Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Luonnonkivimuurin tekoa

Kerroinkin jo teille, että teimme talon ja kuistin kiinni pieneen metsikköön, jotta saamme nauttia kesällä varjosta. Koska maata piti kaivaa, jäi kuistiin kiinni "maamuuri". Pelkkä kaivettu maa näyttää rumalta, keskeneräiseltä, joten päätimme peittää sen. Mietimme kahta mahdollisuutta: chicotear tai bolones. Ensimmäinen tarkoittaa rapattua seinää ja toinen isoja luonnokiviä.Kuistilta johtaa pienet portaat ruusulaaksoon


Päädyimme luonnonkiviin, sillä molemmat pidämme niistä kovasti. Tilasimme niitä joitakin kuutioita. Olemme koristelleet muutenkin puutarhaa ja suihkulähteen ympäristöä niillä.

Mieheni sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja vettä kottikärryissä ja molemmat kannamme kiviä kuistille. Mieheni heittää betonia muuriin, asettelee kiven kohdalleen ja sitten minä pienellä lastalla tungen märkää betonia kivien koloihin ja tasoittelen. Kun pääsemme laittamaan pienempiä kiviä, niin sitten minäkin alan asetella kiviä.Voimme tehdä päivässä vain yhden kerroksen, sillä pituus on noin 11-12 metriä. Sementin sekoittaminen ja kivien kantaminen on niin raskasta, ettemme jaksa enempää yhden päivän aikana. Lisäksi betonin täytyy antaa vähän kovettua, ennen kuin laitetaan seuraavan kerros.

Tänään oli yhtä tuskaa työskennellä. En ollut nukkunut juuri lainkaan. Yoda, Choko B. ja Ewok pitivät koko yön kauheaa meteliä, sillä Zaralla on juoksuaika. Zara nukkuu olohuoneessa ja pojat omassa nurkkauksessaan chihuhuoneessa, mutta tietty hajut kulkeutuvat poikien nenään. Ewok ei vielä tajua asiasta mitään, mutta se oli kovasti hengessä mukana. Se haukkua räksytti ainakin tunnin.


Maaseinää


Normaalisti chihut nukkuvat rauhallisesti, eikä meillä harrasteta skandaaleita öisin, mutta mahtuipa tällainen poikkeuskin mukaan. Olin ihan poikki jo alkaessammme työn. Olisin vain tahtonut mennä uudelleen nukkumaan, mutta olimme päättäneet tehdä yhden kerroksen lisää. Haukottelin koko ajan ja silmät vuosivat ja olivat täynnä unihiekkaa. Lisäksi on todella kylmä päivä ja näpit olivat aivan jäässä. Päätin, että menen päiväunille heti, kun kerros on valmis.

Kahden työpäivän jälkeen muuri on tässä vaiheessa. Molempina päivinä työskentelimme noin kolme tuntia.


Teimme tuota toista ja osin kolmatta kerrosta ainakin kolme tuntia ja sitten olikin jo lounasaika. Olin niin poikki, että paistoin vain äkkiä nakkitomaattiomeletin - ruoka, jota en koskaan tee. Kun olimme syöneet, ruokin koirat ja yhtäkkiä en tahtonutkaan enää mennä nukkumaan! Pahin väsy meni ohi. Nyt istun kirjoittamassa tätä tekstiä.

Taika toimii laadunvalvojana


No, täytyy vain suunnata katse tulevaan ja ajatella vaikka ensi kevättä, kun ollaan jo niin pitkällä, että päästään maalaamaan taloa. Silloin toivottavasti meillä on jo suihku ja sisävessa, uroksilla oma huone, minulla toimiva keittiö ja kuistillamme on hieno luonnonkivimuuri.

Kuistin perälle sinne korkean kivimuurin viereen laitan kaasugrillin ja teen itselleni oman pienen ulkokeittiön :) Täällähän ulkokeittiötä voi käyttää ympäri vuoden, joten se tulee kovaan käyttöön. Kuistin kalusteet meillä jo onkin, joten mitään ei tarvitse ostaa.

9 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä sitten ihana talo!
  Taika näyttää ihan meidän edesmenneeltä Elliltä...

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis pihakin teillä. Ihanaa kun olette käteviä käsistänne ja teette paljon itse!!

  VastaaPoista
 3. Kaunista tulee.... hieno idea tuo luonnokivimuuri....:))

  VastaaPoista
 4. Hei Mia,
  kylläpä tulee upea muuri teille...

  Hih - vai juoksuaikaa siellä - meilläkin kun on uros ja narttu niin melkosia järjestelyjä aina juoksuaikaan meilläkin ;)

  Terveisiä vaan sinne kauas...<3

  VastaaPoista
 5. Nyt tulee ankaraa avautumista, pahoittelen jo etukäteen! ;D

  Olen jäänyt blogiisi AIVAN TÄYSIN koukkuun! Elämäsi siellä pallon toisella puolella tuntuu täältä Suomesta katsottuna ihanan eksoottiselta ja mielenkiintoiselta! Kirjoitat myös hauskasti ja monipuolisesti kaikenlaisesta. Ja tuo kivimuuri on muuten ihan mielettömän hieno!!!

  Itse olen koiraihminen ja tietysti ahmin blogisi kaikki koirajutut, esim. kertomus Blondin tulosta oli ihan huippu! Silti tykkään ehkä eniten just siitä, että kerrot niin rehellisesti kaikesta muustakin elämästänne. Kiitos Sinulle tuhannesti ♥ ja ihanaa, kun päivität niin usein!

  Toivon teille tietysti kaikkea hyvää, mutta erityisesti myös ahkeria ja nopeita maestroja! On suomalaiselle luonteelle varmaan hyvin tuskastuttavaa odottaa ns. perusasioiden valmistumista vuosia ja yrittää kestää toistuvia, katteettomia lupauksia, huh ja höh!

  Sellaista haluaisin vielä kysyä, että mitä chihupennuille kuuluu? Jäävätkö ne kaikki teille vai myytkö osan ja jos, niin oletko jo päättänyt minne? Entä tonttiasia? Kuuluuko siihen mitään uutta?

  Voikaa hyvin! Ü

  T. annamari

  http://kaikkielamanikoirat.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Oikea ratkaisu tuo kivimuuri, siitä tulee tosi hyvän näköinen, taatusti parempi kuin sementtiseinästä ☺

  Nauratti tuo koirien valvottaminen,varsinkin Ewokin osuus, ajattelinkin että mitä se pieni siellä...selvishän se, että muiden mukanana ☺☺

  Miukavaa ahertamista!!

  VastaaPoista
 7. Taika on niin tärkeän näköisenä tuossa. Hieno muuri teille tulee. Mahtaako kivien väliin kasvaa vielä sammaltakin?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kannustuksesta kivimuurin suhteen!

  Annamari: Kiitos ihanasta "avautumisestasi". Tällaisten kommenttien jälkeen saa aina uutta puhtia keksiä uusia postauksia, latailla kuvia jne. Tiedän, miltä tuntuu jäädä johonkin blogiin koukkuun. Minä olen koukussa kolmeen blogiin ja aina odotan uusia postauksia. Silti on vaikeaa uskoa, että joku on koukussa MINUN blogiini :D

  Tulen vierailulle blogiisi!

  VastaaPoista
 9. Tuleepa upea muuri! Mahtava! Voisit laittaa teko-ohjeita :)

  VastaaPoista