Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 6. syyskuuta 2012

Tärinää odotukseen ja taiteellisia sisätutkimuksia

Tulinpa pikaisesti kertomaan, mitä tapahtui tänään kontrollissa. Lääkärini tahtoo nähdä minut kaksi kertaa viikossa, eikä edes ota enää maksua (todella outoa Chilessä). Minun ei edes tarvitse varata aikaa, vaan voin mennä koska tahansa kolmen jälkeen. Hän tunkee minut aina johonkin väliin. Tänään jouduimme odottelemaan mieheni kanssa tavallista kauemmin, puolitoista tuntia. Yhtäkkiä alkoi kuulua jyrinää ja sen jälkeen koko rakennus alkoi huojua ja ikkunalasit täristä. Puolen tunnin kuluttua tuli uusi järistys. Ihmiset näyttivät säikähtäneiltä ja katselivat toisiinsa. No, eivät edes nämä pienet säikähdykset saaneet minun synnytystäni käyntiin :D

Joitakin öitä sitten heräsimme kälyn luona maanjäristykseen. Kälyn kerrostalo on "antiseismico" ja se on tehty niin, että pienikin maanjäristys tuntuu kuin laivan heilumiselta. Loppuyön näin unta siitä, että minun piti tunkea ison vatsani kanssa vaatekaappiin suojaan.

Hyppään vielä maanjäristyksistä hassuun lääkäriini. Hän nimittäin kaksi kertaa viikossa ultraa mahani päältä ja katsoo, miten vauva on suunnilleen kasvanut. Sen lisäksi hän tekee sisätutkimuksen ja koskee vauvan päätä...yyyh! Hänen täytyy kuulemma tietää, miten pitkällä mennään, jotta hän tietää, uskaltaako hän lähteä kauaskaan Concepcionista. Viime kerralla hän kysyi tosissaan mieheltäni, josko tämäkin tahtoisi kokeilla, miltä vauvan pää tuntuu! Annetaanko Suomessa miehelle mahdollisuus koskea vauvan päätä sisätutkimuksen aikana? Onneksi mieheni ei tahtonut, sillä minä en olisi kestänyt sitä kidutusta yhtään enempää kuin sen, minkä lääkäri teki!

Reiluuden nimissä on kyllä sanottava, että lääkärini tekee sisätutkimuksen aika kivuttomasti, kun vertaa kätilöön, joka sen teki parisen viikkoa sitten. Näin jälkeenpäin olen lähes naureskellut tilanteelle, vaikkei silloin kyllä naurattanut. Toinen kätilö piti jalastani kiinni, kun toinen runnoi sormiaan niin, että minä heiluin pedillä oikein kunnolla. Miehelleni kätilö sitten selitti, että kun hänellä on niin lyhyet sormet...(voi kuinka hauskaa hänen asiakkailleen....)

Tänään lääkäri sanoi, että näyttää sieltä tulevan nelikiloinen pötkylä. Mieheni pitää kuulemma tänä iltana hieroa mahaani, jotta supistukset alkaisivat kunnolla. En tiedä, miksi juuri mieheni pitää se tehdä, eikä minun....hmmm....Huomenna menen klinikalle, sillä kätilöt laittavat sen laitteen mahani ympärille, joka mittaa supistusten määrän ja keston. Kysyin heti, tehdäänkö siellä taas se sisätutkimuskin ja lääkäri sanoi, ettei sitä enää tee kukaan muu kuin hän ja hän meinaa tehdä sen niin taiteellisesti, ettei minuun satu :)

Hyvää yötä! Painun pehkuihin nyt ja toivottavasti saan nukuttua edes jotenkuten.

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Aika hurjan kuuloista tutkimista.. En muista että Suomessa olisi ollut kuin kolme tutkimusta raskauden aikana ja sitten tietysti kun päästiin itse synnytksen alkuun. Tämä siis normaalisti edenneessä ongelmattomassa raskaudessa. Toisaalta eihän sinullakaan mitään normaalista poikkeavaa ole ollut, muuta kuin innokas lääkäri:)

  Voikaa kaikki hyvin!
  -K-

  VastaaPoista
 2. Huh, millaista tutkimusta!
  Mina olen kaksi lasta synnyttanyt Hollannissa eika minulle tehty yhtaan sisatutkimusta kummankaan rasukauden aikana.Esikoistani ei edes ultrattu yhtaan kertaa!!
  Nuoremman lapsen alkuraskaudessa sain yhden ultran .
  Lapset ovat yli 10 vuotiaita, joten siita on aikaa.Nykyaan taallakin saa jo onneksi ainakin yhden tai useamman ultran.
  Onnea synnytykseen !!

  VastaaPoista