Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 23. tammikuuta 2014

VETTÄ!

Ihanaa, ihanaa, täällä SATAA! Peltikatto ropisee ja tynnyrit täyttyvät vedellä. Voidaan kastella kukkia ainakin viikko sillä vedellä! Ihanaa, ihanaa, voi vetää villasukat jalkaan ja polttaa kynttilöitä! Ei ole satanut muutamaan kuukauteen. Sataisi nyt ainakin pari päivää putkeen, niin luonto saisi edes ensiapua pahimpaan hätään!

Olen yhä Dominicin kanssa Peikkokukkulalla. Mieheni on feriassa ja tänään aputyttö aloitti siellä. Mieheni joutuikin olemaan yksin kaksi 12-tuntista päivää. Tänään hän voi jättää kojun päivällä aputytön huomaan. Juttelimme puhelimessa mieheni kanssa ja hän kertoi,  että eilinen myynti olikin mielenkiintoista! Ensin hän oli myynyt aamulla reilut 30 euroa maksavan hahmon. Se on aika suuri summa tässä feriassa. Tämän jälkeen hän oli kykkinyt noin 11 tuntia myymättä yhtään mitään. Arvatkaapa, miten tylsää! Sitten klo 22.40 oli tullut yksi perhe, joka oli ostanut vaikka mitä 80 euron edestä. Tämä on jo hirmusumma tässä feriassa ja varsinkin minun kojussani! Toivottavasti teitä ei haittaa, että puhun rahasta, mutta sillä tavalla saatte vähän osviittaa siihen, miten tämä elintasoero Suomen ja Chilen välillä näkyy oikeassa elämässä.

Nyt pikkuinen pupunuppuni on päiväunilla ja minä tulin tekemään postauksen. Tämän jälkeen riennänkin eukalyptustonttujen lakkien tekoon ja sitten viimeistelen pari haltiaa - jes, niitäkin on mennyt jo kaksi!

Pää pursuaa ideoita, kun vain olisi enemmän aikaa niiden toteuttamiseen!

14 kommenttia:

 1. Sataispa meilläkin,tämä on ollut vähäsateisin talvi miesmuistiin.,Onneksi oli pari suurta asiakasta mutta hurjan pitkä aika ilman mitään myyntejä.

  VastaaPoista
 2. tännekin voisi sataa lisää lunta,on aika nihkeästi sadellut eteläsuomeeen,pakkasta on 10-20 astetta,mutta vantaan sm-hiihdotkin hiihdettiin tykkilumen avustuksella.ihanaa että siellä sataa,tekee luonnolle hyvää!!

  VastaaPoista
 3. Kade kade! Taalla Israelissa on ollut superkuiva talvi, niin kuin Jael tuolla jo mainitsikin.

  Ja kylla rahasta saa puhua! onhan se aika iso osa meidan elamaa, ja todella antaa kuvaa maasi tilasta ja elintasosta. Mikahan mahtaa muuten siella olla keskivertopalkka vai onko semmoista?

  VastaaPoista
 4. Mä tulin niin iloiseksi teidän puolesta tuosta sateesta! Sammakkolammen ympäristö näyttää kivalta ja vehreältä. Kunpa olisin siellä istumassa kaminan edessä Niccus sylissä kuuntelemassa sateen ropinaa.

  VastaaPoista
 5. Ihan unohtaa, että jossain ei saata sataa! Ihanaa tuo sateenropina -huomio, sitä minäkin rakastan! Hyvää jatkoa teille koko perheelle!

  VastaaPoista
 6. Ohhoh, hienoa! Jospa toiveissa olisi viileämpi loppukesä. Sateen raikkaus kuivan kauden jälkeen mahtaa tuntua upealta.

  VastaaPoista
 7. Upea viikoloppu mukavan myyntituoton ja eteenkin sateen merkeissä! Toivon yhtä onnekasta vuoden jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, etta sataa ja ihanaa, etta jotain meni taas kaupaksi! :) Me ollaan keskella sadekautta joten taalla vasta sataakin. Mutta elokuussa meilla on samat fiilikset kuin teilla nyt; useampi kuukausi ilman sadetta ja kaikki punaruskean polyn peitossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, en tiennytkään, että Brasiliassakin on täysin kuivia kausia :o

   Poista
  2. Minakaan en voinut kuvitella, etta Amazonasilla olisi kuiva kausi ennen kuin muutettiin tanne :D

   Poista
 9. On mukava seurata teidän elämää siellä kaukana. Olet niin tyytyväisen oloinen elämäänne. Ihan kummastelen, onko elonne niin vaatimatonta kuin kerrot, kun vaikutatte niin onnellisilta ja talonne ja ympäristö näyttää niin ihanalta. En ole koskaan käynyt Chilessä enkä edes paljon lukenut maan oloista. Uskon toki, että elämänne voi olla vaatimatonta ja monia yllättäviä juttuja tulee vastaan. Oikein mukavaa jatkoa teiden perheelle ja kaikille koirillenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Elämämme on joissakin asioissa vaatimattomampaa kuin mitä se Suomessa olisi...esim. vesipulan takia täytyy elää säästeliäästi, suihkun vesi lämpeää auringolla, ruokakaupassa käydään normaalisti kerran viikossa tai harvemmin, kalliita matkoja (paitsi Suomeen) tai tavaroita ei hankita jne. Mutta toisaalta taas elämme rikkaammin kuin voisimme elää Suomessa: kasviksia, hedelmiä, kalaa, merenherkkuja ja lihaa voi hankkia mielin määrin, ei tarvitse käydä töissä ja silti on varaa ihan normaaliin elämään...

   Poista
 10. Ihana kuulla, että vihdoinkin saitte sadetta! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista