Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 25. tammikuuta 2011

Virnistelevä koira

Oletteko kuulleet, että jotkut koirat oppivat virnistämään? Olen lukenut, että jotkut koirat matkivat ihmisten tapaa hymyillä. En olisi uskonut, että minulla on joskus sellainen grinnaava chihu!Nämä kuvat eivät ole kovin teräviä, mutta nämä ovat ainoat kuvat, jotka olen saanut napattua Zaran valloittavasta hymystä :D Yksikään muu koiramme ei osaa grinnata, ikävä kyllä eivät edes Zaran tyttäret Anastasia ja Olivia. Toivon, että vielä joskus saamme toisen hymyilevän koiran, sillä sitä on niin huvittavaa katsella. Nauramme usein Zaralle kippurassa.

---

Zara hymyilee aina silloin, kun se on epävarma jostakin asiasta. Esimerkiksi jos se tahtoo tulla sisälle taloon tai syliin, mutta ei tiedä, onko sillä hetkellä lupa. Se lähestyy minua grinnaten ja aivastellen häntä heiluen melkein koipien välissä, korvat luimussa selkä kaarella. Se osoittaa koko kehollaan, että sen kovasti tekisi mieli tulla syliin, mutta kun se ei ole varma, saako mamia nyt häiritä ;) Etuhampaiden näyttäminen jotenkin ärsyttää sitä, joten se aivastelee jatkuvasti ja tuhahtelee. Hymy kestää kerrallaan vain pari sekuntia, joten sitä on hyvin vaikeaa ikuistaa. Näissä kuvissa Zara grinnaa, koska pyysin sen jäämään telttaansa, jotta saan ottaa niistä kuvan. Zaran kuitenkin teki mieli tulla teltasta ulos, joten se hymyilemällä pyysi lupaa lähteä teltasta.

---

Tämä grinnaaminen on siis aivan erinäköistä kuin hampaiden ja ikenien näyttäminen aggressiivisessa mielessä. Hymyillessään Zara siis paljastaa vain yläetuhampaansa, eikä lainkaan kulmahampaita tai ikeniä. Uskon, että koirattoman ihmisen on vaikeaa kuvitella eroa ennen kuin oikeasti näkee sen.

Zaran tapauksesta tekee mielenkiintoisen se, mitä näin viime kesänä Suomen reissullani. En siis ole eläessäni omin silmin nähnyt toista grinnaavaa koiraa kuin Zaran. Luin asiasta vuosia sitten yhdestä suomenkielisestä koirakirjasta, jonka nimeä en enää muista. Viime kesänä kuitenkin vierailin Lahdessa Zaron Tale´s chihuahuakennelissä. Sieltähän mukaani lähti Choko Bon Bon, jos muistatte. Chihujen joukossa siellä oli yksi narttu, joka muistutti hyvin paljon Zaraa. Mainitsin asiasta kasvattajalle, joka kertoi että kyseisellä nartulla ainoana hänen chihuistaan on tapana hymyillä! Aloimme sitten keskustella aiheesta ja huomasimme, että sekä Zaran että hänen narttunsa sukupuissa on molemmissa Misty Meadowsin chihuahuoita! Eli grinnaaminen taitaa kulkea geeneissä! Ehkä vielä siis joskus Zara tai sen tyttäret saavat grinnaavan pennun :D

---

Vielä yksi meitä naurattava asia: Zaralla on kaikista chihuistamme vaatimattomimmat hampaat! Ne kyllä ovat suorassa rivissä, mutta ne ovat aika pienet. Sen kaikkein vähiten kannattaisi hammaskalustoaan esitellä, mutta ylpeästi hän esittelee niitä "tynkiään" :D

---

Tiedätkö sinä toisen grinnaavan koiran? Jos tiedät, niin kerro! Olisi hauskaa tietää, miten yleistä tämä on!
---

HYMYÄ PÄIVÄÄSI :)

14 kommenttia:

 1. Awwww! Ihana! Tahtoo tommosen!
  Ä

  VastaaPoista
 2. Heippa Mia!

  Meillä on myös yksi hymyilevä chihu, Lola. Se hymyilee ilostuessaan ja yleensä se tapahtuu, kun kotiväki palaa kotiin. Silloin Lola tulee vastaan, nousee jalkojamme vasten häntä heiluen, katsoo ylös meihin ja hymyilee niin, että etuhampaat näkyvät. :)

  VastaaPoista
 3. No en ole ikinä kuullutkaan, mutta meille on tulossa koira kahden viikon päästä ja kerron heti, jos se alkaa hymyillä :)

  Niin ilmeikkäitä nuo teidänkin koirat!

  VastaaPoista
 4. Ihanat kaverukset ja niin söpö virne :}

  Meillä oli ennen Landseer-tyttö, joka osasi hymyillä ollessaan tosi iloinen. Se ei näyttänyt etuhampaitaan, vaan nosti toiselta sivulta huulta ylös :)

  Oma chihuni ei osaa hymyillä, mutta sen erikoispiirre iloitessa on vääntelehtiminen U:n muotoon puolelta toiselle :)

  VastaaPoista
 5. Meiläkin Odo osaa grinnata. Grinni tulee aina jollain tapaa positiivisissa merkeissä, yleensä kotiin tullessa kun pääsee oikein ykköspaikalle eli syliin.

  VastaaPoista
 6. Minunkin yksi sheltti osaa hymyillä:-)
  Hän hymyilee pelkästään miehelleni ja minulle;-)
  Todellakin..ei koiraihmiset voivat pitää meitä vähän kajahtaneina;-)
  Mukavaa viikkoa<3

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtava, valloittava hymy! ;)

  Olet varsinainen super-nainen, kun jaksat hurjaa tahtia Ferian kanssa! Olen pitänyt peukkuja, vaikken ole kommentoinut nyt aikoihin.

  Blogissani on sinulle tunnustus! :)

  VastaaPoista
 8. Hei Mia,

  I H A N A!!!!

  Voi hyvänen aika kun on valloittava hymy. Alkoi hymyilyttämään kuule kunnolla täälläkin päässä ;DDDDD

  Kiva kuva sinusta tuossa alempana...

  VastaaPoista
 9. Haha ihana Zara :D Tiedän myöskin yhden sekarotuisen koiran. Koirassa on ainakin partacollieta ja ajokoiraa ja luultavasti aika montaa muutakin rotua. Se hymyilee usein kun on oikein iloissaan :D

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on hymyilevä koira :) Brina the chihumix espanjan katukoirista hymyilee juuri niinkuin kuvailit Zarankin hymyilevän! :D Brinakin paljastaa vain ylähampaansa ja samalla sitä alkaa aina aivastuttaa. Sen lisäksi se tekee vielä hassua tanssiliikettä ja heiluttaa takapäätään villisti sivulta toiselle innostumisen huumassa :D Tätä hymyilyä tapahtuu aina kun mainitsee sanan "ruoka" tai "ulos" tai jonkun muun hyvää tarkoittavan asian. Samoin sohvan vieressä Brina jököttää usein hampaat irvessä, kun odottaa mamilta lupaa hypätä, vaikka se saisi hypätä sohvalle aina kun haluaa! Brina on todella herkkä luonteeltaan, ja se tarvitsee varmistusta ihmiseltä aina kaikelle tekemiselleen, mikä sen mielestä saattaisi olla "väärin". Luulen, ettei se Espanjassa ole saanut koskaan hypätä sohvalle tai tehdä monia muitakaan asioita, joita täällä Suomessa, ja sen takia Brina hakee aina varmistusta ja rohkaisua toiminnalleen.. Onko Zarakin herkkä luonteeltaan? Voisikohan tämä hymyily jotenkin liittyä siihen?

  VastaaPoista
 11. Ä: Zara on saanut aiemmin kaksi pentua, eikä kumpikaan niistä hymyile. Saapa nähdä, millaisia virnistelijöitä seuraavassa pentueessa on :D

  Sofi: Hauska "kuulla" sinusta pitkästä aikaa :) Oletko saanut ikuistettua Lolan hymyä? Muistat varmaan, kun kirjoittelin Choko B:n merkkailuongelmista ja annoit neuvoja? Tilanne on nyt se, että enää se ei merkkaile sitä urosten nurkkausta, mutta siihen meni reilu kuukausi! Jos sen päästää muualle taloon, niin koipi nousee varmasti! Päästänkin sen nykyään muualle taloon vain silloin, kun vahdin sitä silmä tarkkana joka sekunti tai jos laitan sille merkkailuvyön. Merkkailuvyötä en kuitenkaan tahdo käyttää liikaa, sillä eihän sen avulla opi mitään. Se vain vähentää omaa siivoamistani.

  ii: Onnittelut uudesta hauvasta!

  Elina: Hauskalta kuulostaa toispuoleinen hymykin! Meilläkin chihut vääntelehtivät U:n muotoon ollessaan onnellisia, toiset enemmän ja toiset vähemmän.

  Yanette: Hauskaa "kuulla" sinustakin pitkästä aikaa :) Zara ei ole herkkä luonne muuten, mutta se on kovin "anteeksipyytelevä". Eli kun se tahtoo jotakin, josta se ei ole varma, onko se oikein (kuten Brina), se hymyilee meille. Samoin sen koko kehonkieli viestii nöyristelystä. Hassua, että Brinaakin alkaa aivastuttaa :D Zaralla on ihan tuota samaa sohvan vieressä jököttämistä hampaat irvessä. Se on niin hassua! Oletko saanut kuvaa viristävästä Brinasta? Jos olet, niin lähetä s-postiini, olisi kivaa nähdä! Olisin myös kiinnostunut niistä resepteistä, jollaisia ruokia valmistat Milolle sen allergian takia. Tahtoisin kertoa sille Guadalupen omistajalle.

  VastaaPoista
 12. Minä tiedän isommissa roduissa näissä hymyileviä koiria. Kovin hauskan näköisiä ovat, hihih :)

  VastaaPoista
 13. edesmennyt keeshond rotuinen koirani tykkäsi hymyillä aina iloisena. En tiennytkään että sitä sanotaan grinnaamiseksi ja että muutkin koirat sitä harrastaa :D

  VastaaPoista
 14. [url=http://www.saclvfrs.com]www.saclvfrs.com[/url] Après cual vous soulevez et les mélangeurs, Naviguera à travers, Vous sautez sur une étagère en bois. Utilisez le fromage canettes qui sont sur ce plateau dans le gold coin strain sauter sur le les derrière mélangeurs. lock # louis vuitton glasses 2 Après vous quittez La pièce où l'ensemble des beignets sont frits dans l'huile louis vuitton sun glasses chaudelaware vous traversez un évent et doivent marcher sur s planches bois, Puis sautez sur une autre planche en bois. Aller signifiant l'autre c^oté et tourner autour, Vous verrez une autre corniche sur the haut. l. a,chicago clé se 'vrrle rrtre sur le haut seuil. MARCH'E (panel it down, HAIRBALL) Luis vitton key point # 1 se 'vrrle rrtre dans le cadre d'un bcoinu et blanc à damier nappe dans que dès vous commencez niveau.


  [url=http://www.lvfamed.com]louis vuitton sac[/url] Après, Ce cual certains ont fait de los angeles Bourse et a great bonus l'actionnariat ne ressemble tout du louis vuiton à ca! Pas cher Louis Vuitton L'entreprize ne cherche pas à serve financer développer, Mais cherche à faire augmenter daughter profit tous l'ensemble des ans, flood distribuer moreover delaware divikidnfinancials et faire valoriser, Et donc les measures qui composent ce finance (Je schématise, Mais durante gros c'est ca!) : Alors qu'initialement, los angeles Bourse était united nations outil flood e entreprise ayant e idée et vount financer, Elthe s'av'e rrtre pvenue désormais ze donneur d'ordre cual l'entrepri qui lui interdit développer parce c' risqué, Lui interdit d'investir à quite terme parce cual ca co^ute l'ordre de l'argent avant d'être rentable, Et cual par consént, Cela sexy d'immobiliser les methods (serve ne pas effectuer pour moins-valu)Ce qui n'est pas appreciated, promote cela signifiantvant pouvoir changer mains très vite. Cela nuit également aux 'Etats puisque donc storage containers,afin de se plier aux exigences pour l'actionnariat, L''Etat doit défiscaliser massivement les entreprises, Entreprises qui d'ailleurs comme tu le dis sont toujours libres dom délocalisé cuando l''Etat ou les circonstance du compensates lv bank balance (Salaires, Sécurité sociale) Ne satisfont pas à leur demande. les gens qui existent n'ont pas besoin d'insulter la inhabitants p leur compensates strain exister, ni d'assimiler louis vuitton prompt 40 l. a,chicago solidarité à united nations a malignant tumor


  [url=http://www.saclvfrs.com]Louis Vuitton SacL[/url] Quand up ct après ce cual m n pas, concerned with sony ericsson br^ule toujours (PPDA, d exemppares rapportés 'Express, Qui attained durante vis-à-Vis environnant less ways la elemen biographie d écrite john p durante Griffin 1985 et celle signée PPDA, Parlent d'eux-Mêmes : Il se 'vrrle rrtre serve le moins difficidom are generally récuser thèse du recopiage. D'autant coupled with que les extraits cités componen l ne sont pas seuls incriminés : Jér^ome Dupuis affirme durante effet cual l'ensemble des "Emprunts" Opérés an elemen le journaliste-'Ecrivain sont manifestes, Massifs, Et comme portés par united nations étonnant belief deborah Selon notre enquête, Ce sont près dom 100 documents Hemingway, la compete jusqu l qui sont directement inspirées environnant les l Griffin, sans qu guilthemet ne signa.

  VastaaPoista