Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Hassu jalkapallo (!) juttu


Nyt kirjoitan aiheesta, josta en ikimaailmassa olisi uskonut kirjoittavani, nimittäin jalkapallosta! Inhoan sekä jalkapallon pelaamista että sen seuraamista. Minä jopa pelkään palloa! Kierrän kauhuissani kaikki aikuiset ja lapset, jotka potkivat palloa, sillä olen varma, että minun pääni on pallomagneetti. Kerran ala-asteella sain jalkapallosta päähäni tai naamaani (en enää muista), kaaduin maahan ja menetin hetkeksi tajuni. Ehkä se selittää edes osittain inhoni pallolajeja kohtaan. Ärsyttävää on joutua kuuntelemaan kotona selostuksia ja kiljumista sekä stadionin melua aamusta iltaan, kun melko fanaattinen mieheni seuraa kaikki tärkeimmät (ja vähemmän tärkeät) jalkkisottelut. Nyt kuitenkin minua huvitti eilinen Chile-Venezuela –peli, tai varsinkin siihen liittyvät kommervenkit, joista sain kuulla mieheltäni.

Chilen joukkue matkusti Venezuelaan. Joukkueen piti nukkua ottelua edeltävä yö hotellissa. Hotellista katkaistiin sähköt. Joukkueen piti päästä harjoittelemaan illalla stadionille. Siellä ilmoitettiin, että joukkuueen pitää harjoitella ilman jalkapallokenkiä, ettei ruoho mene piloille. Venezuelan joukkueella kuulemma ei sellaista rajoitusta ollut. Chilen joukkue siis joutui harjoittelemaan paljain jaloin! 45 minuutin kuluttua stadionilta katkaistiin sähköt! Joukkue oli siellä pimeässä.

Ottelun alettua venezuelalaiset eivät kunnioittaneet Chilen kansallislaulua, vaan mölysivät niin kovin, ettei musiikkia kuulunut lainkaan. Yleisö käyttäytyi törkeästi. Ottelu sitten meni miten meni, siihen en ota kantaa, koska en jaksanut todellakaan seurata sitä, mutta maaleja ei tullut kummallekaan joukkueelle. Miehenikin odotti tasapeliä. Kuitenkin viimeisen viiden minuutin aikana Chile teki kaksi maalia. Chile voitti Venezuelan 2-0. Hah! Kerrankin olin iloinen jostakin jalkapalloon liittyvästä. Minusta oli oikein, että noin huonon käytöksen jälkeen Venezuelan ”Vino tinto” hävisi!

Ottelun jälkeen haastalteltiin valmentajia. Chilen valmentaja Claudio Borghi kehui, miten hyvin heitä on kohdeltu Venezuelassa ja miten hän uskoo, että sähkökatkokset olivat vain sattumaa. Hän sanoi, että paljain jaloin harjoittelulle he vain nauravat hyväntahtoisesti jälkeenpäin. Chile aikoo kohdella hienosti Venezuelan joukkuetta, kun tämä tulee vuorostaan pelaamaan Chileen.

Ihmettelin miehelleni tuota asioiden kaunistelua, mutta kuulemma valmentaja ei voi muuta tehdä. Chile kuulemma aina kohtelee muita joukkueita hyvin, kun nämä tulevat Chileen. Samoin kuulemma argentiinalaiset. Samaa ei voi sanoa kaikista muista. Boliviassa muiden maiden joukkueet laitetaan pelaamaan stadioneille, jotka ovat melkein 5 kilometrin korkeudella vuoristossa. Toki bolivialaiset ovat tottuneet ohueen ilmaan. Perulaisten taktiikka taas on se, ettei vieraan maan joukkueen pelaajien anneta nukkua yöllä, vaan hotellissa ja sen ulkopuolella kiljutaan ja mekkaloidaan koko yö. Brasilialaiset taas kuulemma laittavat ottelut keskelle kuuminta päivää, jolloin lämpötila on sietämätön sellaiseen tottumattomille. Mieheni muisteli myös, että Japanissa ja Italiassa on joukkueille annettu ruuassa jotain sellaista, että pelaajille on iskenut kauhea ripuli!

Likaista peliä, sanon minä! Onko Suomessa uutisoitu Venezuelan hassuista tapahtumista? Näytettäänkö siellä edes näitä pelejä nyt, kun Euro Copakin on meneillään? Siellä ei ainakaan ruodita tällaisia asioita uutisissa näin tarkasti kuin täällä!

Tämä kuva ei liity mitenkään aiheeseen, mutta näytänpä teille lisää tekemiäni pöllökoruja. Nämäkin ovat jo lähteneet maailmalle.

6 kommenttia:

 1. Heippa, terveiset naapurimaasta Argentiinasta. Onpa uskomattomia tarinoita. En ollut aiemmin kuullut tästä "likaisesta pelistä", jota näihin peleihin liittyy. Ihan hassua :)

  VastaaPoista
 2. Olipa valaiseva kirjoitus. Uskomattomia asioita! Itse olen yhtä allerginen jalkapallolle, vaikka en koskaan olekaan saanut siitä osumaa päähäni enkä muutenkaan. Suomessahan jalkapallo on ollut päivän puheenaihe, mutta minä en todellakaan tiedä siitä mitään.

  Onpa upeita pöllökoruja! Mitä materiaalia ne ovat? Suomessakin on nyt pöllöbuumi.

  VastaaPoista
 3. Huh. Kuulostaapa järjettömältä. Minuakaan jalkapallo ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta täällä Saksassa siihen törmää koko ajan. Täällä kai kaikkien joukkueiden kohtelu on ihan ok, siis ihan ympäri Eurooppaa. Uskomatonta, että siellä päin manipuloidaan pelejä noin ilmiselvän tökeröllä tavalla!

  VastaaPoista
 4. No onpas aikamoista kohtelua, mielenkiintoista! Ei täällä kyllä noista peleistä tai häiriköinneistä ole mitään puhuttu.
  Nyt katseemme ovat vain Euroopan mestaaruudesta pelaavissa hyvännäköisissä miehissä... ;)

  VastaaPoista
 5. Mäkään en voi sietää jalkapalloa ja mieheni on tietenkin fanaatikko. Nyt kun ollaan täällä Istanbulissa lomalla niin vauvalle on tietenkin ostettu Besiktas-body. Aargh! Se on ihan kamala, pitää yrittää piilottaa se johonkin niin että se jää pieneksi ennen löytymistä ;)

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva eksyä sattumalta sinun blogiisi. Huh mitä peliä jalkapallon kanssa.

  VastaaPoista