Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Linnunpöntön tuunaus

Sain mieheni siskolta todella rumasti maalatun linnunpöntön. Hän ei ollut sitä itse maalannut, vaan eräs Señora, jonka kanssa hän on nyt riidoissa. Sen takia minä sain tuon törkeän kapistuksen ja sain luvan tehdä sille, mitä haluan. Ensin paiskasin sen varastoon, mutta sitten muistin mieheni tuoman valkoisen maalin. Ja eikun hommiin.

Ensin meinasin jättää sen kokonaan valkoiseksi, kuten useissa amerikkalaisissa puutarhalehdissä näkee. Mieheni kuitenkin kysyi vähän hölmistyneenä, että eikö siihen mitään muuta tule. Sekoitin sitten valkoisen maalin joukkoon vähän mustaa ja sinistä ja sain tuollaisen kauniin siniharmaan sävyn, jolla vetelin katon ja jalustan.

Valkoista maalia tarvittiin kuusi kerrosta, jotta riemunkirjava pohjaväritys jäi piiloon.

Tässä tämä alkuperäisessä kuosissa. Ainoastaan kattoon olen jo ehtinyt vetää pohjamaalin, eli se oli kirkkaanpunainen.

Chilessä tuli noin viisi vuotta sitten muotiin decoupage-tekniikka. Yhäkin se villitsee ihmiset liimailemaan servettejä pulloihin, linnunpönttöihin ja lehtitelineisiin. Kaiken huipuksi nämä liimailijat kuvittelevat olevansa suuren luokan taiteilijoita. Minä sain tuon linnunpöntön lisäksi kassillisen muita hurmaavia decoupage-töitä. Piilotin ne varastoon ja kun tuomiopäivä koittaa, ei tilpehööreille kunnian kukko laula! Mutta suti soi!

8 kommenttia:

 1. Huomenta!
  Tulipa hääparinukeista hienot. Odotahan kun Helmi herää ja sanon että nyt on blogissasi kuvat valmiista nukeista, hän jo eilen ihaili kuvaa jossa nuket olivat ilman pukujaan, mutta tarkkasilmäisenä neitinä hän huomasi: "kuitenkin niillä on kengät jo!"
  Valoisaa päivää teille sinne lämpöön, täällä sataa lunta!
  Katja

  VastaaPoista
 2. Hei Katja! Hääparista on tulossa vielä parempi postaus, jossa nuket näkyvät lähempää kaikkine yksityiskohtineen. Niitä oli tosi kiva tehdä! Hauskaa, että Helmikin on ollut katselemassa kuvia! Meillä sataa tänään vettä, mutta se on vain hyvä. Mitä pidempään on sateita, sitä kauniimmalta luonto näyttää. Kesä on aina niin järkyttävän kuiva.

  VastaaPoista
 3. Tulipa tuosta tosiaankin paljon siistimpi kuin se alkuperäinen versio.Tuota decoupage-tekniikkaa harrastettiin täälläkin kovin ahkerasti parisen vuotta sitten;nyt en tiedä onko muodissa enään...Ihana tuo bannerikuva!

  VastaaPoista
 4. Minäkin olisin riidoissa mainitun senoran kanssa;-) Nyt pönttö on kaunis ja vain odottaa asukkaitaan.

  VastaaPoista
 5. Olipas kiva löytää tämä blogi. Vävyni on Chilestä ja siksi tämä erityinen mielenkiintoni.Luen vastakin. Rauni

  VastaaPoista
 6. Rauni: Kiva, että löysit blogini! Vävyllesi terveiset Chilestä! Käykö hän täällä useinkin? Mistä päin Chileä hän on kotoisin?

  Kesäkukka ja Yaelian: Itsekin pidän linnunpöntöstä nyt ja se saa olla myös esillä.

  VastaaPoista