Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 10. syyskuuta 2011

Epäonnea

Nyt on kyllä epäonnea kerrakseen. Olimme kolme päivää ilman nettiyhteyttä ja ihmettelimme, johtuisiko tämä ilmasta vai onko Entel katkaissut yhteytemme pari päivää ennen viimeistä maksupäivää. Maksoimme laskun, mutta yhteys ei tullut takaisin. Menin Concepcioniin Entelin toimistoon ja selitin asian. Henkilö siellä sanoi, ettei toimistossa pystytä lainkaan selvittämään ongelmaa. Siellä ei tiedetä, millaista yhteyttä Tomecoon lähetetään, eikä siellä pystytä katsomaan, onko nettitikussa vikaa. Minun pitäisi soittaa Entelin palvelunumeroon (sain numeron, joka on väärä!) Kysyin, eikö toimistossa ollut yhtäkään tietokonetta, jolla henkilö olisi voinut tarkistaa, toimiiko nettitikku. Ei muka ollut. Henkilö kuitenkin sanoi, että hän epäilee vian olevan tikussa. Voisin ostaa uuden tikun tai uudistaa sopimuksen seuraavaksi 18 kuukaudeksi, jolloin saisin tikun ilmaiseksi, mutta olisin naimisissa Entelin kanssa ne kuukaudet.

-

Olemme pohtineet sopimuksen katkaisua, koska yhteys on niin huono, joten en tahtonut uudistaa sopimusta taas 18 kuukaudeksi. Lähdin nettikahvilaan kokeilemaan tikkua ja siellä sanottiin, että taitaa olla vika tikussa, kun valokaan ei syty. Ostin uuden tikun. Nyt voin katkaista sopimuksen, milloin tahdon ja kokeilla toista yhteydentarjoajaa. Nyt kuitenkin pelittää yhteys, mutta ilmeni toinen ongelma: kannettavani ei yhtäkkiä tunnista hiirtä! Koskaan ennen ei ole tällaista ongelmaa ollut. Hiiressä on valo, muttei se reagoi mitenkään. Ainoastaan läppärin kosketuspinta-hiiri toimii. Miehenikään ei löytänyt ratkaisua ongelmaan. Kaikkia usb-reikiä on kokeiltu. Myöskään koneeni ei tunnista toista hiirtä, eli vika on koneessa, ei hiiressä. En tajua, mistä ihmeestä tällainen ongelma on voinut ilmetä, kun vielä muutama päivä sitten samainen hiiri toimi.

-

Ostin eilen myös kaiuttimet kannettavaani. Vain toinen niistä toimii. Kun asuu kaukana kaupungista, kaikki tällaiset takaiskut ovat todella raivostuttavia, sillä ei sitä tahdo heti seuraavana päivänä tehdä samaa reissua. Nyt täytyy vain odottaa seuraavaan kaupunkireissuun, että saa kaiuttimet vaihdettua.
-

Olen yrittänyt tehdä huomista postausta. Olen ladannut saman kuvan jo kolme kertaa. Aina näytölle ilmestyy vartin lataamisen jälkeen "Valmis". Painan nappulaa, eikä kuva ilmesty postaukseen. Että ei taida tulla huomenna postausta, sorry.

-

Olen niiiiiiiiiin kyllästynyt jatkuviin netti- ja

koneongelmiin! Into bloggaamiseenkin on hiipumassa, kun aina saa tapella kaikkien ongelmien kanssa, eikä postausten teko suju nopeasti ja ongelmitta.


Kaiken huipuksi menetin ne 10 tulppaanisipulia, joista tein postuksen joitakin kuukausia sitten. Ne maksoivat 10 euroa, mikä on iso raha Chilessä. Kaivoin ne maahan ja olen odottanut innolla valkoisten tulppaanien nousua tänä keväänä. Menin kurkkimaan, olisiko jotain vihreää jo pukkaamassa maasta ja löysin ainoastaan 10 reikää! Rotat ovat käyneet kaivamassa siististi vain sipulit maasta ja syöneet ne! Niillä on kallis maku. Voi että, melkein tuli kyyneleet silmiin, kun niin paljon harmitti. Valkoisia tulppaaneja täällä ei myydä lainkaan. Vain punaisia näin ihmisten myyvän eilen Concepcionissa katujen varsilla. En ostanut. Täytyy varmaan laittaa vaikka orvokkeja tilalle, ehkä rotat jättävät ne rauhaan.
Tähän mielentilaani sopii hyvin RUMA kuva-arvoitus. Arvaatteko, mitä tuosta on tulossa?Jos joku osaa vinkata jotakin ratkaisua hiiriongelmaan selkokielisesti, niin olen kiitollinen!
Nyt lähdemme synttärijuhlille.

19 kommenttia:

 1. En osaa sanoa muihin mitään mutta huomaan, että lataat kuvat blogiin aika suuri kokoisina jolloin se kestä kauemmin. Pienentämällä kuvakokoja ennen lataamista voi ainakin nopeuttaa latausaikaa.

  VastaaPoista
 2. On tosiaan epäonnea kerrakseen! Mitään neuvoa en valitettavasti osaa antaa. Jos keksit ratkaisun hiiriongelmaan niin kerro minullekin, sama juttu kävi meinaan minulle pari viikkoa sitten. Hiiri toimii kyllä miehen macissä mutta mun läppärissä ei.

  VastaaPoista
 3. Täällä jo ihmeteltiinkin, kun ei uutta postausta tullut moneen päivään.
  Tuossa kuvassa on ihan selvästi peikon suu.

  VastaaPoista
 4. Kuvassa Aku Ankka hammaslääkärissä ;D.

  VastaaPoista
 5. Tulppaaneille kannattaa tehdä metallinen istutuskori, jotta pikku varkaat eivät pääse pihistämään sipuleita. Linkin takana kuva ja ohjeet sen tekoon.
  http://www.yhteishyva.fi/piha_parveke/istutukset/koristekasvit/tulppaanien_istutus/fi_FI/istutuskori_tulppaaneille/

  -Maatuska

  VastaaPoista
 6. Jopas on epäonni vaivannut...:(

  Kuvassa taitaa olla, joku puu jossa on kääpiä...☺

  VastaaPoista
 7. Kuvassa vois olla joku puun juurakko tms josta pukkaa jotain sieniä, kääpiä tms?

  Hiiriongelmaan mietin, voiko olla kyse niinkin pienestä asiasta kuin että hiirestä on loppunu patterit? Nimimerkillä näin on käynyt... =D

  Voi että miten alkoi oikein sun puolesta harmittamaan tuo kaikki toimimattomuus ja epäkohdat. Just tuollaset asiat sais minut menettämään järkeni.. Jos tosiaan kokeilet pienentää kuvia ja saisit ne sillein koneelle helpommin? Toivottavasti jaksat kuitenkin edelleen bloggailla, tykkään niin sun jutuista!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti onni kääntyy ♥

  VastaaPoista
 9. Voi nämä tietokone ongelmat kyllä on tympeitä :( Jaksamista sinulle kovasti! Ethän vain lopeta blogia, vaikka siitä sinulle onkin kovasti vaivaa. Tämä on ainoa blogi mitä edes luen ja aukaisen tämä aina ensimmäisenä tietokoneelta. Suomessakin välillä apua tietokone ongelmiin ei tahdo saada. Itse pitäisi pystyä kouluttautumaan asennukseen ja ohjelmointeihin. Toista se oli ennen kun leikittiin "10 pitkää tikkkua laudalla" kavereiden kanssa pihalla. Nyt vaan FB:ssa kohdataan toisia. Tuo kuva-arvoitus näyttää mielestäni joltakin peikon suulta,joka vaatisi hammaslääkäriä :)) t.Virpi Pohjois-Suomesta

  VastaaPoista
 10. Nettiongelmat on kurjia,minut ne saa melkein epätoivon partaalle! Toivottavasti teillä nuo nettiongelmat ratkeavat.Mikä ihme tuossa kuvassa on,sieniä?

  VastaaPoista
 11. Kuvassa ilmiselvästi suu hampaineen :)

  VastaaPoista
 12. Tsekkaa control panel > device manager näkyykö siellä USB tai mouse kohdissa jotain omituista. Jos rautaan tulee jotain vikaa, niin sieltä kantsii kattoo ekana. Onko sulla lanka hiiri vai langaton? Jos on langaton niin se vaatii joskus synkkauksen uudestaan koneen kanssa. Hiiressä ja lähettimessä voi olla sellanen neulalla tai jollain terävällä painettava nappi, jolla synkkaus tehdään (ei tosin kaikissa).

  VastaaPoista
 13. Minäkin kuiskaan hiljaisen toiveen, että jaksathan blogata. Muita blogeja en lue, tämän päivittäin. =)

  Minulta ei liikene neuvoja koneongelmiin, olen niissä ihan avuton. :(
  Kuva-arvoitus on selvästi peikkoihin liittyvä, mutta mikä osa niistä, en tiedä. =D

  Parempia päiviä tulee, siitä olen varma. Niin sinne Chilen taivaan alle, kuin minulle tänne pohojanmaan lakeuksille. (((rutistus))))

  VastaaPoista
 14. Mizyena: En osaa kuvia pienentää missään muualla kuin photobucketissa ja koska sekin on netissä, niin se kestää ihan yhtä kauan kuin bloggeriin lataaminen. Picasasta en ole löytänyt pienennysmahdollisuutta.

  Suvi: Vika voi kai olla ajureissa tms. Pitää kai vaihtaa jokin osa. Selviää varmaan tässä parin viikon sisällä, kun menen Conceen.

  Kukkahattu: Niin onkin!

  Maatuska: Ei ole koskaan tullut mieleenikään tuollainen! Olipa hyvä idea ja linkki. KIITOS!

  Heli: En osaa pienentää kuvia muualla kuin photobucketissa ja sekin on netissä.
  Hiirestä ei ole patterit loppu, sillä se toimii miehen koneella.

  Virpi: Oikein arvattu! Joo, kamalasti pitäisi itse osata ja ymmärtää. Kaiken oppimiseen menee liikaa aikaa. Ihanaa kuulla, että tykkäät blogista!

  Tinttu: Niin onkin!

  3 tytön äiti: Rautaan? Hiiri on langallinen. Yritin mennä katsomaan vaikka mitä control paneleita yms. mutta en löytänyt hiirtä yhtään mistään! Yksi tuttu epäilee, että pitää vaihtaa jokin pieni osa, mutten tiedä, mikä se osa on suomeksi, joten en voi selittää sitä täällä. Netistä luin, että ajureissa voi olla häikkää. Kai se vika jostain löytyy...

  Misa: Oikein arvattu, peikkoihin liittyvä!

  Tilkkutäkki on ollut valmiina jo yli viikon. Laitan sinulle viestiä pian!

  VastaaPoista
 15. Moi! Se ajuri vika juuri voisi näkyä tuolta control panelista. Siellä device manager (laitehallinta) tulee sellainen huutomerkin kuva osan kohdalle jossa vika. Rauta=laitevika eli fyysisessä laitteessa ilmenevät viat näkyvät tuolta.

  VastaaPoista
 16. Onko sulla koneella microsoft office picture manager?
  Tai jos klikkaat kuvan kohdalla hiiren oikeaa nappia niin mitä tulee "avaa sovelluksessa" vaihtoehdosta?
  (taitaa olla abrir con, tai jotain sellaista.

  VastaaPoista
 17. Tuulispää: Koneeltani ei löytynyt tuollaista.

  VastaaPoista
 18. Mia, ei mitään kiirettä. Laitat viestiä kun ehdit. <3 Filippa on lumoavan näköinen nukke. Uskon, että yön tunteina se herää henkiin ja nauttii talossanne hääräämisestä.

  VastaaPoista
 19. Ainakin meidän koneella jos panet sinne uuden nettitikun, täytyy edellisen asennus poistaa ja sitten tikku kyselee ja asentaa itsensä. Tikku ei toimi edellisen asennuksilla, vaikka olisi sama operaattori.

  En ole tietokoneguru, mutta näin mulle neuvottiin, kun otin kokeilutikun ja ostin sen jälkeen vasta oman. Suomessakin yhteys on maaseudulla surkea, joten pitää aina kokeilla toimiiko kys. operaattori oikeasti ennen kun tekee sopparin.

  VastaaPoista