Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 28. marraskuuta 2009

Perheonnea

Meillä asustaa onnellinen karvainen perhe.

Olivia-tytär leikkii Yoda-isin kanssa. Zara-emo lepäilee taustalla ja Anastasia-tytär katselee valokuvaajan touhuja.


"Hei, katsokaa kaikki kameraan...cheese!"

Raukeita katseita.


Olivia ottaa torkut.

14 kommenttia:

 1. Voi että kun ne ovat suloisia!

  VastaaPoista
 2. Siis tämä ei ole todellista! Minulla pysähtyi ihan hengitys ja vain katsoin ja unohdin hengittää. Miten voi olla koiruudet noin sydämen ja sielun valtaavia suukkosuita, nöpöneniä! Näistä parhaasta nyt teet omat joulukortit. Me on tehty Olgasta melkein joka vuosi. Tämä vuosi meillä ehkä viimeinen. Nyt aika kulkekoon hiljaa!

  VastaaPoista
 3. Voi mitä lutuisia pikkuisia :)

  Terkuin koirakuumeinen Hipsu

  VastaaPoista
 4. Leena Lumi: Joulukortit on jo teetetty jouluisemmista kuvista:)

  Voi voi, en edes tahdo kuvitella, miltä tuo tuntuu, että ehkä on vimeinen joulu edessä Olgan kanssa. Mekin olemme jo menettäneet paremmille metsästysmaille kaksi koiraamme, mutta lähtö on tullut arvaamatta liian aikaisin, joten en ole joutunut "kitumaan" etukäteen. Jälkikäteen kyllä on suuri suru. Meidän vanhin koirame on nyt 9 vuotta ja uskon sillä olevan paljon vuosia vielä edessään.

  Hellikää Olgaa ja antakaa sille paljon lempiherkkuja jouluna!

  Hipsu: Toivottavasti koirakuumeesi saa helpotusta pian:)

  VastaaPoista
 5. Leena Lumi: Hitsit, kun näitä kommentteja ei pysty korjaamaan, vaan heti täytyy laittaa roskikseen koko kommentti! Koska en jaksa kirjoittaa uudestaan, korjaan vain osan tuosta virheellisestä virkeestä: "Meidän vanhin koiramme on nyt 9-vuotias ja" .... ;)
  nimim. sisäinen äikänope

  VastaaPoista
 6. Taas kerran täytyy todeta, että kun oikein ajattelee,.. ystävää, niin hän tulee luokseni,kiitos sinulle.
  Laitoin blogiini vastaukset.
  Siis oi ja voi täällä ne maailman sulottaret ovat..mutta kuinka kaunis peti..katsoin sen värisävyjä pitkään ja hartaasti, sillä siinä ne ovat minun lempisävyni ja kuinka taidokkaasti tehty, aivan ihana tuo pohja ja reunat, olen onnessani..! ja totta totisesti tiedän koiriesi nauttivan täysin sydämein....ja heillä on rakastavaisten seuraa ympärillä, siellä tuutivat sulassa sovussa...tuon kaikkinensa,kun syliini saisi, niin maailmalle huudahtaisin,
  HEI KATSOKAA PERHEONNEA!!!!!

  Muuten olinkin lukenut sen "tupaantuliaiset" äsh tämä muistini...ei maailman parhaita!

  Nyt menen katsomaan aikaisempia postauksiasi kuvineen, kiitos!

  VastaaPoista
 7. Ihania koiruleita! Kiva kun jätit viestiä blogiini niin löysin tänne. Kauan jäinkin lueskelemaan mielenkiintoisia juttujasi ja tulen kyllä uudestaankin!

  VastaaPoista
 8. Siis aivan uskomattoman valokuvauksellisia nama teitin koirat!

  Luulen, etta loysin ongelman ytimen tassa kommentoimisessa. Menen blogiisi nykyisin eri kautta kuin aikaisemmin, niinpa ohjemat pysyvat kasassa.

  Niin naista koirista piti viela sanoman, etta kuopukseni taalla kotona haluaisi ehdottomasti itselle tuollaisen chihuahuan. Toive on ollut jo kauan. Katseltiin eilen naita kuvia yhdessa ja han oli aivan ihastuksissaan. Miten tuollaiset pikkukoirat parjanneevat yhdessa isompien koirien kanssa?

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana kuvasarja. Hauskoja ilmeitä olet saanut ikuistettua. :) tulee katsellessa hyvälle tuulelle! Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 10. Sirkka! Kiitos ihanasta ja hauskasta kommentistasi :D Kyllä minä käyn aina katsomassa uudet postauksesi, mutta en ole saanut aikaiseksi kommentoida pitkään aikaan.

  Olivia: Minustakin on kivaa löytää uusia blogeja. On ihan tuskaa, kun tietää, että voisi olla vaikka miten mielenkiintoisia blogeja, muttei koskaan ehdi käydä kuin niissä samoissa jo tutuissa. Yritän löytää edes yhden uuden blogin joka viikko.

  Tuula: Meillä on näiden pienten lisäksi saksanpaimenkoira ja kaksi keskikokoista sekarotuista. Ne tulevat erittäin hyvin toimeen keskenään. Isot tietävät, miten pienten kanssa uskaltaa leikkiä. Koskaan en kuitenkaan jättäisi niitä vahtimatta keskenään. Meillä ilmaston takia isot koirat asuvat ulkona, mutta JOS ne asuisivat sisällä, kun jättäisin ne yksin, niin ehdottomasti eri huoneisiin isot ja pienet koirat. Koskaan ei tiedä, mitä voi tapahtua, kun ihminen ei ole vahtimassa. Voi tulla kinaa lelusta tai nurkasta löytyneestä puruluusta tms.

  Chihuahua on ihana rotu, mutta se ei sovi lapselle "lelukoiraksi", eli toivottavasti kuopuksellasi on jo jonkin verran ikää. Jotkut pikkulapset riepottelevat pikkukoiria vaarallisesti. Yksikin vahinkoputoaminen saattaa johtaa raajan katkeamiseen tai jos isku osuu päähän, voi kuolema tulla samantien. Kokeneillekin chihuihmisille saattuu vahinkoja näiden pikkukoirien kanssa.

  Suomessa Chihuahuayhdistyksestä saa asiallista tietoa kasvattajista jne. Kannattaa ottaa asioista hyvin selvää, ettei tule vahingossa tukeneeksi pentutehtaita.

  Seuraavat ovat OMIA mielipiteitäni, eivät ole otettuja mistään koirakirjasta:

  Chihujen hyviä puolia:
  -helppo ottaa mukaan reissuille
  -helppo löytää hoitaja
  -voi pitää useampiakin chihuja, sillä syövät vähän, vievät vähän tilaa jne. (mutta huom! ell-kulut ovat yhtä suuret kuin isolla koiralla!)
  -ihana SEURAkoira, joka rakastaa laiskottelua omistajan sylissä tai vieressä
  -reipas ulkonakin (luonne-eroja löytyy)
  -monia värejä ja ulkonäköjä
  -kaksi karvanpituutta

  Chihujen huonot puolet:
  -räksyttäjä (ei tästä mihinkään pääse! mutta haukkuvat kuitenkin vähemmän kuin vaikka suomenpystykorvat)
  -oppivat sisäsiistiksi hitaammin kuin isommat rodut
  -urokset merkkailevat sisälle koko ikänsä, jos perheessä on muita koiria, varsinkin narttujen juoksuaikoina (tähän ongelmaan on keksitty merkkailusuojat)
  -täytyy olla varuillaan, ettei pöllö, haukka tms. vie koiraa
  -pieni koira varastetaan helpommin kuin iso
  -pieni koira on tapaturma-alttiimpi

  Kerron mielelläni lisää rodusta, jos tahdot tietää jotain:)

  Sanna: Hyvää adventtia sinullekin! Minulla soivat täällä nyt joululaulut:)

  VastaaPoista
 11. Nuo ovat kyllä tosi söpöjä! Montako koiraa teillä on nykyisin?

  VastaaPoista
 12. Yes, Chihukuvia, olenkin jo odottanut. Aivan ihana peti missä koirien kelpaa torkkua. Olet todella taitava käsitöissäsi.
  Pikaista paranemista Olivialle, hän on syötävän suloinen.
  Vieno toivomus, voisit joskus esitellä (kuvien kera tietty) kaikki koirasi.
  Terveisin Bricco + 9 koiraa Hollannista

  VastaaPoista
 13. Bricco: Kiitos vierailustasi ja kommentistasi! Kyllä minulla on tarkoitus esitellä meidän karvakorviamme enemmänkin, mutten tahdo tästä blogista tulevan pelkästään koirablogi, niin siksi tiputtelen näitä koirajuttuja sinne tänne silloin tällöin:) Jotkut, jotka eivät erityisemmin välitä koirista, ovat varmaan jo sitä mieltä, että chihukuvia on liikaakin..

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikista tiedoista!!!

  Meilla on ollut puhetta, etta mitaan lemmikkia ei lapselle hankita ennekuin han on tayttanyt 10v. Ei edes hamsteria. Tytto on nyt jouluna 8v. Ja koiran hankkiminen olisi kylla oikeastaan aidin homma. Minua kiinnostaisi nayttelyt jne. Meilla on ajokoiria metsastyskayttoon, jotka oikeastaan asuvat ulkona siis koiratalossa.

  VastaaPoista