Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Unelmasta totta!Hei kaikille pitkästä aikaa! Viime viikot ovat olleet sellaisia, etten ole ehtinyt olla koneella juuri lainkaan. Olemme tehneet pidempiä ja lyhyempiä reissuja ja kaksi ystävääni Suomesta olivat täällä, toinen kaksi viikkoa ja toinen neljä. Perjantai-iltana saatoin ystäväni bussipysäkille ja hänen pitkä matkansa Suomea kohden alkoi. Sen jälkeen talo on tuntunut niin hiljaiselta, kun ei ole ketään, jonka kanssa voisi höpötellä suomeksi - tai ainakaan ketään sellaista, joka vastaisi höpöttelyihini suomeksi ;) Koirillakin on taas tylsää, kun kotona ollaan vain me, eikä ketään ekstraihmisiä rapsuttelemassa.

Peikkokukkulalle on syksy taas hiipimässä salavihkaa. On jo ollut viileitä aamuja ja öitä ja jopa sadepäiviä olemme saaneet muutaman. Luonto tuoksuu enemmän kuin kesällä. Tänään on taivas pilvessä. Koulut ovat alkaneet ja kaupat pursuavat koulupukuja.

Kerroinkin jo teille, että teimme reissun naapurimaahan Argentiinaan. Yritän kertoa teille siitä reissusta hieman enemmänkin jatkossa. Paluumatkalla poikkesimme Temucossa, jossa asuu mies, joka restauroi ja myy Euroopasta ja USA:sta tuotuja käytettyjä pianoja. Sieltähän löytyi minulle piano! Muistatteko, kun kirjoitin vuoden 2012 lupauksiini ja tavoitteisiini, että tahdon löytää itselleni pianon. Se tavoite nyt toteutui jo alkuvuodesta!

Pianoni tuli meille reilun kolmen tunnin matkan auton lavalla tuulta ja viimaa uhmaten. TERVETULOA CAROL OTTO Peikkokukkulan valkoiseen taloon! TERVETULOA myös teille uusille LUKIJOILLE, joita on tullut blogiin tämän hiljaiselonkin aikana!

P.S. Tähän postaukseen ei nyt tule enempää kuvia, sillä nyt tämä uusi Claron yhetyskään ei toimi. Olen ladannut reilun tunnin tätä yhtä kuvaa!

10 kommenttia:

 1. Yksi päivä juuri mietin mitä sinulle kuuluu...:)
  Ajattelin, että on noita netti ongelmia taas...

  VastaaPoista
 2. Onnea pianon johdosta! Ja harmi taas noita nettiongelmiasi..

  VastaaPoista
 3. Hei Mia :)

  Onpa kiva kuulla, että sinulla on ollut vieraita täältä suomesta.

  Ja Onnittelut piano-löydöstä <3

  Voi Hyvin!

  VastaaPoista
 4. Kiva kun jaksat postailla nettiongelmista huolimatta. Kuvista puheenollen, pystytkö pienentämään niitä ennen nettiin lataamista? Blogiin jos postaat kuvan koossa 300x400pix, niin senhän voi toki pienentää tuohon kokoon jo ennen kuin lataa sen nettiin. Nyt kuvat näyttävät olevan suuremmaksi klikattavissa (1600x1200pix), eli lataaminenkin varmaan vie aikaa. Nopeuttasikohan se pienentäminen kuvien lisäämistä teillä? :)

  VastaaPoista
 5. Hei sinne kauas,
  Onnea onnelliselle pianon omistajalle! Luen blogiasi aina silloin tällöin. En enää valitettavasti muista, miten blogiisi aikoinaan päädyin. Kirjoitat hauskasti ja sujuvasti.
  Koirasi ovat suloisia! Ihailen myös käsitöitäsi ja niiden tyyliä, kaunista jälkeä, mutta ei makeaa. Arkesi on viehättävää, ja taistelusi paikallisia arjen ongelmia (vaikkapa hidas netti) vastaan kunnioitettavan sitkeää.
  Oikein hyvää jatkoa ja iloisia säveliä! Toivoo, Anna-Mari

  VastaaPoista
 6. Irmastiina: Nettiongelmia, mutta enemmän kiireitä. Koitan postailla jatkossa taas tiheämpään.

  Ainosofia: Kiitos. Olen tosi iloinen pianosta! Joka päivä on tullut pimputeltua.

  Maiu: Moni on minulle kirjoitellut tuosta kuvien pienentämisestä, mutta kukaan ei ole kertonut miten ja missä niitä pienennetään. Osaan pienetään kuvia vain photobucketissa ja siihenkin tarvitaan nettiyhteyttä, joten siinä menee tosi kauan. Picasasta en ole löytänyt pienennysmahdollisuutta. Osaatko sinä neuvoa?

  Anna-Mari: Kiitos :) Kiva kun käyt Peikkokukkulan blogissa!

  VastaaPoista
 7. Ahaa, siis et ilmeisesti muokkaa kuvia mitenkään ennen nettiin lataamista? Onko konella mitään kuvanmuokkausohjelmia? Onko käytössä esim. windows 7? Sille voi ladata ilmaiseksi netistä Windows Live Photo Gallery ohjelman jolla voi tehdä jonkin verran kuvanmuokkausta ja mm. pienentää. Sen voi ladata omalle koneelle täältä: http://explore.live.com/windows-live-essentials-photo-gallery-get-started . Suosittelen tätä ohjelmaa, mielestäni se on helppo ja nopeakäyttöinen jolla voi muokata ihan kivasti perusasioita kuville. Toimii siis Windows 7 käyttöliittymässä. Mutta "hätätilassa" olen käyttänyt itse ihan Paint-ohjelmaa, jossa kuvan voi pienentää myös Resize-työkalulla. Vanhemmalla Paintversiolla ei ole Resize-toimintoa, mutta kuvan voi pienentää Strech/Skew-työkalulla antamalla esim. prosenttilukuna minkä kokoiseksi kuva pienennetään. Itse käytin joskus lukuna 15% jolloin kuvan pidempi sivu oli muistaakseni noin 700pix. Eli suosittelisin pienentämään kuvan ensin omalle koneelle talteen omaan kansioon pienempänä ja sitten vasta lataa kuvan internettiin bloggeriin. Tai photobuckettiin, mitä kuvapankkia sitten käytätkään internetissä. Oliko näistä apua?

  VastaaPoista
 8. Miten ihanaa, etta sait pianon! Olen ihan vahan kateellinen silla mun taytyy luultavimmin tyytya kosketinsoittimeen... Toin Suomesta omat vanhat pianokirjani ja ajattelin opettaa lapsia soittamaan. Miten pianon viritys hoituu siella Peikkokukkulalla?

  VastaaPoista
 9. Mamae: Olen tosi onnellinen pianosta! Ei ollut helppoa löytää. Uusia myydään vain Santiagossa ja ne ovat ihan karmean kalliita. Käytettyjä saa metsästää myös tosi kauan ja niitäkin no lähinnä vain Santiagossa. Löysimme kuitenkin tuon yhden paikan kolmen tunnin matkan päässä meiltä. Sieltä se pianonvirittäjäkin tulee jatkossa kerran vuodessa.

  VastaaPoista
 10. Mamae: Kyllä minäkin olen näinä monena vuonna meinannut sortua sellaiseen sähköiseen pöytämalliin, mutta sitten lopulta aina olen päättänyt, että odotan niin kauan, kunnes minulla on rahaa ostaa oikea piano ja päätin myös odottaa, että löytyy sellainen, jonka kelpuutan myös kodin sisustukseen. Eli olin valmis odottamaan yhäkin, mutta vihdoin se oikea sattui tielle!

  Jos mahdollista, ota yhteyttä yliopiston musiikinopettajaan, konservatorioon jne. Niin minäkin tein ja sitä kautta sain informaation tästä pianonkorjaajasta.

  VastaaPoista