Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Onnenpäivä

Voiko olla mitään ihanampaa kuin riippumattoon lösähtäminen uuden sisustuslehden pariin? Linnut laulavat, aurinko pilkistää puiden takaa, oma rakas ystävä röhnöttää rintakehän päällä ja suomalainen suklaa maistuu suussa.


Tänään minulla oli oikein onnenpäivä, sillä vihdoinkin postiin on alkanut taas saapua postia! Yumbelin pienessä postitoimistossa oli minulle kaksi PAKETTIA, joita olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Kaiken huipuksi molemmat paketit olivat ihmisiltä täältä blogimaailmasta! Ajatella, ennen en ole tiennyt koko blogitouhusta juuri mitään, tai ainakaan se ei minua kiinnostanut. Mutta koska Chilessä ei ole minua kiinnostavia sisustuslehtiä, aloin etsiä sisustusideoita netistä. Täällä törmäsin blogeihin ja sain ideoiden lisäksi uuden harrastuksen! Nyt saan paketteja blogeja kirjoittavilta ihmisiltä. Virtuaalimaailma muuttuu todeksi!
Ensimmänen paketeista on Leena Lumen blogin arpajaisvoitto. Paketista kuoriutui kaksi kirjaa: romaani "Poltetut varjot" sekä puutarha-sisustuskirja "112 ruutuikkunaa". Kun Leena kirjoitti arvostelun blogiinsa Poltetuista varjoista, ajattelin, että tuon kirjan kun saisinkin lukea. Sitten se paljastuikin arvontavoitoksi ja minä paljastuin arvonnan voittajaksi. Mikä tuuri! KIITOS LEENA LUMI, että sain olla voittajana, vaikka sinulle se tiesikin kurjan suuria postimaksuja. Suomeen olisit lähettänyt paljon edullisemmin.


Toinen paketeista tulee Keijukaiselta. Hän kirjoitti blogissaan ihanasta sisustuslehdestä Jeanne d ´Arc Livingistä. Olen lukenut lehdestä hehkutuksia vaikka miten monesta blogista ja olen ajatellut, että joskus minunkin pitää saada käsiini kyseinen ihmelehti. Koska Keijukainen tilasi Peikkokukkulan Pajapuodista..yllätysyllätys...keijukaisen, niin päätimme tehdä vaihtokaupat. Keiju liihottelee Suomeen ja Chileen liihottelee Jeanne d'arc Living. Olen kyllä ylen iloinen vaihtokaupastamme. Kaiken huipuksi minulle on jo matkalla uusin Jeanne d'arc Living! Ihanaa, että on ihmisiä, jotka vaivautuvat tekemään asioita, joista on minulle SUURI ILO, vaikka eivät edes tunne minua! KIITOS KEIJUKAINEN!Kiitollisuuteni on nykyään aivan toisissa mittasuhteissa kuin missä se olisi, jos asuisin Suomessa. Chilessä kirjat maksavat todella paljon, eikä täällä ole sellaisia upeita kirjakauppoja kuin Suomessa puhumattakaan USA:sta. Valinnanvaraa on vähän. Lehden tai kirjan saaminen Suomesta on minulle aina SUURI ONNI! Miettikää nyt, että kirjastojen suurkuluttaja, kirjakaupoissa tonkija sekä suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja joutuu jättämään kaiken tuon tärkeän taakseen entiseen elämäänsä toiselle puolelle maailmaa. Onhan Chilessä nobelkirjailijoita, mutta ei se tavallisten ihmisten elämässä näy missään! Kirjoja verotetaan luksustuotteina, joten ihmisillä ei ole edes kirjahyllyjä kodeissaan! Tunnen opettajan, jonka kodissa en ole nähnyt yhtäkään kirjaa. Kun hän oli muutaman muun ihmisen kanssa meillä kylässä, minun kirjahyllystäni KATOSI kaksi kirjaa. Toisen olin raahannut Suomesta ja toisen USA:sta asti! Arvatkaa miltä tuntuu, kun joutuu valitsemaan rakkaista kirjoistaan muutamia mukaansa toiselle puolelle maailmaa muuttaessaan ja sitten joku varastaa niistä vähistä, jotka tänne olen saanut tuotua.
---
Minä olen joutunut ja myös jotenkin oppinutkin sietämään suomenkielisten kirjojen puutetta. Ensimmäisinä vuosina luin ne vähät kirjat, joita omistan, moneen kertaan. Vieläkin teen niin. Onneksi äiti ja jotkut ystävät lähettävät minulle syntymäpäiväkseni ja jouluksi kirjoja, ja aina minulle tulee yksi sisustuslehti Suomesta. Joskus myös raskin tilata jonkun kirjan Suomesta. Suomen kielellä lukeminen kuitenkin on ylivetoa verrattuna muilla kielillä lukemiseen. Edullisimmaksi vaihtoehdoksi kuitenkin luonnollisesti on tullut englanninkielisten kirjojen lukeminen. Concepcionin kaupungin kirjastosta saa lainata englanninkielisiä kirjoja ja koska tunnen kirjastotädin, hän on lahjoittanut minulle joitakin englanninkielisiä poistokirjoja.
Ensimmäisinä vuosina englanninkielisten kirjojen lukeminen oli pakkopullaa ja vältin sitä kuin ruttoa. Aloin lukea espanjankielisiä kirjoja, enkä tajunnut riittävästi. Niin "nöyrryin" lopulta enkkuun ja oli olo kuin olisin tullut kotiin! Hei, tätähän ymmärtää! Nykyään onneksi jo unohdan kielen, jolla luen ja voi keskittyä nauttimaan vain lukukokemuksesta. Toivottavasti joskus pääsen samaan myös espanjan kielessä. Tahdon lukea tärkeät chileläiset kirjailijat espanjaksi! Isabel Allenden "Paulan" ostin jo espanjaksi, mutta en päässyt eteenpäin paljonkaan. Hän on "liian hyvä" kirjailija, eli hän käyttää niin monipuolista ja taiteellista sanastoa, ettei niitä löydy sanakirjasta. Minulla tyssäsi kirja siihen. Ehkä pian olisi aika ottaa se uudelleen käsittelyyn. Nythän osaan ja ymmärrän enemmän kuin pari vuotta sitten. Paolo Coelholla taas on ihan erilainen tyyli, hän käyttää niin yksinkertaista kieltä, että "Alkemistin" lukeminen espanjaksi ei tuottanut ongelmia.

---

Nyt minulla on teille lukijoille kysymys. Talo & Koti -lehden tilaus päättyi. Pari kuukautta olen ollut ilman sisustuslehteä. En pitänyt lehdestä, mielestäni siinä ei ollut hyviä ideoita eikä minun tyylisiäni koteja. Voisitteko suositella jotain sisustuslehteä minulle, jonka voisin tilata vuodeksi? Tykkään vaaleasta, hempeästä maalaisromanttisesta sisustuksesta mutta ilman liikoja röyhelöitä. Tahdon kotiini romanttisen ja selkeän yhdistelmää vastapainoksi värikkäille töilleni ja nukkekokoelmalleni. Ideoita? Mikä lehti olisi oikea minulle?

---

Voiko olla mitään ihanampaa kuin riippumattoon lösähtäminen uuden sisustuslehden tai hyvän kirjan pariin? Linnut laulavat, aurinko pilkistää puiden takaa, oma rakas ystävä röhnöttää rintakehän päällä ja suomalainen suklaa maistuu suussa.

19 kommenttia:

 1. Oi, miten ihanaa postia olet saanut sekä Leenalta että Keijukaiselta. Hyvän kirja ajatteluttaa ja tuo elämyksiä. Voin hyvin kuvitella, kuinka paljon kaipaat suomenkielistä lukemista! Isabel Allenden "Paula" teki minuun suuren vaikutuksen, joten toivottavasti saat luettua sen joskus (ja varmasti saatkin!).
  Jäin miettimään hyviä maalaisromanttisia lehtiä eikä mieleeni tule kuin uusi "Maalaisunelma". Se on kaunis ja romanttinen lehti. Lehden ainoa huono puoli mielestäni on se, että artikkeleista noin puolet on käännösartikkeleita ruotalaisesta Landliv-emolehdestä. Muuten todella nautittava lehti. Pyydä vaikka jotain suomalaista sukulaistasi/ystävääsi lähettemään näytenumero luettavaksesi :)

  Ajattelin muuten kysyä, että vieläkö se koirakangas kiinnostaa? Voisin jonain päivänä piipahtaa Eurokankaassa ja tiedottaa sinulle, onko kangasta vielä jäljellä :)

  Hyvää pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihanan leppoisen näköinen lukuhetki :) Hyviä vointeja sinne!

  VastaaPoista
 3. Koti ja Keittiö saattaisi olla sopiva lehti sinulle:
  http://www.kotijakeittio.fi/

  VastaaPoista
 4. omat lehtisuosikkini on tällä hetkellä maalaisunelmaa ja toiveko-japuutarha lehti.
  suosittelen lämpimästi:)

  VastaaPoista
 5. Mä kapuan yleensä kattoterassille sinisen taivaan alle sisustuslehtien kanssa kun riippumattoa meillä ei ole.

  En osaa suositella sisustuslehtiä kun luen vain paikallisia. Kamalan kalliita tilata suomesta eivätkä juuri koskaan tule meille edes perille :)

  VastaaPoista
 6. Voi Mia, ihan itku tässä tulee..ihanaa että lehti on vihdoin ja viimein sinulla. Olin jo varma, että järistys vei senkin mukanaan. Iloisia lukuhetkiä sinulle:)

  VastaaPoista
 7. Mia, katsoppas netistä englantilaisia sisustuslehtiä. Niiden tilaaminen on halvempaa kuin suomalaisten lehtien.

  http://www.magscriber.com/catdet/17/health-family-lifestyle-magazine.htm

  http://www.letssubscribe.com/?parent=2783&page=2784&name=Magazines%20A-Z

  VastaaPoista
 8. Onpa mukavaa että olet saanut mieluista postia Suomesta;blogimaailman kautta avautuu kyllä ihania asioita!
  Aika kumma,että Chilessä ei kannusteta kirjojen lukemiseen,siis että kirjat ovat niin kalliita.Täällä on paljon kirjakauppoja ja kirjamessuja,ja lukemiseen kannustetaan koko ajan.
  Minäkään en pysty suosittelemaan mitään suomalaista sisustuslehteä,kun en tunne sellaisia.

  VastaaPoista
 9. Minä pidän Maalaisunelma-lehdestä ja Maalla-lehdestä...

  VastaaPoista
 10. Hei,
  minulla on Koti&Keittiö-lehden huhtikuun numero. Jos haluat, voin lähettää sen sinulle, jotta voit tutustua siihen.
  Terv Tuulix

  VastaaPoista
 11. Kyllä vaan täältä blogi-maailmasta löytyy ihania ja ystävällisiä ihmisiä :)

  Näyttää niin mukavalle tuo riippumatto ja kesäiselle! Täällä kun on nyt niin harmaata ja loskaista, vaikka se pian upeaksi kevääksi muuttuukin :)

  Minun suosikkilehtiä ovat myös nuo jo mainitut Maalaisunelma ja Toivekoti&puutarha. Ostan yleensä lisäksi nuo J d`Arc Livingin ja Vakre Hjem -lehdet.

  VastaaPoista
 12. Ihana postaus Mia!
  Nauti elämästä!

  VastaaPoista
 13. Näkee, että nautit lukemisesta riippukeinussa.
  Minäkin luulisin, että sinua kiinnostaisivat nuo Kesäkukan suosittelemat lehdet.
  Hain tänään postista pakettisi ja olen aivan onnessani palkinnostani.
  Niin hienosti laitettu, mutta siitä seuraavassa postauksessa. Kiitos vielä!!!

  VastaaPoista
 14. Tuo kirjojen vähyys Chilessä on kyllä ihan totta, muistan itsekin sitä siellä ihmetelleeni. Minusta se sellainen kulutuskulttuuri näkyy siinä, ettei kirjoista kovasti piitata. Argentiinassa onkin sitten kirjakauppa suunnilleen joka kadunkulmassa. Täällä taas on aika paljon kirjakauppoja, mutta kirjat ovat melko kalliita.

  Ymmärrän niiiiin hyvin tuon suomenkielellä lukemisen ihanuuden. Pelkkiä naistenlehtiäkin, kun niitä saa, tulee luettua ihan eri tavalla syventyen ja kieltä maistellen, ihan vain siksi, kun ovat suomeksi.

  En tunne kovin monia sisustuslehtiä, mutta Koti ja Keittiö on kiva. siinä on myös hyviä reseptejä.

  VastaaPoista
 15. Mia, mikä helpotus! Posti kulkee sittenkin...

  Lehtiasiaan minun on pakko sanoa, että olen lopettanut kaikki suomalaiset sisustuslehdet, mutta sen sijaan ostan Country Livingin ja Country Homes & Interiors irtonumeroina varmaan joka kuukausi. Suomalaisilla sisustuslehdillä ei ollut minulle mitään annettavaa - enää.

  Kuule, me voitaisiin helpottaa tuota sinun kirjapulaasi sillä, että minä lähetän sinulle YHDEN kirjan joskus, kun sopivan saan ja sehän tulee kirjeenä, mikä on aivan eri kuin viimeksi tullut paketti. Minun pitää vain sitten kysyä ensin sulta, mikä sinua kiinnostaa eli en voi yllättää. Ja minua taas kiinnostavat ne intiaanien tekemät, TUMMAT kulhot, joita kerran messuilla kuvasit. Tai sitten salaatinottimet semmoisesta tummasta puusta. Minulla on yhdet, mutta ne eivät ole ikuiset. Pyytäisin Pablo Nerudaa alkuperäkielellä, mutta en osaa espnjaa. Tuota kulhon postitusta en uskalla edes haaveilla kauheiden postituskulujen takia, mutta ehkä salaattiottimet tms. Täytyhän sinut pitää suomen kielessä kiinni!

  Ensimmäinen kuvasi on nimeltään Naisen Paratiisi♥

  VastaaPoista
 16. Heippa Leena! Täytyykin käydä katselemassa ehdottamiesi lehtien nettisivuja, jos niillä sellaiset ovat.

  Feriassa kuvaamani puukulhot eivät ole intiaanien tekemiä, vaan puconilaisten "tavallisten" chileläisten miesten. Ikävä kyllä en voi saada mitään heiltä ennen ensi vuoden samaa tapahtumaa, sillä heidän puutuotteitaan ei myydä näillä seuduin, missä me asumme. Lähetän mielelläni sinulle salaatinottimet, mikäli joskus niitä saan käsiini. Puukulhon lähettäminen tosiaan tulisi maksamaan aivan järkyttävästi sen mallin ja painon takia...tulisi varmaan edullisemmaksi, että matkustaisit itse tänne lomalle ja veisit puukulhon mennessäsi takaisin Suomeen;) ...meidän vierashuoneemme on pian valmis...;)

  VastaaPoista
 17. Tervehdys Mia!
  Muistat varmaan islanninhevostallin Jämsästä, missä kävit orientoitumassa chileläiseksi "hevosmieheksi" ennen sinne muuttoa? Tässä kirjoittelee tallipoika Marko.

  Ajattelin kertoa, että ensi marraskuussa olisi siellä päin ohikulkumatkalla 2 hortonomia, minä ja kaverini Pekka. Mikäli teillä on akuuttia pihan rakentamis- / suunnitteluprojektia, niin tässä olisi kaksi ahkeraa talkoomiestä lyhytaikaiseen työsuhteeseen. Pistähän viestiä ja kerro Nanolle kovasti terveisiä! T. P-järven Marko

  VastaaPoista
 18. Kerrohan mielikirjalilijoitasi. Kunhan taas pesiydyn Suomeen (kesà-heinàkuussa), katson mità lòydàn. Kàykò myòs pehmytkantisina? Tyttàreni sai juuri luettua tuon Allenden kirjan. Hàn oli siità aivan otettu. Minà syvennyn siihen seuraavaksi (italian kielellà). Coelhon viimeinen Il vincitore oli pettymys. Liian raaka ja toivoton. Minun mielestàni. Makoilehan rauhassa. Olet sen ansainnut kaikkinen tykàtarpeineen. Hyvàà pààsiàisviikkoa.

  VastaaPoista
 19. Coelhon kirjoja luin minäkin viimeksi, yksi niistä meni yli hilseen, en muista edes nimeä. Ei uponnut millään. Yksi kirja kertoi nuoren tytön itsemurhasta ja siitä selviämisestä - se oli niin hyvin pyöritelty elämän pyörteissä ja monia kohtaloita muitakin sivuttiin, että siitä tykkäsin satasella. Se oli jotenkin yllättävä - siinä huijattiin kuolemaa erikoisella tavalla.

  Koti ja keittiö on perussuomalainen sisustuslehti. Nyt tilasin jenkeistä Housekeeping ja ContryLivingin koska ne saa sieltä tooosii halavalla.

  Eikö olekin suurenmoista että meillä on mukavia ystäviä täällä blogimaailmassa.
  Ihania lukuhetkiä.
  Terkkuja sateesta ja loskasta.

  VastaaPoista