Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Ihanaa hiontaa


Minä hurahdin hiontaan! Meille tuli eilen lattianhiontamasiina kylään kahdeksi päiväksi. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Ensin mieheni hurrasi sillä tärkeännäköisenä makuuhuoneenlattiaa ja minä sain pidellä vain sähköjohtoa! Hionta näytti vaikelta ja raskaalta. Kun mieheni oli huristellut koko yläkerran kertaalleen ja hän tahtoi levätä, pyysin josko minäkin saisin kokeilla. Mies antoi auliisti koneen minulle ja kun minä pääsin "rattiin" kiinni, niin en tahtonut lopettaa ollenkaan!
---
Mikä nautinto, kun näkee kellastuneen laudan muuttuvan niin helpolla vaaleaksi. Huristelin kaikki yläkerran huoneet moneen kertaan mieheni pidellessä sähköjohtoa;)
---
Lattianhionta koneella on HELPPOA! Koneessa on mekanismi, joka vetää laitetta itse eteenpäin, joten ei tarvitse käyttää laisinkaan voimaa.
---
Kuvittelimme, että työhön menisi koko päivä aamusta iltaan ja vielä seuraavastakin päivästä puolet. Kello on nyt neljä iltapäivällä ja olemme valmiit! Lattia on hiottu! Totta kai nyt on vielä edessä käsihiomakoneella kulmat ja seinänvieret sekä sellaiset kohdat, joissa lauta on niin paljon matalammalla kuin viereinen lauta, ettei koneella voinut sitä hioa. Muistakaapa, ettei Chilen lautalaatua voi verrata suomalaiseen.


En tiedä, olemmeko hioneet riittävästi ja mitä joku ammattilainen sanoisi, mutta me itse olemme tyytyväisiä tulokseen ja meidän talommehan tämä on. Jos tämä on meille hyvä, niin se riittää!
---

Säästimme 200 000 pesoa! Jos olisimme Sodimacista koneen vuokran lisäksi ottaneet miehen tekemään hionnan, olisimme joutuneet pulittamaan melkein 300 euroa...työstä, jonka tekeminen oli hauskaa!
---
Lattiahiomakoneen vuokra on n. 15 euroa/ päivä. Takuuta piti maksaa n. 2000 euroa, jonka siis saa takaisin, kun palauttaa koneen. Ei tullut kallis lysti!
---
Torstaina on suunnitelmissa aloittaa lattianmaalaus.
---

...tuosta koneesta vaan en raskisi luopua..;)

8 kommenttia:

 1. Ihana nähdä sinut siellä remonttihommissa :)

  VastaaPoista
 2. Yläkerta näyttää hienolta!

  Tuohon edelliseen postaukseen, tuo, että työmiehet lähtevät kesken kuulostaa tutulta. Poikaystävälläni on oma firma, joka tekee kaasu-, vesi- ja sähköasennuksia. Välillä hän valittaa, että monet työmiehet tekevät viikossa tasan sen verran töitä, että elävät sillä juuri ja juuri yhden viikon. Seuraavasta viikosta ei niin väliä, vaikka perhettäkin olisi. Monet eivät myöskään ymmärrä, että jos tekisivät työnsä hyvin, voisivat saada poikaystävän firmasta tulevaisuudessa lisääkin töitä ja vakuutukset ja muut, joita monet muut työnantajat eivät viitsi maksaa. Onneksi hänellä on hyvät ja luotettavat työmiehet, mutta välillä tarvii jonkun täydentämään tai tekemään jotain erikoisasennusta.

  VastaaPoista
 3. teille tuloo kyllä ihana koti!!!portaikko puineen on aivan mahtava jo nyt!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa jälkeä tulee, mutta huh mikä takuu! (Vaikka onhan se tietysti aiheellinen jos joku muukin yhtä lailla rakastuu kyseiseen masiinaan).

  VastaaPoista
 5. Hienolta näyttää tuo lattia tuon käsittelyn jälkeen:-)Ja todellakin halpa sen koneen vuokra;itse tekemällä säästää kyllä hurjasti!

  VastaaPoista
 6. Sinähän se varsinainen Remontti-Reiska olet. Kun on rohkea ja uskaltaa tehdä, niin saa vaikka mitä aikaiseksi.
  Komea lattia tulee!!

  Mukavaa viikkoa sinulle!!

  VastaaPoista
 7. Blogisi on ihan uusi tuttavuus. Ihanaa, että löysin tänne! Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoa. Teillä on kyllä ihanan mielenkiintoinen koti.

  VastaaPoista