Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 4. luukku: Teepaidasta sohvatyyny

Tässäpä teille joululahjaidea, vielä ehtii tehdä! Jos sinulla tai läheiselläsi on rakas teepaita, jota ei enää tahdo/voi käyttää, voit surauttaa siitä kivan tyynyn. Minä olen saanut tämän teepaidan äidiltäni. Jossain vaiheessa keräsin chihuahua teepaitoja, mutta nykyään niitä on niin pilvin pimein, että innostus lopahti jo vuosia sitten. Tätä t-paitaa olen käyttänyt todella paljon ja siihen oli tullut pari rasvatahraa, jotka eivät lähteneet millään pois. Kaikkea kokeilin monta kertaa. Tahrat eivät näy kunnolla kuvassa, mutta olivat niin silmiinpistävät luonnossa, etten kehdannut paitaa enää pitää. 

Chihuahuatyynyä taas olen kuolannut jo vuosia. Suomessa niitä näkyy olevan myynnissä ja myöskin netissä, muta ei tietenkään täällä Chilessä... Nyt tein sellaisen itse. Pitseillä ja muilla pikkukoristeilla peitin rasvatahrat. Kankaaksi valitsin kiiltävän vaalean kankaan, jota olen säilyttänyt kauan, enkä ole keksinyt sille sopivaa käyttöä. Trikookankaan taakse silitin liimakankaan tueksi. Alas ompelin vetoketjun jostakin vanhasta vaatteesta. Nyt tyynyn saa helposti pois ja päällisen pestyä.

Tällä idealla saa myös lapsen rakkaimmat liian pieniksi käyneet vaatteet näkyville, eikä vain sullottua varaston laatikkoon.

Huomenna uusi idea teepaidasta!

5 kommenttia:

 1. Kaunis tyyny j kiva idea. Tein joskus siskon tytön pitsihameedta tyynyn ja villapaitoja olen huovuttanut ja tehnyt niistä tyynyjä. Villatakissa laitoin nappilistankin keskelle tyynyä.

  VastaaPoista
 2. Söpö tyyny, ei vain kudetta vanhasta t- paidasta. Seuraavat rasvatahrat lähtevät talkilla, kunnon kerros sitä päälle ja harjaus seuraavana päivänä.idearikasta joulukuuta

  VastaaPoista
 3. Sinä kyllä osaat.Ihana tyyny tuli T-paidasta:)

  VastaaPoista
 4. Miten hieno tyyny! Upea tapa pelastaa lempi kuva t-paidasta. Mukavat koristeet ja hopeinen reunus kangas.

  VastaaPoista