Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 1. syyskuuta 2011

Uutisia pullollaan...

...tämä postaus!


Uutinen 1. Aromot kukkivat yhä. Luumupuu kukkii niin huumaavin tuoksuin, että olen pyörtyä sen vieressä riippukeinussani :)


Uutinen 2. Uunissa valmistettu 1 kpl pizza sekä 1 kpl kääretorttu, josta tulikin kerrostorttu, sillä se tarttui kiinni silikoniin, enkä saanut sitä kokonaisena irti sekä 1 kpl kaalilaatikko.
(Auttakaa! MITEN tehdään kääretorttu, joka ei tartu silikoniin tai repeä rullatessa? Älkää ehdottako leivinpaperia, sillä sitä ei täällä ole saatavilla.)


Uutinen 3. Kaasulevyistä yksi on tukossa, eikä toimi ja yksi toimii erittäin huonosti, eli käytettävissä on taaskin vain kaksi levyä...kuten siinä matkaversiossakin, jonka kanssa keittelin useamman vuoden...Nyt täytyy löytää ohuen ohut puhdistusneula. Niitä kuulemma myydään Concepcionissa. Ei ole helppoa chileläisen emännän elämä! :o


Uutinen 4. Olen flunssassa.


Uutinen 5. Michilandia sauhuaa...
Uutinen 6. Aloitin uuden kirjan: Tres tazas de Te.


Säätiedoitus: Meillä oli tänään yli 20 astetta lämmintä. Huomiseksi luvattu kivaa ilmaa. Loppuviikoksi taas talvisateita.

7 kommenttia:

 1. Olen jonkin aikaa seurannut blogiasi ja tykkään tosi paljon. Liityinkin nyt lukijaksesi:)
  Kauniita käsitöitä, ihania koiria ja mielenkiintoisia postauksia on blogisi täynnä.
  Hyvää alkanutta syyskuuta!

  VastaaPoista
 2. Kokeileppas öljytä/voidella silikoni kunnolla? Ja kun otat pohjan uunista ja kumoat sen sokerin päälle, kokeile kastella silikonia märällä kylmällä pyyhkeellä (leivinpaperiakinhan kastellaan kylmällä, mikäli pohja meinaa tarttua siihen). En tiedä onko apua, mutta aina voi yrittää! :)

  VastaaPoista
 3. Siveleppäs sitä silikonivuokaa voilla ennen taikinan laittoa siihen, sen pitäis auttaa irtoamis ongelmaan. Ja repeytymiseen auttaa se, että ennen ku kumoat tortun alustalle, levitä siihen kidesokeria (meillä sanotaan sitä hienoksisokeriksi..) reilusti, se estäää repeytymisen. Minä itse käytin sokeria vähä hintsusti ja yläasteikäinen tyttäreni sanoi että laita kunnolla niin ei repeä, ihana ku lapset tietää paremmin ku vanhemmat :)

  -Karina-

  VastaaPoista
 4. Ihania uutisia. Tai no ei niin ihania, kun liesi on tukossa ja sateet tulossa, mutta on mukavaa seurata elämääsi siellä kaukana...♥

  VastaaPoista
 5. Ihana blogi sinulla!! Erityisesti talonne on aivan upea!

  En muista mitä kautta tänne päädyin pari päivää sitten enkä laittanut nimeä muistiin. Luulin jo hukanneeni osoitteen, kunnes onnekseni löysin googlettamalla takaisin :)

  Lisäsin blogisi omalle suosikkilistalleni etten taas hukkaa sitä ;)

  Minna

  VastaaPoista
 6. Uutinen nro. 7 Suomesta: jäätävää tihkusadetta (päivällä kaatosadetta ja myöhemmin kylmyydestä päätellen räntää....), lämpöasteita tuskin enää kaksinumeroinen määrä ja pahemmaksi vain menee :D kesään aikaa enää noin yhdeksän kuukautta! tervetuloa loputon pimeys ja kylmyys! niin teillähän oli vierashuone siellä talossa??? :D

  VastaaPoista
 7. Susanne: Tervetuloa lukijaksi!

  Sara: Joo, ensi kerralla voitelen kunnolla. Luulin, että vedellä voitelu riittää.

  Karina: Jaa, että sokerissa on se salaisuus! Ensi kerralla laitan kunnolla sokrua!

  Minna: Kiva, että löysit blogin. Ja nätistä talosta otan kunniat itselleni:) Minä olen sen suunnitellut :)

  Sipe: Uskomattoman nopeasti siellä muuttuikin ilma! ...ja meillähän on se vierashuone ja kevät tulossa :)

  VastaaPoista