Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 31. lokakuuta 2009

Mitä en omista -haaste

Minulla on jo pidempään pyörinyt mielessäni tällainen itse keksimäni haaste. Onkohan tällainen jo ollut liikkeellä? Haastan tähän mukaan ne, jotka tämän lukevat ja sen lisäksi ne, joille lähetän haasteen.

Yltäkylläisyydessä eläville tämä on varmaan vaikea. Siksi laitankin ohjeeksi vain, että pitää keksiä 3-6 asiaa, jotka kokee olevan sellaisia, että "kaikilla muilla" on sellainen, mutta itsellä ei ole. Lisäksi voi kertoa syyn, miksi ei omista kyseistä asiaa ja miten on pärjännyt ilman sitä. Haasteen voi lähettää eteenpäin 3-6 ihmiselle.

Ja nyt miettimään, mitä minä en omista!

1. Kylpy-/aamutakki
Ei ole tullut hankittua, koska vaatekaapissa ei ole tilaa. Joskus talvella tulee mieleen, että sellainen olisi kiva, mutta hyvin olen pärjännyt ilman jo neljä vuotta.

2. Lämmin hanavesi
Meille tulee vain kylmä vesi. Emme ole hankkineet boileria, koska tämän piti olla vain lyhyt väliaiainen koti. Keitämme lämpimän veden.

3. Kylpyhuone ja suihku
Meillä on suihku vain ulkona mäntyjen alla ja siitä tulee lämmintä vettä vain keväästä syksyyn päiväaikaan. Kylpyhuoneen puuttumiseen sama syy kuin yllä. Talvella peseydymme pesuvadissa ja suihkussa käymme kaupungissa.

4. Normaali henkilöauto
Meillä on lava-auto ja se on aivan tavallista täällä. En ole koskaan missään maassa nähnyt yhtä paljon lava-autoja kuin täällä. Niitä on silmämääräisesti katsoen yhtä paljon tai enemmän kuin henkilöautoja. Me emme tulisi toimeen ilman lava-autoa. Aina pitää rahdata polttopuita, kasveja, huonekaluja tms.

5. Kajaali
En omista, koska en käytä.

6. Kahvinkeitin
Emme omista, koska emme juo kahvia emmekä tarjoa sitä kenellekään. Chilessä muutenkin juodaan pikakahvia.

Äääh, keksisin vaikka miten monta asiaa lisää...


Mutta minullapa on keijukainen kuistilla:)

12 kommenttia:

 1. Hih,kiitos haasteesta,taytyypä tehä jossain vaiheessa!
  Kahvi-ihmisenä kahvinkeitin on ehdoton! Tosin voisihan kahvin keitellä pannullakin,mutta tavalla tai toisella sitä kyllä tahdon ;)
  Noh täytyy sanoa että suihkuun tottuneena lämmin vesi on melkosen pop..Ja hurja ajatella että aina pitäisi lämmitellä vettä kun peppuja pesee,yleensä useamman kerran päivässä.Ei pikkuista peppua raaskisi jääkylmällä pestä..Hmm.
  Yritän muistaa pyöräyttää tänään sen paketin valmiiksi,jotta voin huomenna heivata postiin..
  Hassuinta osoitteessa ehkä on kun siihen kirjoitetaan NUMERO :D No,toisaalta,kai se on vähän sama kun täälläkin johonkin kirjoitetaan esim as (asunto) tai no emmä tiiä..No pitemmittä pohdinnoitta,toivottavasti saat pian pakettisi! :)

  VastaaPoista
 2. Hassu haaste;-) On mullakin aika paljon sellaisia juttuja, mitä normaalisti on muilla, nyt kun tulen ajatelleeksi asiaa. Ja tällä hetkellä ei minullakaan ole lämmintä vettä,koska asuintalon lämminvesiputki hajosi,eikä uutta näy tulevan ennenkuin kaikki asukkaat ovat maksaneet oman osansa.Mutta eikö teillä ole aika kylmä siellä tlvella,huh,miten sujuu silloin suihku...

  VastaaPoista
 3. kiva haaste!yritän palata siihen alakavalla viikolla!

  VastaaPoista
 4. Onpas mielenkiintoinen haaste :)
  Kiitos, otan tietty vastaan ja kehittelen vastausta.

  Mielenkiintoisia ovat sinun vastauksesi.
  On niin erilaista asua siellä Chilessä kuin täällä Suomessa.
  Mutta sehän tässä mielenkiintoista onkin-
  esim. tuo sinun suihkusi kuulostaa täältä katsoen hyvin eksoottiselta ja romanttiselta ;)
  Puun alla... vau.
  Eipä silti - kyllähän täälläkin vielä on muistoissa mummolan ulkosaunat ja vessat... joten nekin on koettu tähän ikään.

  Voi hyvin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon kivasta haasteesta :) Yritä laittaa blogiini vaikka olen aika tumpelo tään tietokoneen kanssa. Oulussa on sumuisen harmaa ilma. Pari astetta lämmintä. Iloisia päiviä sinulle toivoo: Nukkekoti Jie

  Onko pienet kullan murut jo terveitä?
  Kävimme eilen Tyttöni luona hänellä on 2kk ikäinen lyhyt karvainen mäyräkoiran pentu hyvin meidän vanhus 13 v otta vastaa pienen jonkin kerran ärähteli, kun pieni alko riehuun.

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo keijukainen. Oletko itse sen tehnyt??

  VastaaPoista
 7. Virva: Kaikkeen tottuu. Täällä monet pesevät vauvan pyllyn kylmällä vedellä, kuulemma ne tottuvat siihen, kun heti alkaa käyttää vain kylmää vettä. Itse kyllä lämmittäisin vedenkeittimellä nopsaan:)

  Yaelian: Luinkin vesiongelmastasi blogistasi. Olisi varmaan kiva saada lämmintä vettä, kun siellä on talvi tulossa.

  Malla ja Ainosofia: Odottelen innolla paljastuksia:) Ja suihku mäntyjen alla on todella mukava! Ei ole monella niin hienoa kylpyhuonetta, havut kattona ja sisiliskot suihkuseurana...

  Taina: Viimeisen koira-aiheisen postaukseni jälkeen Leya sai taudin, mutta parantui päiväsä, sillä aloin heti antaa lääkettä.

  Allu: olen tehnyt itse keijukaisen ja lisää on tulossa. Kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista
 8. Kerrassaan ihana Blogi. Lueskelin ja ihailin kuvia viikonloppuna. Vastaan haasteeseesi omassa blogissani.. Onnea tontinetsintään!!!

  VastaaPoista
 9. :) Hei tää on hauska!

  Hetki pitää tätä ihan miettiä ja haudutella...

  VastaaPoista
 10. Äkkiä ajatellen tuntui helpolta, mutta ei taida ollakaan. Tai sitten ei tiedä mitä sellaista vailla on, joka toiselle on tuiki tärkeää. Otan kuitenkin haasteen vastaan. Olen usein käynyt lukemassa blogiasi, mutta nyt vasta kommentoin, kun olen itse aloittanut oman blogin.
  Sinulla on ihana keijukainen!

  VastaaPoista
 11. Kiitos vierailusta blogissani. Tiedätkö, minäkin olen huovuttanut ketun ja kissan, tonttuja, enkeleitä,sipuleita,omenoita ym. Olen myös tehnyt "fantasianukkeja" ja muotilla 2 nukkea, jotka eivät valmistuneet, koska sairasstuin. Niistä muoteista saisi vielä 7 posliinipäätä,jalat ja kädet. Mutta taitaa jäädä minulta tekemättä. Laitan näistä joskus kuvia tekeleistäni kuvia blogiini.
  Hyvää päivän jatkoa sinulle!
  :)

  VastaaPoista
 12. Moi!
  Luulen että nämä on aika monella, paitsi meillä:
  dvd-soitin, vedenkeitin, moppi ja suihkusaippua.

  VastaaPoista