Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 28. heinäkuuta 2009

Salami-rosmariinimuffinit

Tänään olen saanut löhötä koko päivän ja olla omissa ajatuksissani. Mies nimittäin lähti kaupunkiin pariksi päiväksi. En edes laittanut lounasta, sillä söin eilistä pitsaa. Minä olen erittäin huono laiskottelemaan, mutta tänään en ole muuta tehnytkään, ollut vain netissä ja maannut sohvalla. Illalla jo alkoi tuntua siltä, että jotain voisi tehdäkin. Päätin kokeilla itse kehittelemääni muffinireseptiä. Hienompia noista tulisi, jos koristelisi jotenkin muutenkin kuin juustoraasteella. Kuvassa muffinit ovat kuumia silikonivuoissaan.

Jos katsotte kuvaa tarkkaan, huomaatte varmaan, että suosin suomalaista Chilessäkin! Olen raahannut tänne joitakin astioita, kuten Terhi Mickelssonin ihania eläinaiheisia keramiikkakuppeja, kuvassa pupumuki. Taika-lautaset ostin Chilestä! Se oli sellainen löytö, että vieläkin jaksan hehkuttaa asiasta. Hintakin oli jotain aivan muuta kuin Suomessa:)


Salami-rosmariinimuffinit, 6 kpl

Tarvitaan:
4 siivua salamia
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 rkl leivinjauhetta
1-2 tl chilitahnaa maun mukaan
60 g parmesaaniraastetta
1-2 rkl rosmariinia (maun mukaan)
1 kananmuna
1 1/4 dl maitoa
0,5 dl oliiviöljyä
juustoraastetta, esim. emmentalia koristeluun

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Suikaloi salami.
3. Sekoita keskenään leivinjauhe ja jauhot.
4. Lisää parmesaani ja rosmariini.
5. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito, chilitahna ja öljy.
6. Sekoita kaikki aineet kevyesti keskenään.
7. Täytä silikoniset muffinivuoat taikinalla.
8. Koristele muffinit juustoraastella ja ehkä salamisuikaleilla.
9. Paista 20-25 minuuttia, kunnes ovat saaneet vähän väriä. Puuhellalla meni 40 minuuttia, kunnes saivat väriä.

4 kommenttia:

  1. Kiinnitin huomioni kauniisiin muffissioihisi ja ah niin herkullisen näköiseltä kuulostaa reseptisi niistä, kiitos! Het huomasin myös kauniin keramiikkamukin, hetken jo luulin, et koirasi siinä kurkkimassa sinne:)
    Kauniita kuvia aikaisemmassa postauksessa ja pannu orvokin kanssa on suloinen näky!
    Teillä on huikean kauniit näkymät...viis talosta:)
    Samoin aivan kerrassaan aistin kauniiden kukkien läsnäolon...koirankupit olivat myös herttainen näky kaikilla omat samanlaiset, ei tarvitse kilpailla kellä kaunein ja paras:)
    Kantokassi on tosi hyvä ja kaunis, saas nähdä kuinka kauan mahtuu siihen...on lihonnut nyt jo ehkä n. puoli kiloa...olen varmaan antanut liikaa ruokaa, tosin ulkoilemme paljon, et on saanut myös liikuntaa ja sisällä juoksee...ja saan vahtia koko ajan..kaikki kiinnostaa, tiedät! Perjantaina mennään eläinlääkäriin, saa toiset rokotukset ja tarkastuksen.
    Hyviä vointeja sinne teille kaikille ja hymyillään!

    VastaaPoista
  2. Moi! Minullakin on nyt iso Taika-lautanen ja 4 isoa mukia! Ne on kyllä ihania! Toivottavasti kestävät koko loppu elämän, niin kallista oli II-laatukin!

    VastaaPoista
  3. Hola te felicito por tus trabajos yo soy chilena, en que parte de chile te encuentras
    te dejo un abrazo nos leemos.
    te invito a mi blog

    VastaaPoista
  4. Hola Andrea! Gracias por visitar a mi blog! Yo vivo en el campo cerca de Concepcion y Los Angeles. Y donde tu? Voy a ver a tu blog!

    VastaaPoista