Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 27. maaliskuuta 2010

Kiviä ja mehikasveja


Kuten olen jo aiemmin mainostanut, en tiedä kasveista enkä puutarhanhoidosta mitään. Kuitenkin rakastan puutarhan TEKEMISTÄ, jatkossa sen HOITAMINEN on lähes tylsää. Pidän siitä, että syksy tulee ja talvi alkaa, sillä silloin tulee SATEET ja minä pääsen istuttamaan kasveja. Kasvit juurtuvat hyvin talven sateiden aikana, varsinkin puut, pensaat, muraatit yms.
---
Nyt taloomme on tehty sisäänkäyntiä, enkä meinannut millään malttaa, että pääsen tuomaan mustaa multaa ja kantamaan kiviä. Teetimme betonista luiskan, jota pitkin mennään kuistille. Kuvassa näkyy betoninen talon edusta. Betonin päälle olemme suunnitelleet puista kuistin lattiaa, joskus myöhemmin sitten. Ensi viikolla miehet alkavat tehdä kuistin kattoa, sillä se on tärkeämpää nyt tulevaa sadekautta ajatellen. Katto suojaa ovea ja ikkunoita juuri tältä puolelta tulevaa sadetta vastaan. Kuistista tulee koko talon levyinen, eli 10 metriä. Siinä on sitten mukava kesäkuumalla olla varjossa ja talvella siinä on tilaa säilyttää polttopuita ja kumisaappaita.
---
En voi vielä tehdä paljon uutta puutarhaa, sillä miehet häärivät talon ympärillä tehden kuistin kattoa ja maalatakin pitäisi. Tallaisivat vain kaiken juuri istutetun. Vähän kuitenkin pääsin jo hommiin. Kannoin tuollaisia isoja kiviä ja jätin ympyränmuotoisen tilan mehikasveille ja aloeveran tyylisille kaktuksille. Mitään ei tarvinnut ostaa. Kivet on tänne tuotu rakennusvaiheessa ja mehikasvit ja kaktukset kävin kaivelemassa paikoista, joihin olen ne joskus aiemmin istuttanut, mutta jossa ne eivät ole päässeet lainkaan oikeuksiinsa. Ne olivat niin kaukana talosta, ettei niitä kukaan nähnyt. Nyt ne pääsivät paraatipaikalle ja koska tässä talon lähellä ne saavat vettä letkusta, niin ne alkavat kasvaa silmissä!

Tässä kuvassa näkyy sisäänkäyntimme, jonka siis kuistin katto tulee suojaamaan. Oven molemmin puolin näette tuollaiset metallitelineet. Ne mieheni sisko löysi puolisen vuotta sitten Concepcionista roskien joukosta ja ajatteli, että ehkä minä pitäisin niistä. Toinen oli musta ja kulunut, toinen kellertävä ja kulunut. Hioin ne ja maalasin spraymaalilla harmaiksi. Nekin pääsivät paraatipaikalle. Täyty vain hankkia molempiin samanlaiset ruukut ja jotkut kivat kasvit, jotka viihtyvät varjossa.

16 kommenttia:

 1. Ihana sisäänkäynti, kuistista tulee varmasti tosi kivannäköinen!

  VastaaPoista
 2. Vau, mehikasviasetelma näyttää hyvältä, samoin koko sisäänkäynti!!

  Mukavaa, että teillä on siellä puuhattavaa, niin unohtuu järistykset ainakin hetkeksi?

  Viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Näyttää hyvältä ihan kaikkinensa! Nuo pariovet ovat ihanat, olen aina haaveillut sellaisia omaan kotiini. Tarvitseeko mehikasveja hoitaa jotenkin vai kasvavatko ne "itsestään"? Kivet ovat kauniita :)

  VastaaPoista
 4. Talo ja mehikasvit näyttää niin ihanilta! ♥

  VastaaPoista
 5. Upean näköinen sisäänkäynti.
  Toisen roska on toisen aarre, ihanat telineet.

  VastaaPoista
 6. Mia, sun ovet ovat mun unelma meidän kakkoskerrokseen eli haluan puhkaista takkahuoneesta suoraan seinän meidän puutarhaan. Täällä kaikki vain pitää tehdä niin kalliisti kylmän takia. Nuokin ovet pitää täällä tehdä tuplaovina.

  Hienolta näyttää!

  En uskalla edes kysyä, ovatko kirjat tulleet...

  VastaaPoista
 7. Voi,miten kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
 8. Teillähän ollaan pitkällä, talo taitaa olla kohta valmis. Hieno sisäänkäynti ja upeat pariovet! Kertakaikkiaan kaunista!

  VastaaPoista
 9. Hieno sisaankaynti ja istutukset.
  Mehikasvit ja kaktukset on niin helppohoitoisia ja kivan nakoisia.Minullakin on parveke taynna mehikasveja ,joita olen aina napsassyt naapurien kukkaruukuista tai luonnosta ja tyontanyt multaan.Osasta on kasvanut jo isot kasvit...

  VastaaPoista
 10. Unohdin viela sanoa,etta se arpajaisvoittolintu ei koskaan saapunut perille.En tieda minne lensi?
  Harmi,mutta kiitos kuitenkin!!!!

  VastaaPoista
 11. no näyttää aivan ihanalle Mia!!!ihanat pariovet ja täältä löytyy kuule ihan samanlainen puutarhuri,en ymmärrä mitään mutta kiva on kaikkea kokeilla:)
  mulla on muuten vähä samannäkönen rautajuttu valakosena:)
  täytyy tässä mittailla pikku-ticoa ku tulevat pääsiäisen viettoon.

  VastaaPoista
 12. Mä sitten tykkään tuollaisista lasillisista pariovista. Ihania!

  VastaaPoista
 13. Ihania mehikasveja ja tosi kainiit ovet teillä!

  VastaaPoista
 14. Mua ilahdutti kauniin talon ja kivojen kivien ja kasvien lisaksi se, etta joku sukulainen viitsii kaivella roskiksia :D Taalla se on tosi omituista vaikka joskus kylla jotain onnistun dyykkaamaankin. En kuitenkaan vois kuvitellakaan, etta kukaan miehen sukulainen dyykkais mulle yhtaan mitaan vaikka eivat mitaan turhan hienohelmoja olekaan :) Suomessa seka mies etta mina loydettiin aina valilla jotain kivaa mita muut oli heittaneet pois. Taalla se on tosi vaikeeta.

  VastaaPoista