Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 3. toukokuuta 2012

Takkatuli vai valkoinen patteri?

Takkatulen loimu on kai jokaisen Peikkokukkulan lukijan mielestä jotakin ihanaa ja tunnelmallista. Tulen loimu on arjen luksusta. Luksusta, josta kerrostalossa asuva saattaa unelmoida. Vähemmän luksusta niille, jotka joutuvat päivästä toiseen lämmittämään talonsa useallakin pönttöuunilla. Siltikään he eivät ehkä vaihtaisi takkatulta pelkästään vaihtoehtoisiin lämmitysmuotoihin.

En tiedä, miten yleimaailmallista tämä takkatulen ihannointi on, mutta suomalaiset ainakin rakastavat takkatulta. Täällä juuri tuli televisiossa mainos, joka sai minut ällistymään!

Mainoksessa näytettiin perheen olohuone, jonka seinän vieressä oli takka ja polttopuita. Polttopuut olivat sotkeneet seinän likaiseksi, savu oli värjännyt takan yläpuolella olevan seinän nokiseksi, lattia oli likainen polttopuista tulleista roskista. Lapset istuivat tyytymättöminä (kylmissään ja nälissään?) lattialla.

Sitten perheeseen tuotiin valkoinen lämpöpatteri! Takka ja polttopuut väistyivät olohuoneesta, seinä oli puhdas ja tilalla oli hohtavan valkoinen lämpöpatteri. Koko perhe istui tyytyväisenä ja puhtaana lattialla lämpöpatterin vieressä avaten pitsalaatikkoa ja alkaen syödä yhdessä valkoiset hampaat välkkyen. Minua huvitti. Tuollainen mainos ei kyllä menisi läpi Suomessa. Kuka vaihtaisi ihanan takkatulen valkoiseen steriilin näköiseen kaasupatteriin ja lattialla syötävään pitsaan?

5 kommenttia:

 1. No ei varmasti menisi...:D
  niin on vaan tässäkin asiassa kultturit erilaisia...:)

  VastaaPoista
 2. :) voi ei!rupes ihan hymyilyttämään!ei tosiaan menis läpi.
  Kiitos jättämästäsi kommentista!<3

  VastaaPoista
 3. Niin kovin kävi naurattamaan, kolmen takan omistajana. Saunakin lämpeää puilla! Juu mitään noista en vaihtaisi valkoiseen lämpöpatteriin! Täytyi lukea juttusi myös miehelle ja kovasti nauratti myös häntä. Kyllä on kulttuureissa eroa joo! :-)

  VastaaPoista
 4. Kääk :-D
  nimim.pönttöuunien kanssa asusteleva

  VastaaPoista