Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 24. tammikuuta 2011

Feriafiilikset

Tulin kotiin muutamaksi päiväksi tekemään lisää myytävää ja ompelemaan pari chihunvaatetilausta. Mieheni lähti tänä aamuna Concepcioniin ja hänen siskonsa tyttö avasi kojun. Sama siskontyttö on nyt kolmatta vuotta auttelemassa feriassa, sillä 12-tuntiset työpäivät yksin olisivat liian raskaita. Nyt voi sentään irrottautua keskellä päivää tunniksi pariksi ja mennä syömään jonnekin.

Siskon tyttö otti tämän kuvan minusta, Yodasta ja kojusta. En huomannut ottaa ensimmäisenä päivänä yhtään kuvaa, silloin, kun kaikki tuotteet olivat vielä myymättä! Tämä kuva on otettu kolmantena päivänä, jolloin jo iso kotitonttu, kanivinot, pikkutontut ja paljon muuta oli jo myyty. Feria alkoi viime vuodesta poiketen sellaisella ryminällä, etten ollut osannut varautua. Lisäksi parista viime vuodesta poiketen kukaan muu ei myy mitään huovutustuotteita, joten ei ole kilpailua sillä saralla ollenkaan. Jätin tänä vuonna tarkoituksella tekemättä lisää neulahuovutettuja tonttuja, sillä viime vuonna ne menivät huonosti, kun ihmiset ostivat mieluummin chileläisestä kojusta halvalla neulahuovutettuja korvakoruja, kaulakoruja sekä pinnejä. Minähän en tee minkäänlaisia koruja, sillä sydäntäni lähellä ovat nuket ja muut hahmot. No, tänä vuonna niitä tonttuja sitten olisikin mennyt pilvin pimein, kun huovutettuja koruja yms. ei ole saatavana muista kojuista.
---
Nyt minulla on seuraavien päivien projektina tehdä lisää keijuja, joilla on harsomekko. Niistä en ole laittanut kuvaa blogiini. Niitä minulla on jo puolivalmiina ainakin parikymmentä. Vielä siivet selkään ja koristelua hiuksiin ja pukuun. Lisäksi täytyy tehdä niitä nukkuvia tonttuja (dormilones), sillä nekin menivät kaikki! Onneksi niihinkin on jo kasvot ja lakit valmiina. Kanivinoja myös aion värkätä ainakin viisi, sillä niitäkin on jo ommeltuna ja osaksi täytettyinä. Vielä lisäksi minun täytyy tehdä oikein monta pikkutonttua, sillä niitä menee sitä mukaa, kun niitä saan pöydälle laitettua. Niiden hinta on vain noin 1,5 euroa. Ne ovat hyvin yksinkertaisia, mutta pakko olla jotakin sellaistakin, sillä monilla ihmisillä ei ole Chilessä varaa ostaa mitään kallista, mutta hekin mielellään jonkun tontun tahtoisivat.
---
Siksipä en enää jaarittele tässä, vaan siirryn sorvin varteen!
---
P.S. Joku kysyi, tuleeko kotitonttuja myyntiin. Noita metrinmittaisia en aio tehdä Suomeen lähetettäväksi, sillä ne painavatkin valtavasti puuvartaloineen. Helmikuun lopussa alan kehitellä minulta jo useasti pyydettyä kotitonttumallia, jonka aion suunnitella ihan sillä silmällä, että voisin niitä Suomeenkin lähetellä.

4 kommenttia:

 1. Blogissani ois sulle jotain :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää feriaa! Mukavaa kuulla että kauppa käy!!!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kuulla, etta kauniit tavarat myy! :) Jaksamista!

  VastaaPoista
 4. Kiva että kauppa käy!
  Muistelin että viime vuonna oli nihkeämpää. Jaksamisia pitkiin päiviin!

  VastaaPoista