Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Maalauspäivä

Olin niin innoissani siitä, että vihdoin pääsisimme maalaushommiin, että heräsin jo kuudelta aamulla. Aurinko alkoi nousta vuorten takaa.

Tervetuloa uuteen makuuhuoneeseemme, täällä ovat jo maalaustouhut käynnissä! Oven ympärillä olevat karmit ovat vientitavaraa USA:aan. Kaikki paras tavara lähtee maasta pois. Löysimme hallin, jossa myydään viallisia listoja, joita ei voi lähettää myyntiin muualle. Halli on aivan valtava ja siellä on listakasoja pilvin pimein. Upeita! Vika saattaa olla vain pieni kolhu listan päässä tai pohjamaalivirhe. Lista pitää kuitenkin katkaista sopivaan mittaan, joten viallisen osan voi jättää käyttämättä. Maalivirheet eivät haittaa mitään, sillä listathan pitä maalata useaan kertaan kuitenkin.

---

Siellä hallissa me olemme viettäneet jo monena päivänä monta tuntia etsien parhaita listoja. Neljän metrin lista maksaa korkeintaan 2,5 euroa! Siis hienoin, levein ja koristeellisin malli! Että kyllä kannattaa kaivella siellä! Rakennustarvikeliike Sodimacissa listat maksavat moninkertaisesti.

Tässä näkyy viime postauksessani valittelemani huono puunlaatu. Ykkösluokan paneelia ei ole saatavana. Tämä on siis ykkösluokkaa chileläisille, mutta minusta Suomessa tällaista käytettäisiin ehkä johonkin varastoon. Eihän kukaan tahdo edes kesämökkiään tehdä huonoista materiaaleista. Katsokaa nyt, miten väri vaihtelee ja huomatkaa hionnan laatu! Kuvassa ensimmäinen paneeli ehkä kelpaisi Suomeen?

---

(Sorry, en muista, kirjoitetaanko "paneli" vai "paneeli".)


Tässä blogin kirjoittaja sutihommissa.


Aputyttöni maalaa kattoa.Mieheni sai osakseen korkeimmat ja hankalimmat paikat.Seinämaali on mieleinen harmaa varjossa ja silloin kun aurinko on pilvessä, mutta kun aurinko tulee esiin, väri muuttuu vaaleansiniseksi! Kääk! En tahtonut vaaleansinisiä seiniä! Eli tilauksessa vain pilvisiä päiviä:)
---
Koko yläkerran katto on valkoinen. Yläkerran lattian maalaamme killtävän valkoiseksi.

8 kommenttia:

 1. Tässä tuli sulta nyt niin paljon,että...

  Siis tuo eka tumma valokuva kaunis!

  Kerroin miehelleni tuon teidän koristelistan hinnan ja hän sanoi, että meillä se on noin leveästä ja koristeellisesta mitä tahansa 40 eurosta ylöspäin. Minä en saa tähän isoon taloon IKINÄ leveitä, valkoisia koristelistoja juuri karmean hinnan takia!

  Minusta maalaminen on kivaa: Olen jo muutamaan kertaan maalannut kaikkien huoneidemme seinät. Syy: Talon rakentajat olivat valinneet väriksi maalarin valkoisen. Ja se näyttää oikeasti harmaalta, mutta MINÄ en halua yhtään harmaata seinää. Joten menin liikkeeseen ja otin valkoisen, jossa yksi aste keltaiseen. Siis EI näytä keltaiselta, vaan raikkaammalta.

  Missähän koossa sulla on tuo kaunis kuva?

  VastaaPoista
 2. Voi, näyttää nyt jo ihanalta! Teille tulee ihana talo :)

  VastaaPoista
 3. PS. Mia, oksaista panelia on Suomessa tyyreimmissäkin taloissa. Tosin osista sitä jo revitään pois.

  VastaaPoista
 4. Eilen mulle ei auennut kuvat mutta tanaan onnisti. Ihania kuvia sielta ferialta! Ja entas sitten teidan talo! Makuuhuoneen ovi ja listat on ihanat ja valkoisen ja harmaan yhdistelma tosi kiva! Odottelen jo uusia kuvia talosta! :)

  VastaaPoista
 5. Talonne valmistuu hurjaa vauhtia ja näyttää oikein kauniilta. Valkoinen on ollut jo pitempään myös minun värini kodin sisäseinillä ja tuvan lattia vaalean harmaa.
  Maalaaminen ei ole lainkaan hassumpaa hommaa.

  VastaaPoista
 6. Kaunis talo teille tulee minusta tuo väri on aivan ihana :) Kiva seurata talon rakennus vaiheita ihanaa...Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 7. Näyttää upealta! Haaveilen jo että milloin pääsen käymään teilla! Kun täällä on alkanut kevätaurinko paistaa, on taas alkanut meikäläisen haaveilu pienestä maatilasta.. No ehkä joskus. Oli se sitten täällä tai Chilessä.

  Yksi kysymys, miksi maalaat lattiankin?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista! Taidan kuitenkin ostaa lisää maalia ja maalata astetta vaaleammalla harmaalla, vaikka tuo nykyinenkin on ihan kiva, muttei sellainen, kuín olin ajatellut.

  Tuulispää: Tervetuloa! Muutaman kuukauden päästä alkaa olla jo melko valmista:) Ja miksi maalaan lattiatkin? Koska minulla on VISIO :) Tahdon yläkerran tulvivan valoa niin, että se heijastuu kiiltävän valkoisesta lautalattiastakin.

  VastaaPoista