Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 16. kesäkuuta 2011

Elän ilman tavallisia asioita

Monilla ikäisilläni on takapenkki täynnä turvaistuimia...meillä takapenkki näyttää tältä, kun lähdemme reissuun :) Boksit ja laukut täynnä "inconditional love".
Olen monasti miettinyt, että kaikkeen sitä todellakin tottuu, eikä aina tee edes tiukkaa;) Elän ilman monia tavallisia asioita, sellaisia, mitkä ovat niin tavallisia, ettei moni lukijani tule edes sellaisia ajatelleeksi. Kerron nyt, mitä ilman elän:


1. UUNI. Minulla ei ole ollut kunnollista uunia kolmeen vuoteen. Puuhellassa oli uuni, mutta se jätti puolet ruuista raa'aksi ja puolet paloi. Minulla ei ole ollut edes puuhellaa puoleentoista vuoteen. Sitä ei enää asennettu maanjäristuksen jälkeen. En ole voinut leipoa, en tehdä pitsoja. Mikroaaltouunissa olen kokannut sellaista, mitä sen kanssa nyt pystyy. Maestron pitäisi asentaa kaasuliesi, muta kun häntä ei täällä pahemmin näy. Päivittäin käytän kaasulevyjä.


2. LIESITUULETIN. Minulla ei ole ollut liesituuletinta melkein kuuteen vuoteen, eli viimeksi sain nauttia sellaisesta Suomessa. Nyt ostin sen, mutta ei ole maestroa asentamassa sitä.


3. SISÄVESSA. Meillä on vesivessa ulkorakennuksessa, mutta sateella ja yöllä tai kipeänä se ei ole hauskaa. Nyt on sisävessa tekeillä, mutta maestroa ei näy...


4. SUIHKU. Olen elänyt ilman kunnollista suihkua yli kolme vuotta. Meillä on kyllä ulkona mäntyjen alla suihku, mutta veden lämpötilaa ei voi säädellä. Aurinkoisella ilmalla kesällä sieltä tulee tulikuumaa vettä, alkuillasta sopivaa ja muina vuodenaikoina ja vuorokaudenaikoina vain kylmää. Kälyn suihku ja pesuvati ovat tulleet tutuksi.


5. KEITTIÖNLAATIKOT. Haarukat, veitset, lusikat, kauhat yms. ovat hyllyllä verhon takana.


6. KEITTIÖNKAAPIT. Meillä on hyllyjä verhojen takana.


7. LÄMMIN HANAVESI. Emme ole hankkineet vielä boileria.


8. HENKILÖAUTO. Meillä on lava-auto.


9. OMA SUKU/PERHE, JOITA VOISI TAVATA. Kaikki asuvat Euroopassa.


10. SALMIAKKI, LAKRITSI, HYVÄ SUKLAA ja IRTOKARKIT. Onneksi joskus saan karkkilähetyksiä.


11. MAHDOLLISUUS JÄTTÄÄ KOTI TYHJÄKSI. Eli emme voi lähteä miehen kanssa kahdestaan mihinkään, ellei taloa jää vahtimaan joku. Meillä ei ole kaltereita ikkunoissa, joten taloa ei voi jättää yksin. Kun palaisimme, ei olisi enää tavaroita eikä pikkukoiria. Koska asumme ilman lähinaapureita, varkailla olisi hyvää aikaa hääriä täällä ilman että kukaan soittaisi poliiseille.


12. NORMAALI TYÖ. Hääräilen kaikenlaisia käsitöitä täällä kotona ja teen itse oman aikatauluni.


13. KUUKAUSITULOT


14. ANOPPI ja APPI. Normaalisti ikäisilläni naimisissa olevilla naisilla on anoppi ja appi. Mieheni vanhemmat ovat kuitenkin jo kuolleet.


15. UIMAHALLI


MUTTA minulla on paljon iloitsemisen aihetta myös liittyen edellisiin kohtiin:


1. Saan sen uunin varmaan ihan pian! Pitsa ja uuniruuat, nam!


2. Liesituuletin tulee tuntumaan luksukselta, sillä täällä ei sellaisia ole läheskään kaikilla. (En ole käynyt yhdessäkään kodissa, jossa olisi ollut, mutta tiedän, että "rikkailla" sellaisia on. Kerron kuitenkin teille, että yksi kälyni asuu yli 300 neliön talossa, jossa on seitsemän kylpyhuonetta, mutta ei heilläkään ole liesituuletinta!)


3. Kyllä on sitten helppoa, kun ei tarvitse juosta ulos keskellä yötä!


4. Aaah, kuuma suihku - ehkä jo parin kuukauden päästä?


5. Meinaan varmaan hankkia muutaman laatikon, kun saamme keittiön järjestettyä...riippuu nyt tuosta maestrosta.


6. Ilman kaappeja tulee toimeen. Eipä näytä meidän keittiö samanlaiselta kuin muiden:)


7. Hanavedestä tulee mieleen sellainen asia, josta olen kiitollinen päivittäin: me voimme JUODA hanavettä sellaisenaan! Läheskään kaikilla ulkosuomalaisilla ei ole sitä luksusta elämässään, vaan vesi täytyy ostaa pulloissa tai se täytyy keittää. Meillä on oma porakaivo, jonka vesi on puhdasta ja kirkasta ja todella hyvää! Tästä onnesta saatamme joutua luopumaan, kun ehkä muutamme tulivuorelle. Vuorillahan ei ole pohjavettä, joten porakaivoa ei voi tehdä. Vesi täytyy ottaa lähteistä, eikä se ole välttämättä yhtä puhdasta kuin pohjavesi, joka tulee porakaivosta. Monien täytyy siellä keittää vetensä.


8. Lava-auto on niin jees-juttu, että emme edes meinaa hankkia henkilöautoa! Olemme vähän suunnitelleet hankkivamme uuden lava-auton.


9. Eipä tarvitse riidellä perheen eikä suvun kanssa...ei tästä muuta hyvää keksi.


10. Tästä ei kyllä keksi mitään hyvää, paitsi sen mielettömän riemun, kun saa karkkipaketin. Suomen reissulla irtokarkkeja tuli syötyä jonkin verran....


11. Ei mitään hyvää sanottavaa :( Arvatkaapa vain, miten tahtoisimme päästä jonnekin miehen kanssa kahdestaan. Käly ei uskalla olla öitä yksin täällä. Päivällä hän voi vahtia taloa ja koiria, mutta jos hän ei voi, meidän täytyy maksaa aputytölleni. Ja nyt kun minulla on uusi aputyttö, emme vielä luota häneen :(


12. Pelkkää positiivista! Ihanaa saada tehdä sitä mitä tahtoo! Ainoastaan kuukausipalkkaani ikävöin silloin tällöin.


13. Ihanaa olla ilman rahaa - heh, tämä ON vitsi :D


14. :(


15. Ihan totta, täällä ei ole uimahalleja. NMKY:ssä on uima-allas, mutta sinne täytyy maksaa kallis kuukausimaksu, eikä se minulle kannata, sillä en käy kaupungissa kuin kerran-kaksi kuussa. Kuukausimaksu on kuitenkin laskettu niin, että kävisi ainakin pari kertaa viikossa.Näiden asioiden lisäksi on asioita, jotka jaan monien niiden kanssa, jotka asuvat maalla, eli:-lähin posti ja kauppa 20 km päässä-lähin iso marketti, kauppakeskus, kulttuuritarjonta 60 km päässä


-kaikki harrastusmahdollisuudet 60 km päässä (eli ei tule harrastettua)


Mutta vastaavasti saan luonnonrauhaa ja olla kaukana naapureista, joita varmaan ärsyttäisi pikkukoirien räksytys:)

12 kommenttia:

 1. Ajattelin kysyä onko mahdollista hankkia miniuuni,mutta huomasin sitten,että pian saattekin uunin.Minulla oli miniuuni käytössä kun asuin asunnossa,jossa ei ollut uunia.Edelleenkin käytän sitä,koska se lämpenee heti,toisin kuin uuni.Maalla asuessa on sekä hyvät että huonot puolensa.

  VastaaPoista
 2. Vau!
  On sulla pikkuisen erilainen elämä...¨melkein kuitenkin veikkasin, että tällä hetkellä suurin harmituksen aihe ei ole vesi eikä vessa, eikä edes uuni -vaan ne Maestrot! Tai siis se niiden puute!

  Onneksi sulla taitaa olla suomalainen sisu ja huumorintaju hollillaan ☺

  VastaaPoista
 3. Sinä elät siellä erilaista elämää, mutta sitten kun sinulla nuo toivomasi asiat toteutuvat, niin eikö se olekin luxusta?! Harmillista siellä nuo varkaat,ettei voi lähteä mihinkään ilman talon vartiointia. Ja inhottavaa tuo työmiesten odotus, kun ei tiedä tulevatko ollenkaan ja jos tulevat,milloin tulevat.

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus josta opimme, että ihminen sopetuu, jos niin haluaa.
  Nuo teidän maestrot ovat kyllä uskomattomia.

  Tuntuu pahalta, että ei voi lähetä kotoa ilman, että sitä joku vartio. Ja se, että ihmisiin ei voi luottaa. Toivottavasti aputyttö osottautuu luotettavaksi. Et ole tannut aputytöistä postata, vai onkohan jäänyt lukematta. Mitä hän tekee?

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Toivottavasti kaasu-uuni saadaan asennettua pian. En tahdo erillistä miniuunia, sillä täällä sähkö on TODELLA kallista. Kalliimpaa kuin Suomessa.

  Irmastiina: Hauskaa, että oli ihana :)

  Pepi: On minulla huumorintajua, mutta se on aika kuivaa. Moni onkin sitä mieltä, että olen ihan huumorintajuton tyyppi, kunnes tutustuu minuun kunnolla ;)

  Liisa: Inhottavinta on juuri se, ettei keneenkään voi luottaa ja aina pitää pelätä varkaita.

  Vihreatniityt: Minulla oli melkein kolme vuotta sama aputyttö, mutta hän alkoi opiskella sairaanhoitajaksi. Hänestä olen kirjoittanut blogissani pari kertaa. Nyt minulla on uusi apulainen ja häneen liittyvä postaus on tulossa ihan pian. Olen sen jo kirjoittanutkin.

  Aputyttö auttaa minua helpoissa käsitöissä, kuten liimaamisessa, helppojen saumojen ompelussa yms.

  VastaaPoista
 6. Kummallisesti sita tottuu kaikenlaiseen erilaiseen. Ja kaikesta huolimatta sita vaan elaa elamaansa eteenpain. Minustakin, kaupunkilaistytosta, tuli oikein kunnon maalainen. Minulla meni melkein kymmenen vuotta tanne muuton jalkeen, ennenkuin nautin lahtea taas kaymaan esim Oslossa. Ennen sita iso kaupunki ja kiire siella alkoi ahdistamaan ihan kamalasti.

  VastaaPoista
 7. Tuosta vessasta tuli mieleen, että siellä ei ehkä myydä kompostoivia sisävessoja? Itse haaveilen hankkivani sellaisen sitten, kun minulla on TALO ja asun MAALLA :) :)

  VastaaPoista
 8. Tää on ihana postaus <3 Positiivisuus puskee läpi. Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
 9. Minusta kaikkein ikävin asia näistä kaikista ikävistä on tuo varkaiden pelko. Kaiken muun voi jotenkin hoitaa, mutta se on kyllä tosi harmillista!!

  Ja keittiö ilman kaappeja varsinkin on ihan jees, minä juuri vähennän kaappeja ja laitan kaiken hyllyille.. eli sama tyyli kuin sinulla!

  VastaaPoista
 10. Tuula: Minäkään en tykkää kaupunkireissuista, mutta lohdutukseksi ostan jotain kivaa itselleni;)

  ii: Ei todellakaan ole mitään kompostoivia sisävessoja. Kaikilla naapureilla on vain todella karut ulkohuussit ja meillä vesivessa. Kaikki tuollaiset ekologiset uutuudet tulevat Chileen ehkä 50 vuoden päästä...

  Mimmi. Kiitos :)

  Heli: Olet oikeassa! Voisin olla koko loppuelämäni ilman keittiönlaatikoita ja kaappeja, jos tässä maassa ei olisi varkaita!

  VastaaPoista
 11. Mia, sait jälleen minutkin arvostamaan pieniä arjen asioitani, ja pyyhkimään mielestäni ne turhat marinat, joita usein teen aivan turhasta. Kiitos kultainen.
  <3
  Luin jälleen useamman postauksen, ja päätin kommentoida tähän, koska tämä liikutti eniten ! :))
  Kivimuuri on työläs, mutta upea ! Voimia senkin tekoon.
  Ja toivon totta tosiaan, että moinen maestro saisi ahkeruuspuuskan ja pääsisitte asioissa eteenpäin !
  t. Misa ja chihupojjat

  VastaaPoista