Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Yläkerran sali

Vähän mahtipontinen sana "sali", tuolle pienelle huoneelle yläkerrassa. Kuitenkin sen nimi on "sala", koska kerran alakerrassa on "living". En tykkäisi sanoa molempia olohuoneeksi.


En ole vielä saanut hankittua vanhanaikaisille koirakorteille raameja.



Salista mennään makuuhuoneeseen sekä vierashuoneeseen. Muita huoneita ei sitten yläkerrassa olekaan. Huoneet ovat melko tilavia. Makuuhuoneemme on 5 m x 4 m, vierashuone ja sali ovat molemmat noin 5 m x 3 m.


Tuolien päälle laitoin valkoiset räsymatot. Tuolit ovat ruokapöytämme tuolit, mutta emme tarvitse niitä kaikkia olohuoneessa, sillä käytämme pöytää ilman jatko-osaa. Ylimääräisille tuoleille piti keksiä jostain paikka, joten tungin niitä kolme yläkertaan.

---

Nurkassa on mieheni vanha kaukoputken jalka. Kaukoputki on luonnollisesti varastettu aikojen saatossa. Tuohon jalkaan meinaamme joskus laittaa lampun.


Porrasaukosta puuttuu yhä kaide. Koska talossa ei ole lapsia, tuollaisilla hommilla ei ole niin kiire.

---

Salin huonekalut, räsymatot ja kattokruunu ovat Chilestä. Vanhat nuket ja nallet ovat Suomesta ja Yhdysvalloista. Vanhat nukenvaunut ja kylvöastia löytöjä Suomesta. Ruusutyynyliinat ja verhot ovat Suomen Ikeasta. Etelä-Amerikassa ei yhäkään ole Ikeaa :(
---


Lisää kuvia tulossa salista. Huomaan, ettei toiselta seinustalta ole lainkaan kuvia!
---

Väliaikatietoa lankatouhuista: Kaulahuivini harmaasta villa-silkki-langasta edistyy, ainakin puolitoista metriä jo valmiina :) Virkattu matto ruskeasta laamanvillasta on jäänyt vähän sivuun. Siitä puuttuu vielä muutama kerros.


---


P.S. Se etelässä purkautuva tulivuori on kaukana meiltä. Tuuli ei satu nyt tähän suuntaan, joten meillä ei edes ole savuja haisteltavana. Argentiinassa saavat olla pimeän savusumun alla. Eli meillä on Peikkokukkulalla kaikki hyvin. Kiitos kysymästä :)

1 kommentti:

  1. Heti kun uutinen Chilen tulivuorenpurkauksesta tuli telkkarista, ryntäsin katsomaan miten lähellä teitä se on. Sain huokaista helpotuksesta.

    VastaaPoista