Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Joulutorttuja syyshelteessä

Sain yhdeltä kälyltäni hänen tekemäänsä luumuhilloa ja minulle iski kauhea himo joulutorttuihin! Täältä ei saa pakastealtaasta voitaikinaa, joten minun täytyi elämäni ekan kerran tehdä sitä itse.


Ei se ollut vaikeaa, mutta oli siinä vääntämistä kuitenkin. Päätin tehdä tuollaisia puolikuita, sillä niihin mahtuu enemmän sisään luumuhilloia kuin tähtiin. Tortuista ei tullut kauniita, en tiedä, miten niistä saisi nättejä. Leikkasin ne taikinasta yhdellä kulholla, sillä en omista mitään torttumuotteja. Tortuista tuli oikein herkullisia, mutta ehkä pitäisin niistä vielä enemmän, jos taikina ei olisi ihan niin rasvaista (250 grammaa voita ja 5 dl vehnäjauhoja). Näin netistä, että on myös sellaisia taikinaohjeita, joihin tulee maitorahkaa, mutta kun sitäkään ei saa täältä. Onko vielä muita tapoja tehdä joulutorttutaikina?

Blogi muuttuu "normaaliksi", kun klikkaat postauksen otsikkoa. Tällöin pääset myös kommentoimaan.

4 kommenttia:

 1. Nyt alkoi tehdä minunkin mieli luumutorttuja!

  VastaaPoista
 2. En ole ennen kommentoinut blogiasi, lukenut vain mielenkiinnolla. Tuli mieleen, että saako Chilestä maustamatonta jogurttia? Jos saa, niin valuta jogurttia kahvin suodatinpussin tai jonkin muun sen tapaisen paperin läpi, niin ettei nestettä enää valu. Saat siitä rahkaa, tai ainakin melkein. Tein näin, kun asuin Egyptissä ja teki mieli rahkapiirakkaa.

  -Tessa

  VastaaPoista
 3. Tessa: Kiitos vinkistä! Kokeilen takuulla! Ostan melkein aina maustamatonta jogurttia.

  VastaaPoista
 4. Great post. I used to be chесking constantly this weblog and Ι am іnspired!
  Eхtremely useful info ѕpecially the remaining ѕеction :
  ) I mаintain such information much. I was seeking
  this particulaг informatiοn for a veгy lengthу timе.

  Thanks and good luсk.

  Look into my web site ... 3[2]

  VastaaPoista