Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Naapuriapua

 Tämän näköinen karvanaama naapurista tuli hätiin, kun camionetamme jäi jumiin mutaan.
 Naapurinmies ohjaa sonnejaan kiskomaan oikeaan suuntaan. Puhuin viime postauksessa häristä, mutta tajusin sitten itsekin, että käytin varmaan väärää nimitystä. Savu nousee takapyöristä, kun mieheni yrittää päästä liikkeelle auton ratissa.
 Ainakin toista sonnia otti päähän modernien vempainten kiskominen pulasta. Niin kovin ja pitkään se pieri töitä tehdessään.
 Aputyttöni oli myös auttamassa ja hän lopulta saikin sonnit ohjattua vetämään camionetan pois kuopista.
 Mutaista campoelämää. Täällä muta on hyvin liukasta ja se tarttuu kenkiin ja renkaisiin. Jos esimerkiksi menee kävelemään uudelle tiellemme, jossa ei vielä ole soraa, saappaiden pohjiin tarttuu sellainen mutamäärä, että saappaissa on painoa ainakin kilo enemmän kuin ilman mutaa. Autolla ei voi ajaa mudassa tai kiinni jää. Muta jää myös ikävästi kiinni koirien kynsiin ja sisällä se kovettuu koviksi kikkaroiksi. Lenkkejä uudella tiellämme vältetään nyt.
Kiitos hyvin tehdystä työstä! Camioneta saatiin taas kiinteälle maalle! Naapuriapu korvataan siten, että kun naapurit tulevat taas kerran ostoksiensa kanssa maantien varteen, me käymme hakemassa heidät ja heidän valtavat peruna-, papu- ja jauhosäkkinsä.

8 kommenttia:

 1. Tuo mutaongelma on myös Espanjassa. Kerran oikaisimme yhden alueen läpi ostoskeskukseen ja ostokset oli jätettävä siltä päivältä. Eihän mutapaakuin voi mennä hienoihin liikkeisiin. Ihan mahdotonta saada kengät puhtaiksi.

  VastaaPoista
 2. Näin se vaan on sonnit autoja voimakkaampia. Ei kyllä heti uskois! Taiteilua tuon mudan kanssa selvästikin vaaditaan. Ihanaa yhteisöllisyytta silti!

  VastaaPoista
 3. Hehhe ihan uskomaton näky.. kaikkeen ne sonnitkin pystyy :)

  VastaaPoista
 4. Hehhe ihan uskomaton näky.. kaikkeen ne sonnitkin pystyy :)

  VastaaPoista
 5. Eikös ne ole härkiä kun niiltä on otettu pallit pois?
  :-)

  VastaaPoista
 6. Tuulispää: Ai, no sitten olen koko ajan ennen puhunut oikein. Olen aina ajatellut niitä härkinä, mutta sitten tuli mieleeni, että ehkä ne ovatkin sonneja :D Huom! En ole maalta kotoisin ;)

  VastaaPoista
 7. Ompas kiva nähdä, että jossain päin maailmaa käytetään hyödyksi vielä alkukantaista voimaa.. Nykyään kun kaikki on niin koneellistettua, että Suomessa ei varmaan ymmärrettäisiin enää että karjasta voisi löytyä apu.

  VastaaPoista
 8. kielellisesti kertomus nautittavaa, tuntui että olin itse mukana koko hässäkässä:) nauratti tuo kuvauksesi toisen sonnin osalta! Oot ihana Mia!

  t:Päivi

  VastaaPoista