Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 1. huhtikuuta 2010

20 neliöstä 120 neliöiseksi puolessa tunnissa

Miten tehdään 20-neliöisestä mökistä 120-neliöinen talo puolessa tunnissa?

On melkoisen ärsyttävää asua ahtaasti 20 neliön mökissä, kun seinän takana on 100 neliötä lisää tilaa! - Tilaa, jota ei voi käyttää. Emme voi saada talon alakertaa valmiiksi, sillä emme saa kaakeleita. Niitä ei ole vieläkään saatu tarkastettua maanjäristyksen jäljiltä. Yläkerta olisi muuten valmis, mutta lattia pitää maalata ja hioa. Emme siis voi käyttää uutta tilaa, vaikka tilantarve on valtava.
---
Meillä ei ole mökissä tilaa edes ruokapöydälle. Nyt kun mieheni sisko on täällä meidän kanssamme, on mökissä väkisinkin entistä enemmän tavaraa. Päätimme siis vihdoinkin puhkaista mökin ja talon erotavan seinän. Siihen ei mennyt kuin puoli tuntia! Ensin ikkunat pois, sitten karmit ja lopuksi laudat ja tukipuu - ja hupsista, meillä on lisää tilaa käytössä!

Imuroimme yläkerran ja alakerran. Laitoimme ulkopöydän ja -tuolit olohuoneeseen. Nyt meillä on tilaa syödä pöydän ääressä sisätiloissakin! Keskeneräiseen kylpyhuoneeseen laitoimme kaikki rakennustarvikkeet ja maalit. Portaidenaluskomeroon meni astioita, joita en yhäkään uskalla laittaa hyllyille jatkuvien jälkijäristysten takia.

---
Alkaa jo tuntua siltä, että meillä on TALO, vaikka paljon tekemistä on vielä edessä!

7 kommenttia:

 1. Onnea uuden talon johdosta :)!!!

  VastaaPoista
 2. Olipa suuri muutos lyhyessä ajassa! toivottavasti saatte ne kaakelitkin pian!

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen tilaan ja taloon :)!

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen taloon! Tilan lisääntyminen tuntuu varmaan ihanalta. Vieläkö siellä odotetaan maanjäristyksiä? Ajattelin, kun teitä asustaa siellä 3 aikuista? Toivottavasti en loukkaa.

  VastaaPoista
 5. Onnea Mia teille uuden kodin aikaansaamisesta kaiken keskellä...

  Mukava lukea täällä ja nähdä kuinka olet puuhakas nainen siellä kaukana.

  Ja mitä kuvat kertoo kaunis koti tulee teille... siellä on koirienkin mukava temmeltää :)

  Ihana kuva sinusta lukemassa riippukeinussa Jeanne d ´Arc Living-lehteä... <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille onnitteluista:) Lisätila tuli tarpeeseen, vaikkei huonekaluja vielä voida laittaakaan. Pihakalusteet ovat nyt olohuoneessa betonilattian päällä. Yläkerran vierashuoneeseen toimme yhden tuolin ja pikkupöydän tietokoneelle.

  Ulla-Kristiina: jälkijäristyksiä tulee joka päivä ja yö, mutta nyt viimepäivinä ne ovat laimentuneet. Isoa järistystä odotellaan yhä. Jälleenrakennustyöt ovat kovassa vauhdissa ja kyllä meilläkin on jo aikeena taloon sisälle muuttaminen. Vieläkin astiat ovat turvassa lattialla komerossa.

  Mieheni sisko on yli kuusikymppinen yksinäinen nainen. Hän asuu Concepcionissa kerrostalossa, eikä uskalla olla siellä nyt yksin. Hän on ollut meillä jo yli kuukauden. Jostain syystä hän ei tahdo mennä siskonsa luokse, vaikka siellä olisi paljon enemmän tilaa. Emme voi kysyä asiaa häneltä, sillä se olisi täällä hyvin epäkohteliasta. Huomenna hän lähtee kolmannen siskon luokse yhdeksi-kolmeksi päiväksi, sitäkään ei voi kysyä...mutta kivaa saada olla miehen kanssa kahdestaan edes vähän aikaa pitkästä aikaa. Vaikka mieheni sisko on todella mukava, "ylimääräisen" ihmisen jatkuva läsnäolo on alkanut vähän rassata - VARSINKIN, kun hänen chihullaan on toiset säännöt kuin meidän chihuilla, mikä on tosi ärsyttävää. Kun meidän chihut eivät saa hyppiä sohville eikä tuoleille (ilman lupaa), siskon chihu on AINA sohvalla ja sille tehdään oikein paikka sohvalle ja tuoleille....aaargh! Mutta ei muuta valitettavaa tilantessa ;)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut uudelle isommalle tilalle!
  Country Living on hyvä lehti mielestäni kannattaa tilata kuten jo aiemmassa postauksessa kerroin.

  VastaaPoista