Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 12. syyskuuta 2011

Filippa-nimen surullinen tarina

Reilu viikko sitten Chilessä Robinson Crusoe eli Isla de Juan Fernandez -saaren yllä tapahtui todella surullinen ja karmea lento-onnettomuus. Ilmavoimien pienkone pilottien ja matkustajien kanssa murskautui mereen. 21 ihmistä kuoli. Siitä asti merestä on etsitty pieniä koneen ja ihmisen paloja.

Tapaus olisi hirvittävä jo tällaisenaankin, mutta vielä surullisemmaksi siitä teki se, että lentokone oli täynnä ihmisiä, jotka olivat menossa auttamaan saaren ihmisiä tsunamin tuhojen jälleenrakennustöissä. Mukana oli televisioihmisiä, reporttereja, arkkitehti talojen suunnitteluun, kulttuuri-ihmisiä kirjaston parantamiseen jne.


Chileläiset pitivät toivoa yllä ensimmäiset kolmisen päivää. He tahtoivat uskoa, että edes joku olisi jäänyt eloon ja odottelisi jossain luolassa pelastajia. Muutaman päivän jälkeen viranomaiset ilmoittivat, että syöksy mereen on ollut niin raju, ettei siitä ole kukaan voinut selvitä. Lentokonekin on aivan palasina. Tällä hetkellä ruumiinpalasista on tunnistettu 15 ihmistä. Vain ensimmäiset neljä ruumista löytyivät hieman paremmassa kunnossa.

Ja jotta tragedia olisi täydellinen, kuolleiden joukossa oli Chilen suosituin tv-juontaja Felipe Camiroaga. Felipe juonsi mm. aamutv-ohjelmaa ja hänen kasvonsa ovat näkyneet televisiossa jokaikinen päivä näiden kuuden vuoden aikana, jotka olen Chilessä asunut. Felipe oli mukana monessa ohjelmassa, haastattelussa ja tv-mainoksissa. Hän on työskennellyt Chilen televisiokanavilla parikymmentä vuotta. Hän myös juonsi Viña del Marin musiikkifestivaalit (vuonna 2010), mikä on iso tapahtuma espanjankielisessä maailmassa. Kun tieto lento-onnettomuudesta tuli, ihmiset tulvehtivat TVN-kanavan eteen sytyttämään kynttilöitä ja rukoilemaan sen puolesta, että ihmisiä olisi säilynyt hengissä.

TVN-kanava menetti onnettomuudessa 5 työntekijäänsä. Kaikki tämä on televisioitu todella koskettavasti ja ihmisten suru on ollut kollektiivista. Ihmisistä tuntuu, että he ovat menettäneet perheenjäsenen, sillä ovathan he aloittaneet kaikki aamunsa Buenos dias a todos -aamutelevisiota katsellen ja Felipen pelleilyille naureskellen.

Koska sain Eukalyptuslaakson neidon valmiiksi juuri onnettomuuden jälkeen, päätin antaa sille Felipen muistoksi nimen Filippa.

4 kommenttia:

  1. Traagista! Tuollaiset onnettomuudet koskettavat monesti laaja alaisesti ihmisiä...

    VastaaPoista
  2. Lento-onnettomuudet ovat aina niin kaameita. Ja vielä surullisemmaksi tuon onnettomuuden tekee se,että siinä oli mukana tunnettuja kasvoja,eikä vain anonyymejä ihmisiä.

    VastaaPoista
  3. Voi miten kauheaa! Muistan niin hyvin Felipen!

    VastaaPoista