Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 7. tammikuuta 2011

Kertokaa minulle totuus...

...siitä, että voiko saksanpaimenkoira ymmärtää jotakin suihkulähteen vesipumpusta?

Olen äimänä! Kerron jutun teille ja kertokaapa te, mitä ajattele aiheesta! Meillä on suihkulähteen ympärillä istutuksia. Jos joku koirista on erehtynyt makailemaan istutusten päällä, se on saanut huutia välittömästi ja olen yrittänyt nostella littaantuneita nuupahtaneita kasvien lehtiä ja varsia. Koiramme ovatkin oppineet hienosti makailemaan muualla kuin kasvien päällä. Luna ei itse asiassa ole koskaan maannut suihkulähteen ympäristön kasvien päällä, mutta Seitan ja Taikan olen joutunut ajamaan siitä muutamia kertoja pois.

Suihkulähteemme ei ole vieläkään valmis. Suodatinsysteemin päälle mieheni on ajatellut tehdä betonista ja kivistä pienen putouksen, josta sitten puhdas vesi liplahtelisi iloisesti takaisin lampeen. Meillä ei kuitenkaan ole ollut vielä aikaa sille, joten nyt meillä on vain ämpäri lammen reunalla, johon menee vesiletku. Pumppu pumppaa likaisen veden suodattimeen, joka on ämpärissä.

Edellispäivänä menin talosta ulos ja mitä näinkään! Luna makasi häpeilemättä niin levällään kuin vain saksanpaimenkoira voi levällään maata kaikki raajat eri ilmansuuntin ja selkä venytettynä kahden metrin mittaiseksi istutusteni päällä! Se onnistui lytistämän alueen kaikki kasvit alleen. Aloin karjua välittömästi: "Tyhmä Luna, miten voit maata kasvieni päällä, sinunhan pitää tietää, ettei siinä saa maata. Sinulla on 15 hehtaaria tilaa valita makuupaikka muualta, miksi pitää tappaa mamin kasvit - " Huutoni loppui kuin seinään, kun näin sivusilmällä suuremman katastrofin tapahtuneen: Koko lampi oli TYHJÄ ja kaksi pumppua surruttivat siellä kuivina! Niitähän ei missään tapauksessa saa käyttää kuivina tai moottori hajoaa! Onneksi emme vielä ole hankkineet lampeen kaloja, sillä ne olisivat nyt vainaita. Tuijotin lampea ja aloin karjua taas, nyt miehelleni:" Mitä oikein olet mennyt tekemään? Tule ulos!" Luulin, että mieheni oli päättänyt tyhjentää lammen, mutta unohtanut sen. Mieheni tuli ulos pöllämystyneenä ja näki myös lammen tyhjänä. Sitten ryntäsimme molemmat sähköpistokkeiden luokse ja vedimme pistokkeet pois.

Mitä oli tapahtunut? Letku, josta vesi menee suodatinämpäriin, oli jostain syystä irronnut ja kaikki vesi oli valunut lammen ulkopuolelle. Onneksi huomasimme sen. Mutta kuka huomasi sen ensin? Luna? Miksi Luna asettui kasvieni päälle siihen kohtaan, missä se ei KOSKAAN ennen ole maannut? Voiko se muka ymmärtää, että lampi oli tyhjä, vaikkei sen olisi pitänyt olla tyhjä? Voiko se muka ymmärtää, että pumput kävivät siellä kuivina? Vai tunsiko se vain olonsa turvalliseksi lammen vieressä nyt, kun siinä ei ollut vettä? Vai yrittikö se tosiaan saada huomiomme kiinnittymään sinne? Jos näin on, miksei se haukkunut?

Kertokaa, voiko Luna muka ymmärtää pumppujen päälle?

8 kommenttia:

 1. Tottakai Luna ymmärtää! Koirat ovat niiiin viisaita - ainakin jotkut.

  VastaaPoista
 2. Näin sakemannin omistajana sanoisin että on aika kaukaa haettua :) :D

  VastaaPoista
 3. Vaikea sanoa :)
  Hauska ajatella, että näin olisi -aina noita sattumuksia välillä kuulee!

  Mun jo edesmennyt kissa laittoi aikanaan puhelinvastaajan päälle kun soitin liian tiiviisti kotiin yrittäessäni tavoittaa poikaani kun olin itse jättänyt avaimet kotiin ...

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: En ole koskaan pitänyt meidän Lunaa ihan kauhean viisaana... ;)Siksi tätä nyt ihmettelenkin.

  Miia: Jaaha, sinäkin olet tuota mieltä. Minä olen aina ihmetellyt, mitä ne jutut valtavan viisaista saksanpaimenkoirista oikein ovat! Pelastavat lapsia jne. Meidän Luna on niin töppö, että se on touhottaessaan monta kertaa melkein TYÖNTÄNYT minut rotkoon. Viisas sakemanni varmaan pitäisi huolta, ettei omistaja putoaisi rotkoon...mutta nyt näyttää siltä, että Luna ymmärtääkin jotain pumppujen päälle - ehkä sillä onkin piiloälyä ;)

  Pepi: Tuo oli hauska juttu! Paitsi ehkä sillä hetkellä...

  VastaaPoista
 5. Mia, koirat vaistoavat asioita, joista monella koiran omistajalla ei ole hajuakaan.

  Eräs tapaus, joka oli lehdessä: Pariskunta oli normaalilla sunnuntailenkillään ja mukana perheen koira, muistaakseni joku noutaja (en vedä kotiinpäin;-)ja he tekivät lenkin siten kuten ennenkin, että jossain kohden rouva lähti oikaisemaan kotiin ja isännän piti vielä jatkaa koiran kanssa hiukan pidempi kierros. Se oli siis koirallekin ihan totuttu juttu. Nyt se ei suostunut liikatamaankaan vaan laittoi nelijarrutuksen päälle. Perhe ansaitsi omistaa koiran, sillä he kuuntelivat sitä ja lähtivät kaikki sitten yhtä matkaa kotiin lyhyempää reittiä. Kn oli menty vähän matkaa rouva kaatui maahan ja oli saanut aivoverenvuodon. Jokainen tietää, miten olisi käynyt jos hän olisi ollut siellä metsäpolulla yksin, sillä tuossa tapauksessa lasketaan minuutteja ehtiä liuotushoitoon. Kaikki lääkäreitä myöten myönsivät koiran pelastaneen perheen 'mamin' hengen ja terveydenkin, sillä siitähän kuntoudutaan, jos toimitaan nopeasti.

  Mieheni on koirakuiskaaja ja on ilo nähdä miten hän kommunikoi koirien kanssa. Koira ansaitsee omistajan, joka arvostaa häntä.

  Luna, iso ihana Sankari♥ Mia, toivon, että pidät Lunaa tästä lähin viisaana. Joskus voi olla isompi juttu kyseessä kuin suihkulähde.

  VastaaPoista
 6. Oletkohan nyt viettänyt liikaa aikaa tonttujen kanssa? ;)

  VastaaPoista
 7. Minä väittäisin, että eläimet ymmärtävät paljon enemmän kuin meillä kaksijalkaisilla on edes hajuakaan... ;)

  VastaaPoista
 8. Mia hohoo, kuulostaa tutulta. Meidän turvallinen ja viisas sakemanni hyppää aina mun selän taakse piiloon, jos kuuluu jotain outoa ääntä mm. jos auto ajaa vesilätäkköön.. :D

  VastaaPoista