Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 8. huhtikuuta 2010

Rubus Idaeus

FrambuesaOlemme istuttaneet Peikkokukkulalle muutaman vadelmapensaan. Tänä vuonna ensimmäisen kerran ne tuottavat vadelmia, sillä ensimmäisen kerran kastelemme pensaita. Mieheni teki sellaisen kastelusysteemin, että musta letku menee maata pitkin nuorille puille ja pensaille ja jokaisen kohdalla letkussa on pieni "gotera", joka annostelee vettä suoraan juurille. Tätä kastelusysteemiä voi käyttää illalla auringon laskettua tai aamulla aikaisin, kun vesi ei ole kuumaa letkussa.Peikkokukkulan herkkuaamupala: jogurttia, muroja, vadelmia ja marenki.
---
Jälkijäristysten keskeltä Mia

10 kommenttia:

 1. Herkullinen aamupala, nam!

  Ja vieläkö on jälkijäristyksiä?

  VastaaPoista
 2. Tänne meidän ruokakauppoihin saakka tuodaan talvella vadelmia Chilestä. Julmetun kalliita ovat, joten odotan kesään kunnes saan poimia omaista pensaista.

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköisiä vadelmia. Maistuvatko samanlaisilta kuin Suomessa?

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Heips!
  Sain vihdoinkin kirjoitettua kommentin tahan blogiisi.Ihanan herkullisia marjoja nam,nam.
  Saatte nyt oikein innolla herkutella tuoreita marjoja.Me taalla koto Suomes vaan syodaan pakastemarjoja.
  Kaikkea hyvaa.
  Terveisin Pirre .

  VastaaPoista
 5. A vot, kelpais mullekin. =)
  -SatuSanna(Sanna2)

  VastaaPoista
 6. Ei sais tommosia kuvia lähettää!
  Alkoi kauheasti tehdä mieli tuoreita marjoja. Ostin torilta espanjalaisia mansikoita, eivät maistuneet just miltään. Onneksi pakkasessa on vielä mustikoita, tein piirakan.
  Ä

  VastaaPoista
 7. Nam, kun näyttää herkulliselta. olen vadelmien ystävä...kerään niitä luonnosta parin viikon ajan aina loppukesästä ja saamme koko talven nauttia niitä sitten pakastimesta. :) Tuoreeltaan ovat kyllä parhaimpia. Mullakin on muutamia pensaita pihassa, jotka jo vähän tuottavat. Meinaa vaan mennä lasten suihin ennen kuin ehdin ihastelemaan. ;)

  VastaaPoista
 8. Voi kun näyttää ihanalle, niin isojakin. Minä kerään kesäisin metsävadelmia, ne ovat suloisen makeita. Paitsi jos sattuu matoinen vuosi...,silloin kyllä on vähän lihan makua joukossa, heh.

  VastaaPoista