Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 1. luukku: Jouluradio.fi


Tervetuloa taas seuraamaan JOULUKALENTERIA! Luukuista aukeaa peikkokukkulamaisia jouluvalmisteluja, jouluisia käsitöitä, tunnelmapalasia, lapsen iloa, sisustusta, koirankarvoja ja piparintuoksua. 

Tämä kuva ei ole mikään joulukorttikuva, vaan juhlistimme jouluradion aukeamista. Suomessa oli keskiyö, mutta meillä vasta alkuilta. Dominic ja Olivia laittoivat tonttulakit päähän. Nyt nelivuotias Dominic toitottaa joka päivä:" Jouluradio kuuluu jouluun!" Meillä soi jouluradio aamusta iltaan. Kun Domskupoika on kuulolla, täytyy soida Lastenjoulu. Kun mieheni on kuulolla, täytyy soida Xmas. Tällöin taas Domsku ilmoittaa:" Täytyy laittaa joulupukkilaulut, nyt soi miesten laulut." Kun minä saan olla hetken yksin ja rauhassa (aaaah), soi Klassinen joulu tai Kauneimmat joululaulut. Kun mieheni törmää paikalle, hän sanoo:" A mi me gusta mas musica en ingles, no algo que se cantan en las iglesias."

Voi kun joulun odotus voisi olla kaikille ilon ja onnen aikaa. Nyt kuitenkin ajatukseni ovat heidän luonaan, joilla on surua ja murhetta. Niitähän kaikilla meillä vuorollaan on. Ajattelen häntä, joka ei enää muista asioita. Ajattelen häntä, joka viettää ehkä joulunsa pullon kanssa. Ajattelen häntä, joka istuu tänään kuolevan miehensä vieressä sairaalassa. 

Me olemme menettäneet joulujen alla jo useamman koiran. Koirat ovat meille perheenjäseniä ja suremme niiden poismenoa. Nyt kun Dominic on alkanut ymmärtää, mitä kuolema on, ja kun hän on alkanut ikävöidä kuolleita koiriamme, tuntuu entistäkin pelottavammalta luotsata tätä vanhenevaa karvalaumaamme. Toivottavasti tämän joulun alla emme joudu kokemaan menetystä, sillä syyskuussa vain pari päivää Domincin syntymäpäivän jälkeen menetimme pennun, jota Domsku yhä muistelee. Pari viikkoa aiemmin menetimme emokoiran, jota Dominic on itkien ikävöinyt. 

Toivon kuitenkin, että tämä joulukuu ei tuo meille koirasuruja, eikä muitakaan suruja. Toivon, että te kaikki lukijat myös saatte viettää stressittömän joulunalusajan, tunnelmoida kynttilänvalossa, tehdä mieliasioitanne ja viettää joulun juuri sillä tavalla kuin se itsellenne parhaiten sopii!

Oikein onnellista ja hykerryttävää joulukuuta!

4 kommenttia:

 1. Ilahdutti, että toivotit juuri sellaista joulunviettoa, kuin itse kullekin sopii. Ja muistit niitä, joilla ei ole helppoa. He tarvitsevat edes hyviä toivotuksia (kuulun niihin, joiden elämä on nyt pinnistelyä)
  Toivon teille mukavia joulupuuhia Jouluradion soidessa.

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva Dominicista ja Oliviasta.Surullista että hauveleita kuollut mutta toivottavasti teille tulossa uusia pikku hauveleita?
  Täällä ei joulu ole virallinen juhla,joten sitä ei paljon näy katukuvassa,vaikka onkin kauppoja joista saa kivaa joulutavaraa. Mukavaa joulunodotusta teidän perheelle:)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka ihana, oikea hyvänmielen kuva - sai hymyn huulille - samoin kuin edellisen postauksen Mona Lisa -smile :) Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 4. Ihana sinä. Ihanat te siellä Chilen peikkokukkulalla.

  Kyyneleet valuvat silmistä tätä kirjoittaessani. Postauksesi vain osui ja upposi.

  Toivon myös teille rauhallista ja onnellista joulunaikaa kaikkien karvaystävienne kanssa! <3

  VastaaPoista