenttia:

 1. Voi että oli huonoa tuuria sen sateen kanssa.
  Toivottavasti stereot tai jääkaappi eivät vahingoittuneet. Tyynyjä saa aina kuivaksi, mutta toivottavasti sohvaan ei jää jälkiä.
  Jaksamista myytävien tuotteiden tekoon!

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Pitipä tulla vesisade huonoon aikaan. Olisi edes ilmoittanut tarpeeksi ajoissa!
  Kovastin tsemppiä sinulle taidetapahtumaan.

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea taidetapahtumaan!

  VastaaPoista
 4. Voi itku sen sateen kanssa, en tiedä jos teillä on trooppisia sateita kuten Venezuelassa,mutta jos on niin on täytynyt olla aika kosteaa. Toivottavasti tuli sen jälkeen aurinkoa vahinkoja kuivattamaan. Jännää tuo taidetapahtuma,tsemppiä sille!

  VastaaPoista
 5. Sinulla riittää paljon tekemistä myyntitapahtumaan!
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea myyntitapahtumaan!!!
  Talon väri voi olla se harmaa ja ikkunan reunat valkoiset, ikkunat tulevat näin paremmin esiin ja näyttävät suuremmilta. Onneksi sinulla on paljon aurinkoa, joka kuivattaa kaiken...

  VastaaPoista