Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Jumissa

Meidän PITI lähteä tänään viemään polttopuita kälylle, mutta jumiin jäätiin. Yritimme vetää henkilöautolla avolava-autoa pois kuopista, mutta ei auto ollut riittävän vahva. Huomenna tulee naapurin härät hinaamaan avolavan pois mudasta. Täällä on nyt aika masentavaa. Sataa, sataa ja sataa. On harmaata. Kaikki on mudassa. Yöks.

3 kommenttia:

 1. Voi ei :/

  Ja silti jotenkin niin pittoreskia, että härät kiskovat autoa kukkulalla :) Ei tuollaista enää Suomessa pääse kokemaan.

  Sadesäällä onko mitään parempaa, kuin laittaa tuli uuniin ja käpertyä hyvän kirjan kanssa viltin alle.

  Miten teillä koirien ulkoilutus toimii huonolla ilmalla? Kuulostaa sotkulta, jos eteiseen tupsahtaa monta mutaista ja märkää hauvaa :)

  VastaaPoista
 2. Anonymi: Osuitpa asian ytimeen! Olen juuri pihissyt raivosta, kun työmäärä on näiden sade- ja mutasäiden takia lisääntynyt taas potenssiin 17. Meillähän ei ole eteistä. Oikeasti kaikenmaailman hienoja pohjoismaalaisia suihkullisia ja lattialämmityksellisiä kuraeteisiä tarvittaisiin juuri siellä, missä niitä ei todellakaan ole...Meillä tullaan suoraan olohuoneeseen, jossa on VALKOINEN lattia. Jes!

  Käytännössä koirien ulkoilutus hoidetaan niin, että pikukoirat menevät ulos ja tulevat sisään oman lemmikkiluukkunsa kautta. Lemmikkiluukkujen ulkopuolella on isot matot, johon jää ehkä hieman likaa tassuista. Sitten koissut tulevat omiin huoneisiinsa, joista niitä ei päästetä muihin huoneisiin, kunnes tassut ovat kuivuneet. Narttujen ja urosten huoneiden lattioilla on mutasäillä tietenkin riepuja, joiden päällä ne voivt pomppia ja kuivatella. Tämän jälkeen minä menen luuttuamaan Mister Musculolla ja vedellä koirien lattiat.

  Isot koirat tulevat kuitenkin suoraan sisälle olohuoneeseen. Kuistilla meillä on iso ovimatto, jonka päällä ne ensin ovat. Sen jälkeen ohjaamme ne suoraan omien tyynyjensä ja mattojensa päälle, emmekä anna pyöriä lainkaan muuten lattioilla, kunnes ne ovat kuivuneet. Tyynynpäällisiä ja koirien mattoja pesemme tietenkin usein, sillä tällaisilla ilmoilla ne likaantuvat nopeasti. Olohuoneen lattiaa täytyy silti luututa ja imuroida monta kertaa päivässä. Kauniilla ilmoilla isot koirat ovatkin koko päivän ulkona tai kuistilla. Yöksi tulevat sisälle ja sen takia kaikki aamut alkavat olohuoneen tuuletuksella, imuroinnilla/harjauksella ja lattioiden luuttuamisella.

  Onneksi Chilen talvi on lyhyehkö. Ei tästä tarvitse kärsiä kuin muutaman kuukauden. Muihin vuodenaikoihin sisälle ei juuri tule muuta kuin kuivaa hiekkaa ja karvoja.

  VastaaPoista
 3. Ikäviä juttuja nämä! Meillä myös auto jäi jumiin tuossa syksyllä. Onneksi se kuitenkin lopulta irtosi. Tämä tapahtui keskellä yötä ja lähdinkin jo etsimään netistä 24h hinausta Syötteeltä. Sellainen löytyi, mutta tällä kertaa ei apua tarvittu.

  VastaaPoista