Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 5. toukokuuta 2011

Syksy synnyttää uutta

Peikkokukkula sijaitsee Etelä-Chilessä, mutta kun karttaa katsoo, niin aika keskellä Chileä me majailemme. Meillä on välimeren ilmasto, mikä tarkoittaa sitä, että kesät ovat pitkät, kuumat ja kuivat ja talvet ovat sateiset. Koskaan tässä osassa Chileä ei sada lunta. Syksy on Peikkokukkulalla erilainen kuin Suomessa. Jotkut puut pudottavat lehtensä, toiset eivät. Kukkien kukkimisaika päättyy, mutta on myös kukkia, jotka kukkivat syksyllä ja talvella. Juuri kävin ostamassa orvokkeja. Yökasteet ja sateet aiheuttavat sen, että ruoho alkaa taas vihertää pitkän keltaisen kuivan kauden jälkeen.

---

Syksy tuntuu syksyltä. Juuri nytkin tuulee voimakkaasti. Ilma on kylmä, mutta kuulaan aurinkoinen. Sieniä puskee maasta ja pienen koivuni lehdet ovat keltaisena.


Syksyllä täällä kuitenkin voi tehdä joitakin sellaisia asioita, joita on Suomessa tottunut tekemään keväisin! Laitoin joitakin päiviä sitten valkosipulinkynsiä maahan.

Minttupuskat lakastuivat kesällä, nyt niihin tulee uutta vihreää vauhdilla.Fenkolit venähtivät kolmemetrisiksi ja sitten ne lakastuivat. Nyt juuresta puskee taas uutta vihreää. Sitruunamelissakin nuupahti kesällä ja pian puska on taas uudessa kukoistuksessaan.Tässä teille perinteisempää syysnäkymää: keltaiset koivunlehdet.

---

Minä olen ollut kipeänä ja tänään on ensimmäinen parempi päivä. Aloin voida huonosti viime keskiviikkona. Olin pahoinvointinen keskiviikosta perjantai-iltaan. Sitten juuri viikonlopun, kun sain vieraita, olinkin hyvässä kunnossa ja ajattelin selvinneeni vähällä. Mieheni kuitenkin sairastui samaan pöpöön lauantai-iltana. Vatsa paisui ja oli kauhean huono olo hänelläkin. Mieheni alkoi voida paremmin maanantaina. Maanantain ja tiistain välisenä yönä minä heräsin kauheaan tärinään ja hirveään oloon. Olin todella huonovointinen, koko kehoa särki, jalat ja käsivarret olivat puuduksissa ja oli lämpöä keskiviikkoyöhön asti. Tänään torstaina heräsin kuitenkin paljon parempaan oloon! Ihanaa!

---

Olemme pohtineet, mitä tämä voi olla. Myös aputyttöni sairastui perjantaina. Vieraamme eivät sairastuneet. Ja miksi minä sairastuin kaksi kertaa?

---

No kuitenkin elämä voittaa taas :) Tänään jo teki mieli laittaa vaatteet päälle ja kirjoittaa uusi postaus blogiin. Viimekertainen olikin ajastuksella. Laihaa soppaa varmaan uskaltaa syödä ja juoda vedellä laimenettua cokista, jes!


3 kommenttia:

 1. Onneksi voitte jo paremmin,tosi kurjalta kuulostava pöpö:(

  VastaaPoista
 2. Sama vaihe täällä Suomessa. Ruohosipuli ja sitruunamelisa nousevat kohinalla ja kohta pääsee istutuspuuhiin.

  Voimia taudin kanssa. Onneksi ihmisillä ja chihuilla on eri taudit. Muuten teillä olisi pian lauma hoivattava ;)

  VastaaPoista
 3. Onko teillä aikaisemmin ollut samanlaista tautia?
  Tai tiedätkö vatsavirustautien "kulkevan" siellä tähän vuodenaikaan.
  Suomessahan helmikuu on oikein vatsaflunssien luvattua aikaa.

  Jos jotakin mieltävaivaavaa oiretta vielä ilmenee, kannattaa kyllä kysyä lääkäriltä. Muutenhan tuo kuulosti ihan "aikuisten" vatsataudilta.

  Se, miksi sairastuit kahdesti, johtui tod. näk. vain siitä, että virukset on aika muuntautumiskykyisiä ja sama virus iski puolikuntoiseen kroppaasi uusin kynsin.
  Leppoisaa syksyn jatkoa Teille sinne!

  VastaaPoista