Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äiti

Äiti-sana ei ole alkuperäinen suomenkielinen sana. Se on germaaninen laina. Uralilaisissa kielissä, joihin suomikin kuuluu, vanha oma "äitiä" tarkoittava sana on ollut emä, josta on johdettu emo. Emo esiintyy muun muassa Kalevalassa. Yleiskielessä emon merkitys on kuitenkin kaventunut, ja se tarkoittaa nykyään pelkästään eläinemoa. Suomen kirjakielessä äitiä on käytetty Agricolan ajasta lähtien.

Zara-emo tyttäriensä Olivian ja Elviran kanssa. Olivia on Zaran ensimmäisestä pentueesta ja Elvira on toisesta pentueesta. Olivian isukki on Yoda ja Elviran isä on Choko Bon Bon (ne esiintyvät postauksen ensimmäisessä kuvassa ihmisäitinsä kanssa). Molemmilla on harmaa väri (blue fawn), mutta silti ne ovat ihan eri väriset. Myös Zara oli syntyessään harmaa, mutta muutti värinsä tuollaiseksi kauniin kermamaiseksi. Virallisesti kuitenkin sekin on blue fawn tai azul bayo, kuten täällä sanotaan. Zaran tyttäristä Olivia on selkeästi harmaa, kun taas Elviran harmaa vivahtaa toffeeseen (ei kuitenkaan ole lila). Kuvassa Zara-emo on lempipuuhassaan, eli puhdistamassa korvia. Zara käy melkein päivittäin läpi lähes kaikkien chihujemme korvat. Ei tarvitse ihmisäidin huolehtia pikkukoirien korvien puhtaudesta.

Mitähän emo ja tyttäret tässä juonivat?
Peikkokukkulan karvaton, vahemmän karvainen ja karvallinen sakki toivottavat oikein mukavaa äitienpäivää kaikille äideille ja emoille rotuun ja lajiin katsomatta!

Erityisonnittelut tietenkin omalle äidilleni ja T-mummolle sekä mummolle, joka katselee minua pilven päältä!

3 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus!

  Minä olen karvalasten mumma;-)

  Ja tietysti oman karvavanhuksen mami.

  Kaunista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi ja tosi sopot hauvelit sulla :)
  terkut Saudeista!

  VastaaPoista