Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 21. syyskuuta 2012

Marketissa

Uskaltauduimme eilen ensimmäísen kerran ihmisten ilmoille vauvan kanssa. Kävelimme kälyn lähimarkettiin ruokaostoksille.

 Vauva alkoi nukkua heti, kun pääsimme ulkoilmaan ja hän nukkuikin koko markettireissun. Mieheni oli ihan ihmeissään. Miten vauva itkee niin paljon kotona, mutta heti kun lähdetään ulos ja olisi jotakin "nähtävää", hän ei olekaan kiinnostunut mistään muusta kuin nukkumisesta! Minä sanoin, että vauvat yleensä nukkuvat hyvin ulkoilmassa ja heti kun päästään kotiin Peikkokukkulalle, alammekin nukuttaa vauvaa päivällä vaunuissa. Tämä ulkona nukuttaminen on mieheni mielestä kuulostanut ihan barbaariselta tavalta, mutta nyt hän ymmärsi sen jo yhden kokemuksen jälkeen.
Sanoin, että miehen pitää olla tyytyväinen, että vauva nukkuu marketissa, olisi kauheaa, jos se rääkyisi koko reissun ajan. Vauvan ensimmäisen markettireissun kunniaksi ostin sille kahdet sukat, kahdet "lapaset" sekä kaksi levyä. Hän jotuu nyt kuuntelemaan espanjankielisiä kehtolauluja, paitsi silloin, kun minä laulan niitä itse :)

P.S. Olo on taas himpun verran parempi! Istuminen onnistuu etukenossa :)

10 kommenttia:

 1. Oikein paljon Onnea koko perheelle.
  T.Eija

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että vointisi on jo parempi, silloin jaksaa nauttia vauvastakin, päiväpäivältä enemmän.Suomessa vauvat yleensä pidetään ulkona nukkumassa ja ainakin minun 3 lastani ja 5 lastenlasta, ovat tyytyväisenä nukkuneet ulkona.Oikein kovilla pakkasilla, kun ei voinut viedä ulos niin olivat paljon levottomanpia. Terv tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 3. MInä nukutin kaksi pienintä naapureiden kauhuksi ulkona myös Turkissa. Parvekkeella. Kesäkuumalla varjossa. Talvella nukkuivat kaikista parhaiten, kun oli viileää. Niin se vain on. Että vauva ulos vain!

  VastaaPoista
 4. Kiva kun alat toipua:)
  Täällä saa ostaa vaunujen päälle tiiviistä ohuesta "tuulikankaasta" tehtyjä huppuja vaunun päälle,on hyvä sekä sateella,että tuulella ja myöskin suomen oloissa pakkasella!Niin ei kylmyys pääse vaunuihin!Samoin on olemassa läpinäkyvästä kirkkaasta muovista tehty "ikkuna" vaunun kuomun eteen,sekin suojaa kaikin tavoin,eikä ötökät pääse sisään vauvan unta häiritsemään! Jotkut näkyy käyttävän kuomun edessä sideharsoa,mutta sitä täytyy aina raotella kun käy vauvaa katsomassa,eikä se ole yhtään nätin näköinen ;))Meidänkin lapset on nukkunu ulkona tosi hyvin,nuorimmainenkin jopa 4-5 "päikkärit"!!!

  VastaaPoista
 5. Sama kokemus; omat lapseni nukkuivat päiväunensa ulkona, sisällä siitä ei tahtonutkaan tulla mitään - olisi pitänyt olla aivan hiiren hiljaista. Ehkä on hyvä totutella molempiin/ monenlaisiin ympäristöihin?

  VastaaPoista
 6. Heips!
  Ja paljon onnea teidän joukkueelle!!
  Kannan korteni kekoon minäkin, olen nukuttanut omat
  lapseni käytännön syistä sisällä ja ei mitään ongelmaa,
  eivät ollet kipeitäkään alle 3vuotiaina.
  Remonttia tehtiin lasten päikkäreiden aikaan,porakoneet
  pauhasi ja normaalia elämisen ääniä ehkä siitä johtuu
  että lapset (jo aikuisia)ovat hyvä unisia ja nukkuvat missä vai.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa että olet alkanut toipua, toiv pääsette pian kotiin :)

  Hauska lukea että tätä suom. ulkona nukuttamista olette vieneet ulkomaille... Eikös se ole jo Arvo Ylpön lanseeraama. Meidänki lapset nukkui tosi hyvin ulkona, varsinkin talvella jopa 3-4h!
  PaulaP

  VastaaPoista
 8. Kiva että voit jo paremmin!

  N oli kauhuissaan kun näki ystäväni pienen käärön nukkuvan ulkona vaunuissa 15 asteen pakkasessa! :-)

  VastaaPoista
 9. Olen ollut viikon poissa matkoilla ja tulin heti katsomaan, mikä on tilanne. Huimaa kehitystä on tapahtunut, kun on Poika syntynyt! Lämmin halaus äidille ja isälle, silitys lapsoselle.

  Mio näyttää näissä ensi kuvissaan tulleen kovasti isäänsä, mutta niin se on kuulemma aina. Johtuneeko siitä, etteivät isät voi sitten alkaa epäillä omaa isyyttään - mene ja tiedä.

  Paljon onnea nyytistä ja ei aikaakaan, kun hän jo on iso poika. Usko pois, kokemusta on!

  VastaaPoista
 10. Hienoa,että paraneminen edistyy :)meillä tyttö totutettiin arkipäiväisiin ääniin,hänen nukkuessa imuroin,eikä herännyt..ulkona nukkui parhaiten,parvekkeella ja kesällä kantokopassaan,jossa oli palanen valoverhoa,ettei menneet hyönteiset häiritsemään ja hyvin näki verhon lävitsekkin..hyvä konsti turhan itkun loppumiseen,oli nostaa vauva rinnan päälle,sydämeni lyönnit rauhoittivat tyttösen kummasti :) ihania hetkiä Prinssin kanssa..Silja <3

  VastaaPoista