Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 26. elokuuta 2014

Välikiekaisu

Peikkokukkulalla tapahtui pieni katastrofi, kun Dominic Emilio Fernando....eeeemeliiii!.....pudotti kannettavani pöydältä kaakelilattialle. Koneen sisältä kuuluu sellaista kalinaa kuin siellä olisi lasin-  ja metallinsirpaleita. Yksistä tuuletusaukoista tuli ulos jotain jauhoa! Kääks, mistä minä nyt koneeksi muutun, kun mieheni kannettavakin lopetti toimintansa vähä vähältä ihan vanhuuttaan? Michilandiaan alkaa tulla tilauksia aina elokuussa, on jo alkanutkin, miten vastailen asiakkaille? Kännykällä on liian hankalaa näpytellä kaikkia tietoja. Siitä tulikin mieleeni, pystyisikö tablettiin liittämään jotenkin näppäimistön, tietääkö joku?

No, mieheni tuli hätiin ja sanoi, että hän ostaa minulle hääpäivälahjaksi TIETOKONEEN, menisimme heti seuraavana päivänä ostamaan. Jippii! Valitsin tällä kerralla pöytäkoneen, tuollaisen, missä tietokone on ruudun takana...onkohan sellaisia vanhanaikaisia enää edes myynnissä? Nyt minulla on suuri ruutu. Ainoa huono puoli on se, etten voi näpytellä tekstejä keinussa.

Vaaleanpunaisen Sony Vaioni veimme huoltoon ja katsotaan, saadaanko siitä enää toimivaa konetta. Mieheni sanoi ottavansa sen käyttöönsä, hih, miesmäisen pinkki kone!

Tietokoneen laitoimme väliaikaisesti tuollaiselle joskus tuunaamalleni pikkupöydälle. Pöytä oli tummanruskeaa puuta ja lastulevyä. Maalasin sen vanhannäköiseksi ja tein muotoilusavesta koristeet kulmiin. Pronssisen koiran pään löysimme romumarkkinoilta.

Nyt olen tuunaamassa toista vanhaa pöytää tietokonepöydäksi. Se pöytä on toiminut kanojen pesänä, joten hommaa on. Näytän lopputuloksen, kun saan se valmiiksi.

Tänään olen piirtänyt karttaa Peikkokukkulan puistosta, koska kerran pyysitte. Ai kauheaa, miten hankalaa se on. Mittasuhteet venyvät hassuiksi ja menen itsekin sekaisin poluissa ja osioissa! Miten keksittekin pyytää moista hömpötystä ;) Meinaan sen nyt kuitenkin tehdä, sillä syyskiireet eivät ole vielä täydellä teholla päällä. Kiirettä on kuitenkin luvassa: Michilandian syyskiireet, joulunäyttelyn tekeminen, joulumyyjäisiin ja feriaan myytävien tekeminen ja muitakin projekteja. Onneksi olen mitä ilmeisemmin saamassa vähän apua arjen pyörittämiseen, mikäli kaikki menee suunnitellusti. Kerron myöhemmin lisää.

Olen myös kirjoittanut postausta lähettämistänne kysymyksistä. Saan sen lähiaikoina valmiiksi.

Hyvää yötä Peikkokukkulalta kamiinan lämmöstä! 

5 kommenttia:

 1. Tablettiin voi ostaa näppäimistön. Joko sellaisen, joka on kiinni tabletissa tai sitten langattomasti yhteyden ottavan.

  VastaaPoista
 2. Minä käytän kotona ainoastaan iPadiä ja siihen saa näppärästi näppäimet. Sitä settiä pystyy käyttämään jopa esim riippukeinussa. Kannattaa googlata kuvahakuja.
  Hauskaa, että pian näemme kartalta polut ja puutarhan. Ihan mieletön urakka on kyllä ollut! Varsinainen rakkaudenosoitus perheelle. Hieno mies!

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle koneelle!! Ja tiedoksi, kylla niita vanhanaikaisiakin viela on, ainakin taalla. Juuri ostin sellaisen.

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta koneesta!
  Täällä juuri äsken laitettiin, ekan kerran tänä syksynä, tulet takkaan...on se vaan niin ihanaa..:)

  VastaaPoista
 5. Ihana puutarha ja mikä mies, joka sen yllätyksenä teki!
  Upeaa. Juu, yritin hahmottaa eri osioita, kartta auttaa.
  Käytän vain sähköpostia tabletilla, jolloin ruudulla näkyvät näppäimet riittävät. Googlasin: näppäimet tablettiin. Bluetooth yhteyden kautta onnistuu.
  Täällä on kylmä. Pelargoniat otan yöksi pois parvekkeelta.
  Terveisiä sinne kauniiseen kevääseen, Eeva Viikistä (Helsinki)

  VastaaPoista