Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 14. marraskuuta 2009

Valkoista ja valoisaa joulunodotusta ilman lunta ja jouluvaloja

Peikkokukkulan mökin kuistille on joulun odotus hiipimässä valkoisten riikinkukkojen muodossa. Muissa blogeissa valitetaan valon vähäisyyttä ja pahoitellaan pimeitä kuvia. Minä taas joudun pahoittelemaan liian kirkkaita kuvia. Täällä valoa on liikaa.

Joka vuosi ostan muutaman uuden joulukoristeen. Nyt oli yhdessä tavaratalossa kuusi koristeltu valkoisin koristein ja nuo riikinkukot olivat hauskannäköiset. Laitoin ne kuistilla kiipeävään kasviin.
Tämä kultainen koriste on tämän vuoden hankinta. Kumma kyllä tavarataloissa olivat joulukoristeet jo nyt puoleen hintaan!

Vaalean pukin olen saanut mieheltäni vuosia sitten.

En oikein tiedä, viitsinkö hankkia jouluvaloja, kun sitä pimeää aikaa kuitenkin on niin vähän vuorokaudesta. Minä menen jo kymmenen aikoihin illalla nukkumaan ja hiukan ennen sitä tulee pimeää. En ehtisi niistä valoista kuitenkaan nauttia. Eikä täällä kannata pitää valoja palamassa koko yötä, sillä sähkö on todella kallista.
7 kommenttia:

 1. :) Tasan ei käy päivänvalon kanssa! Ihanan kirkasta todellakin!

  Toisaalta on tunnelmallista kun hämärään iltaan voi viritellä kynttilöitä ja erilaisia valoja, mutta minulla tuo vuorokausirytmi taas on sellainen, että valvon kahteen-kolmeen yöllä, ja silloin pimeän ajasta kyllä tulee ihan mahdottoman pitkä!

  VastaaPoista
 2. Hei Mia,
  on ilo lukea näitä sinun kirjoituksiasi sieltä kaukaa.
  Kaikki on niin erilaista siellä ja mielenkiintoista.

  Voi hyvin!

  VastaaPoista
 3. Kaunis riikinkukko ja paljon kaunista valoa!

  VastaaPoista
 4. Upea tuo riikinkukko, tuollaisen minäkin ostaisin, jos niitä täälläpäin myytäisiin. Minä en ole vielä laittanut joulua yhtään, ei ole vielä tullut inspistä, vaikka täällä blogi-maailmassa ihania joulu-juttuja näkeekin.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista! Valoa tosiaan piisaa ja näin keväällä siitä vielä nauttiikin. Joulukuun puolenvälin maissa alkaa lähes sietämätön kuumuus, jota kestää muutaman kuukauden. Silloin sitä vain toivoo sateisia ja pilvisiä päiviä.

  Kesäkukka: En minäkään ole tuon enempää joulua laittanut. Ainoastaan nuo kuistin koristeet.

  VastaaPoista
 6. Minàkin tykkàisin kovasti tuosta riikinkukosta. Oletko muuten huomannut, ettà arpakàsi nosti nimesi siinà marjanarvauspostauksessani. Laitapa etanapostiosoitteesi spostiini, niin postikortti Chileen làhtee Italiasta.

  VastaaPoista
 7. Lissu: Sen on täytynyt olla joku toinen Mia, sillä minä en ole osallistunut arvontaan:) Olisi kyllä ollut kiva voittaa!

  VastaaPoista