Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 2. kesäkuuta 2011

Työhuoneen ulkoseiniä ja eristämistä

Tässäpä näette nyt kuvan talostamme niin, että näkyy sekä talo- että mökkiosa. Yläkerran ikkuna on vierashuoneen ja alakerran ikkuna on keskeneräisen kylpyhuoneen. Mökki on matalampi kuin talo (mikä näyttää älyttömältä), vaikkei sitä tästä kuvasta kauheasti huomaakaan. Mikäli olisimme tienneet jo alusta lähtien, että rakennamme kunnollisen talon tänne, olisimme suunnitelleet kaiken vähän järkevämmin. Suunnitelmamme ovat kuitenkin muuttuneet olosuhteiden pakosta tuhanteen kertaan, joten laajennus (eli talo-osa) tehtiin tuohon mökin kylkeen matalalla budjetilla nopsaan, sillä emme kerta kaikkiaan enää mahtuneet mökkiin koiralauman kasvaessa. Meidänhän oli tarkoitus asua Peikkokukkulalla vain korkeintaan pari vuotta (ja siihen mökki olisi riittänyt), mutta koska asiat eivät sitten menneetkään niin, oli suunnitelmia muutettava ja taloa laajennettava.


Uuden laudoituksen osuus on siis vanha kuistimme, josta nyt tulee työhuone. Uuden työhuoneen tarvitsen siksi, että meinaamme lohkaista nykyisestä työhuoneestani nurkkauksen uroschihuille. Se tulee helpottamaan elämää narttujen juoksuaikoina. Huoneelle ei löydy mistään muualta tilaa kuin mökkiosasta nykyisen työhuoneeni puolelta. Siksi päätimme tehdä kuistista työhuoneen. Nyt kun työhuone muuttaa pois keittiöstä, keittiökin saa enemmän tilaa!


Työhuoneen toisesta ikkunasta on tällaiset näkymät. Maestro siellä sirkkelöi.Tässä on nykyisen työhuoneeni nurkka. Tilasta tulee keittiötä. Tästä voi nähdä, miten keittiöstä tulee näkymään työhuoneeseen ja miten työhuoneesta tulee valoa keittiöön. Tällä hetkellä mökkiosa on jaettu niin, että toisella seinustalla on keittiö ja toisella työhuone. Mitään väliseiniä en ole tahtonut jakamaan tilaa. On kätevää, kun työhuone ja keittiö ovat samassa tai vierekkäin, niin voin samalla tehdä sekä töitä että häärätä lounasta.Eristyksenä täällä käytetään styroxia. Älkää pelätkö, ettei talo hengitä. Se hengittää liiankin kanssa! Täällä ei ole tiiviitä ikkunoita eikä ovia, joten "tuuletusjärjestelmä" toimii aina. Miksi sitten eristää seiniä, kun talo kuitenkin "vuotaa" joka puolelta? Älkää kysykö minulta. Kun ulkona on kuuma, sisällä on kuuma ja kun ulkona on kylmä, sisällä on kylmä. Puita täytyy laittaa takkaan koko ajan, sillä talo viilenee alta aikayksikön. Takka ei varaa lainkaan lämpöä, joten sen kitaan täytyy työntää jatkuvasti ruokaa.

---

Tuohon ikkunan alle tulee yksi työpöytä ja sivuseinälle laitetaan hyllyjä.


Mieheni laittoi styroxeja seiniin, jotta maestro edistyisi nopeammin työssään.
---

Tervetuloa uusille lukijoille!

5 kommenttia:

 1. Ihana tulee työhuoneestasikin..:)

  Soma on talo vaikka eri korkuisia mökki ja uusi osa olisikin..:)

  VastaaPoista
 2. Ihan hauskalta tuo talo näyttää aikakin kuvassa eri korkuisine osineen! Persoonallinen se vaan on; just sitä, mitä täällä et saaa tehdä millään ilveellä. Joskus tympii nämä kaavoitukset, kun kaiken pitää olla kuin samalta piirustuslaudalta!

  Mukava seurata projektin edistymistä!
  Ei pöllömmän näköinen maestro teillä ☺

  VastaaPoista
 3. Hyvon sopii mökki ja talo yksiin. Erikoista näin suomalaisesta näkökulmasta laittaa styroksia seiniin, mutta varmasti toimivaa. Laitetaanko seiniin mitään tuulensuojaa? Veto on se mikä kylmentää rakennuksen kuin rakennuksen.

  VastaaPoista
 4. Nuo teidän liukuvaa työaikaa noudattavat maestrot ovat kyllä uskomattomia tapauksia. Taidat olla oikein extra kärsivällinen luonne, kun jaksat heidän liukuvia aikataulujaan.

  VastaaPoista