Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Ruokaa

Kälyn luona odotellessamme olemme molemmat vähän tylsistyneitä. Elämä pyörii vain odottelun, netin, telkkarin ja ruuan ympärillä. Näiden lisäksi minä luen ja virkkaan. Olemme käyneet syömässä ravintoloissa, mutta suurimmaksi osaksi käymme kälyn talon takana olevalla markkinapaikalla. Sieltä valitsemme aina kalaa, merenherkkuja sekä vihanneksia. Nautimme siitä, että voi tehdä joka päivä tuoreita ruokaostoksia toisin kuin Peikkokukkulalla. (Se muuten onkin sitten ainoa nautittava asia Peikkokukkulaan verrattuna!)

 Tänään söimme artisokkia, jotka ovat herkkuani. Artisokat kastamme sulatetun voin ja sitruunan sekoitukseen. Söimme myös samassa kuvassa näkyvää ulte-merilevää.

Tämä ei ole kovin ruokahalua edistävä kuva, mutta tämä oli todellista herkkua! Laitoin uuniin lohta, reineta-kalaa (tuo valkoinen) sekä kalan mätiä. Vuoan pohjalle laitan hieman vettä, sitten kalafileet ja kaksi minuuttia keitetyt mädit, loraus öljyä sekä loraus sitruunamehua. Suolaa en laita miehen korkean verenpaineen takia. Näiden herkkujen lisäksi söimme salaattia.

8 kommenttia:

 1. Voi hyvät hyssykät! - ei nouse vesi kielelle....pitää vaan USKOA että on hyvää. Näin varmaan muut ajattelevat suomalaisesta ruuasta?

  VastaaPoista
 2. Täällä odotellaan jo vauvauutisia <3

  VastaaPoista
 3. Nyt pitää kyllä sanoa, etteivät nuo sapuskat kovin houkuttelevilta näytä. Uskaltaisinkohan maistaa?
  Saakohan tämmönen eurooppalainen noista jonkun taudin? Utelias kyllä olen noiden suhteen.

  VastaaPoista
 4. Meillä on artisokkien aika keväällä,mutten ole ihan kauheasti niihin ihastunut,vaikka monet niitä rakastavat.Varmaankin kiva kun on kauppoja lähellä.,Ja toivottavasti pikkuinen jo tulee kohta ulos.

  VastaaPoista
 5. Latva-artisokat ovatkin hyviä!

  Telkusta tuli taannoin pöyristyttävä ohjelma chilessä kasvatetusta lohesta. Kirjoittelin hiukan blogiinikin:

  http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/2012/08/chilelaista-lohta-por-favor.html

  Norjalaiset ahneita...

  VastaaPoista
 6. Odottaminen on varmasti jo tosi raskasta kun sitä on jatkunut niiiiiiiin pitkäöän aj vielä kun ei voi olla omassa kodissaan rauhassa. Toivottavasti pieni ihminen pian syntyy tähän maailmaan<3 Missäs muuten teidän kaikki koirat on kun olette siellä kälyn luona evakossa?

  VastaaPoista
 7. Kukkahattu: Olen eurooppalainen ja syön noita ruokia :) Kun itse kypsentää hyvin, niin ei ole mitään vaaraa. Raa'at ruoat ovatkin sitten aivan toinen juttu!

  Anonyymi: Kälyni on Peikkokukkulalla pitämässä huolta sekä talosta että koirista.

  Dzinni: Käynpä lukemassa!

  VastaaPoista
 8. Tuosta artisokasta: Siis miten nitä syödään? Miten ne valmistetaan ja mille ne maistuu? Oon joskus nähnyt niitä valmistettavan jossain (ehkä kokkiohjelmassa). Ne näyttää ihan kävyiltä, mutta kai ne on kuitenkin aika hyviä? Täällä päin varmaankin ihan herrojen herkkua :) -silmis

  VastaaPoista