Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Odottelua Peikkokukkullan kukkaloistossa


Kaksi viikkoa sitten gynekologini ennusti synnytykseni alkavan parin päivän sisällä. Sen jälkeen olen käynyt kontrolleissa kaksi kertaa viikossa ja joka kerta gynekologi on ennustanut synnytyksen alkavan parin päivän sisällä. Hän on aina sanonut, että voimme käydä kotona päiväsaikaan, mutta tulisimme yöksi Concepcioniin klinikan lähelle. Kerran jäimme yhdeksi yöksi kotiin ja muutaman kerran olemme viettäneet kotona päivän. Kerran olin jo klinikalla kätilöiden tekemässä sisätutkimuksessa ja laitteissa, jotka rekisteröivät supistusten tulevan 10 minuutin välein. Silloin kätilöt sanoivat, että synnytys alkaa varmasti kahden päivän sisällä. Tästäkin on nyt jo puolitoista viikkoa!
Viimeksi kävimme lääkärillä torstaina ja nyt hän sanoi, että hän alkaa jo uskoa, ettei tämä vauva synnykään yhtään etuajassa, vaan ihan normaalisti. Lääkäri sanoi, että minun kroppani ei käyttäydy niin kuin naisten kropat yleensä Chilessä käyttäytyvät! Minun kroppani on alkanut valmistautua ”liian” hyvissä ajoin synnytykseen ja siksi hän on koko ajan luullut, että jotain alkaa tapahtua. Minusta tämä on outoa, sillä olen lukenut netistä, että on aivan tavallista, että nainen on joitakin viikkojakin ennen synnytystä auki 2 cm ja ettei kohdunkaulaa ole yhtään enää jäljellä. Kivuttomia supistuksiakin voi tulla viikkoja aikaisemmin. Vauva on hyvin alhaalla oikeassa asennossa. Kaikki nämä oireet minullakin on ollut, eikä mitään sen ihmeempää. Miten siis tämä voi olla niin ”erikoista” gynekologille, jolla on paljon kokemusta? Voiko tosiaan olla mahdollista, että chileläiset naiset käyttäytyvät eritavalla? Olen hämmentynyt.

Me kyllästyimme gynekologin varoitteluihin. On tosi tylsää olla poissa kotoa kaksi viikkoa, kun mitään ei kumminkaan tapahdu! Tulimme siis Peikkokukkulalle perjantaina ja tarkoitus olisi olla maanantaihin saakka, mikäli synnytys ei sitä ennen ala. Emme kertoneet gynekologille, että päätimme jäädä kotiin. Jos jotain alkaa tapahtua, niin ajamme sitten pikavauhtia Concepcioniin. Toivottavasti ratkaisumme ei ole tyhmä. Minulla on todella raskas, kivuliaskin ja vaivainen olo, mutta mukavampi kärsiä kotona kuin kälyn luona. Nyt minulla on kolme päivää putkeen olleet molemmat korvat lukossa. Mitähän sellainen on? Liittyykö se jotenkin raskauteen, vai onko minulla korvatulehdus? Ei kyllä satu yhtään.

Peikkokukkulalla hedelmäpuut ovat valkoisissa kukissa. Vaaleanpunaiset kukat ovat  nupuillaan. Koirat ovat iloisia siitä, että olemme kotona. Kälykin pääsi muutamaksi päiväksi omaan kotiinsa. Mieheni on siivonnut ja pessyt pyykkiä ja minä olen leikannut ja ommellut kasan Michilandian tilauksia. On ollut todella hyödylliset muutama päivää. Toivottavasti voimme olla kotona maanantaihin saakka, sillä tahdon vielä tehdä sitä sun tätä kotona ennen kuin menemme taas odottelemaan Concepcioniin. Se alkuperäinen laskettu aika alkaa kuitenkin lähestyä ja sitä on ehkä syytä kunnioittaa hieman enemmän kuin tohtorin turhia säikyttelyjä.

18 kommenttia:

 1. tarinasi on kyllä minusta aika tavallinen ja sen vuoksi kätilöt ja lääkärit Suomessa ovat hyvin varovaisia, etteivät ennusta synnytyksen ajankohtaa. Ja minullakin synnytykset ovat alkaneet siten, että pari yötä olen jo kellottanut supisteluja ennen virallisen synnytyksen alkamistakaan. Synnytyksen alku mitattiin vasta siitä, kun supistelut alkoivat olemaan kipeitä, eikä vain tuntuvia. Tsempit loppuodotukseen! Kyllä minäkin kodin valitsisin.Molemmissa synnytyksissäni rentoutuminen on edistänyt tilannetta.

  VastaaPoista
 2. Mia, jotkut synnyttävät kaksi viikkoa JÄLKEEN lasketun ajan.

  Minä kummallakin kerralla tasan kaksi viikkoa ENNEN laskettua aikaa.

  Olen kyllä nyt saletti, että vauva on kohta, ihan kohta maailmassa...

  VastaaPoista
 3. Minäkin odottelen, miten sinun odotus sujuu.Mielenkiintoni heräsi, vaikka en itse olekkaan äiti.Hyvää vointia Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Taitaa käydä sinullakin niin, että synnytys menee yli lasketun ajan...:)
  Viimeiset viikot ovat pitkiä, kun haluaisi jo pienokaisen syliinsä ja itse päästä tukalasta olostaan.

  Yritä nyt vain sinnitelle, kyllä se siitä kohta helpottaa...:)

  VastaaPoista
 5. Ehkäpä chileläiset sitten on erilaisia... :) Jos suomalaisilla on viisaammat kropat kun valmistautuu ajoissa niin ei ole sitten niin kovasti hommia kun oikea aika koittaa! ;D

  Ihan normaalilta tuo kyllä muuten kuulostaa, mulle on kaikista kolmesta ennustettu että ei kyllä ole loppuun asti kun roikkuu niin alhaalla, mutta yksi laskettuna päivänä, yksi 5pv yli ja yksi muutama pv ennen laskettua.

  Kovasti voimia viimeisiin tukaliin päiviin!

  VastaaPoista
 6. Minullakin meni kymmenen päivää yli lasketun ajan kunnes lapsivesi meni, mutta sekään ei käynnistänyt synnytystä! Suomessa jouduin tarkkailuun vasta tuossa vaiheessa :)

  VastaaPoista
 7. Minulla ensimmäinen 6p yli,toinen päivälleen ajallaan ja kolmas 3p yli.Naiset siellä voi olla todellakin hieman erilaisia synnyttäjiä.Tuntuu kyllä, että jokainen raskaus on yksilöllinen.Minulla on synnytykset ollut tosi nopeita keskimmäisellä ehdin olla sairaalassa vain 1/2 tuntia,onneksi asuin sairaalan lähellä.Odotellaan rauhassa!Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 8. Mekin eletään täällä Suomessa jännittäviä aikoja. Tyttärelläni on laskettu aika 6.9 ja lääkäri ennusti kaksi viikkoa sitten, että vauva voi syntyä milloin vain. Onnellista loppuraskautta ja onnea synnytykseen!! Mukava lukea blogiasi.

  VastaaPoista
 9. Minulle sanottiin aikoinaan lääkärin tarkastuksessa 27.12, että "Tämä on ihan näiden päivien juttu, vauva syntyy kohta"... No, tyttö syntyi 24.1....eli ei ihan "näinä päivinä"...
  Kukaan ei kuitenkaan ole maha-asukiski jäänyt... Joten jaksuja loppuraskauteen...
  Luota omiin vaistoihisi!

  VastaaPoista
 10. Minulla molemmat raskaudet menivät yliajalle. Ensimmäisen kerran viikon ja toisella kerralla viikon ja päivän yli. Kummallakaan kerralla synnytys ei alkanut spontaanisti. Herra ties kuinka kauan oltaisiin jouduttu odottelemaan jos vauvat olisivat itse saaneet päättää milloin syntyä! :D

  Kovasti tsemppiä sinne ihan viimeisille metreille. Nyt ei ole enää kauaa kun pääset tositoimiin ja saatte pienen lämpöisen, niin ihanasti vauvalta tuoksuvan käärön luoksenne :)

  VastaaPoista
 11. Sielläkö vielä ollaan kokonaisena? ;D Minun molemmat tytöt on syntyneet 2 viikkoa yli lasketun ajan ja sittenkin on pitänyt käynnistää synnytys, kun ei omia supistuksia ole ollut .

  VastaaPoista
 12. Itse synnyin 2 viikkoa lasketun ajan jälkeen,asi que no te preocupes..
  Odotus ei varmaankaan ole helppoa mutta lähetän paljon tsemppejä!

  VastaaPoista
 13. Ei korva-oireet liity varmaan mitenkään synnytykseen tai raskauteen. Luota kroppaasi: kun alkaa olla kipeitä supistuksia, toimi sitten. Ehdit varmasti klinikalle. Nyt vaan kulutat aikaa kivasti/hyödyllisesti/molempia ja odotat. Onnea synnytykseen <3 -silmis

  VastaaPoista
 14. Olen varma, että kroppasi kyllä tietää kaikista parhaiten koska vauvan on aika tulla! Siitä voi kuka tahansa lääkäri olla mitä mieltä tahansa, mutta kyllä itse tiedät koska hetki on käsillä! (: Tsemppiä!

  VastaaPoista
 15. vaalean vihreää: Siis olivatko mainitsemasi supistukset kivuttomia? Minulla on ollut kivuttomia supistuksia jo kolme viikkoa ja välillä ne ovat hyvin säännöllisiä. En ole kyllä kellottanut niitä, kun olen odottanut niiden kivuliaiden alkamista.

  Leena Lumi: Toki tiedän tuon, enkä itse ole missään vaiheessa odottanut, että vauva syntyisi ennen laskettua aikaa. Hätähousu lääkäri vaan on saanut meidät odottamaan synnytyksen tapahtuvan etuajassa. Olisimme olleet paljon rauhallisempia, jos lääkäri ei missään vaiheessa olisi ennustellut yhtään mitään.

  Tepa Seinäjoelta: Huh, vain puoli tuntia! Odotitko kotona liian kauan, vai oliko toiminta noin nopeaa? Tuollaisten puolentunnin pelottelujen takia me odottelemme kälyn luona, vaikka kotona olisi kivampaa. Kaverini Suomessa myös synnytti puolessa tunnissa, eikä miehensä ehtinyt mukaan.

  Emine: Onpa samanlainen tilanne! Ihme, että Suomessakin lääkärit erehtyvät tekemään tuollaisia ennusteluja.

  Liisa: Minulla on supistuksia ihan mahdottoman paljon, mutta ne ovat kaikki niitä kivuttomia, jotka eivät saa mitään aikaan...Saa nähdä, alkaako minulla ne kivualiaat supistukset, vai täytyykö käynnistää.

  Silmis: Kiitos, olen virkannut jo kolme pipoa tekemisen puutteessa :)

  VastaaPoista
 16. Minun kellottamani supistukset eivät edes olleet kivuttomia. Olivat kipeitä, mutta pystyi esim. pysymään sängyssä tai istumassa. Kun "kunnolla kipeät" alkoivat", piti jo nojailla seiniin ja huohottaa. Silti ehdittiin sairaalaan (tosin supistukset ja tärisevä auto ja liikkumattomuus ovat inha ydistelmä).

  VastaaPoista
 17. However there are still another ways that you can do to improve your health cheap lumigan By adjusting your body fat percentage through diet and exercise, you can actually become a healthier person and live a longer life
  But with today's growth and development in the medical field it is possible to lengthen the penis through penis enlargement cheap cymbalta All our clients get a wonderful opportunity to shop economically this month!
  This is why this section on recovery is one of the most important part of the entire program and is one of the things which make it special Viagra for women pills Cut down your fat intake
  Interestingly butter is thought to have antioxidant qualities, far better than margarine, which is a highly processed substance iressa online It sounds easy but of course it takes effort and will power
  Raised cortisol levels are affiliated with compromised immunity, increased abdominal fat and unorthodox sleep habits Luvox In addition to administering hearing tests and ear examinations, such specialists can offer valuable advice on the style, size and type of hearing device required to provide better hearing

  VastaaPoista