Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 17. toukokuuta 2011

Lahjakasa Blondille :)

Olin eilen koko päivän kaupungilla Concepcionissa. Tein materiaalihankintoja Michilandian ja Peikkokukkulan pajapuodin tuotteita varten. Samalla tuli ostettua tarpeellisia asioita Blondille. Blondi sai kasallisen tervetuliaislahjoja. Eilenhän tuli viikko täyteen Blondin eloa Peikkokukkulan porukassa.


Vihreästä perhoskankaasta tulee ihanan pehmoisen pörröinen hupullinen nuttu. Vaaleanharmaasta tikkikankaasta tulee tyylikäs talvitakki. Valkoisesta turkiksesta Blondi saa turkisliivin hienostelua varten. Sellaisesta liivistä on kuva yhdessä koiralehdessäni. Se on tarkoitettu vinttikoiralle ja nyt tahdon tehdä sellaisen harjikselleni. Chihuahualla turkisliivi ei ole kovin näyttävä, sillä niillä on lyhyehköt raajat ja ne ovat niin pieniä, että ne näyttävät lähinnä karvapalloilta tai siileiltä, jos niille laittaa paksun turkisliivin päälle. Olen kokeillut ;)


Muutenkin olen tämän viikon aikana huomannut, että Blondilla voi käyttää myös vaaleita vaatteita. Koska se on enemmän "irti maasta" kuin chihuahua, sen vaatteet pysyvät vatsankin puolelta puhtaina! Blondi on myös aito hienostelukoira, sillä se ei ainakaan vielä ole kyntänyt maata olkapää edellä, jotta se saisi vaatteet pois päältä ja mahdollisimman nopeasti mahdollisimman likaisiksi :)


Ostin myös elämäni ensimmäisen partakoneen. Itse asiassa se on trimmeri ihmisten viiksien ja parran viimeistelyyn. Kävin kysymässä koiran trimmereitä ja täältä on saatavana vain kahta mallia. Edullisempi malli maksoi yli 100 euroa, eikä siihen saa edes vaihdettua pientä terää! Siinä on niin iso terä, etten voi kuvitellakaan, että ajaisin sillä Blondin pienen naaman partakarvat! Toinen kone oli ammattilaiskäyttöön tarkoittettu ja lisäterineen se maksoi noin 250 euroa! Koska Blondilla ei kasva karvaa lainkaan vartalossa, se tarvitsee ajelua vain naamastaan, ehkä säärissä vähäsen myös, jos karvat kasvavat liian ylös asti, joten ajattelin nyt kokeilla tuollaista heppoista ihmsiten laitetta. Jos ei toimi, niin täytyy sitten myöhemmin tilata jostain nettipuodista oikea trimmeri. Te muut nakujen harjiksien omistajat, jos satutte lukemaan tätä, otan vastaan vinkkejä koneista ja karvojen ajelusta sekä ihonhoidosta!


Blondi sai myös 99% aloe vera -geeliä, koska luin, että se tekee nakun ihon ihanan pehmeäksi. Täytyy alkaa perehtyä ihonhoitoon, sillä Blondilla on reidet täynnä mustapäitä (joita ei saa puristettua, joten en ole varma, ovatko ne sisäänkasvaneita karvoja vai mustapäitä) ja lisäksi Blondilla on akne yhdessä tassussaan karvojen alla. Blondilla on myös kovia näppylöitä vartalossaan. Olenkin ostanut jo aiemmin finnisaippuan ja vauvanrasvaa. Olen vaan vähän ihmeissäni siitä, mitä kaikkea kannattaisi kokeilla ja mikä olisi tehokasta ja mitä voi koiralle kokeilla. Luin, että harjikset pitävät saunasta ja se on hyvä myös iholle, mutta kun sitä saunaa meillä ei ole.


Nyt meinaan alkaa valmistaa lounasta ja sitten surruttelen parit vaatteet Blondille :)

2 kommenttia:

  1. Heips!
    Onnea, Onnea uuden perheenjäsenen johdosta, niin kaunis!
    Kiinanharjakoira on ollut yksi mun haaveistani, kun meiltä nukkui viimeinen Irlanninsusikoira n. 12v. sitten, no eipä tullut kintsua vaan ihana Hamlet, cihuahuan ja venäjäntoyterrierin miksaus!

    VastaaPoista
  2. Ihania tervetulolahjoja! Olisi mukava nähdä mitä taiot kankaista Blondille..

    VastaaPoista