Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 2. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 2. luukku: joka vuosi samat kalenterit

 Jouluna 2015 äitini tuli Chileen ja toi minulle teejoulukalenterin. Jokaiselle päivälle tuli erilainen yrttiteepussi. Minusta kalenteri on niin ihana, että tietty säästin sen ja nyt marraskuun lopulla täytin kalenterin uudelleen erilaisilla pussiteelaaduilla. Marraskuun viimeisenä iltana avasin kalenterin teekomeroni hyllylle ja oikein odotan aamua, että saan juoda aamun ensimmäisen teekupillisen kalenteristani! Laitoin niin, ettei peräkkäisille aamuille osu sama tee. Neljä kertaa vastaan osuu oikein erikoisherkku :)

 Marraskuun viimeisenä päivänä pojan joulukalenteri ilmestyi olohuoneen seinälle. Poika oli vähän ihmeissään, kun luukuissa ei ollut mitään. Kun poju meni nukkumaan, tontut alkoivat rapistella parvella ja sieltä ilmestyi pussillinen pikkupaketteja, jotka löysivät tiensä kalenterin taskuihin.

Kolme yllätystä vielä puuttuu, mutta tuskinpa poika sitä huomaa. Ne ilmestyvät sinne kyllä ajoissa. Tein tämän joulukalenterin muistaakseni jouluna 2009. Silloin täytin taskut miehelleni, joka ei osannut olla kalenterista niin innostunut kuin joulukalentereihin tottunut ihminen voi olla. Chilessähän joulukalenterit ovat aika harvinaisia, ei mikään sellainen juttu, mikä jokaisen lapsen tulisi saada. Nykyään kyllä marketeissa näkyy pari suklaakalenteria, mutta siinä se valikoima sitten onkin. 

Tähän joulukalenteriin en koskaan tehnyt numeroita. Ajattelin tehdä ne myöhemmin, mutta olen huomannut, että on paljon kätevämpää, kun numeroita ei ole. Tällöin voi laittaa sopivankokoisen yllätyksen sopivaan taskuun ja merkata lapuilla numerot. Eri päivien yllätysten koko kuitenkin on vaihdellut vuosittain. 

Tänä vuonna ostin tuon poropussukan kalenterin kylkeen. En ole vielä keksinyt sille käyttöä, mutta varmaan keksin vielä joulukuun aikana jotain hauskaa siihen. Ehkä Domsku voi kirjoittaa joulupukille ja laittaa kirjeen pussukkaan, josta tonttu käy sen hakemassa? Ehkä pussukkaan voi laittaa piirustuksia? Ehkä tonttu laittaa sinne kirjeen ja kertoo, mitä jännää sinä päivänä voikaan tapahtua? Tai ehkä tonttu repäisee ja laittaa sinne jonakin aamuna yllätyksen isille? 

Meidän kuvalliset joulukalenterimmekin ovat kierrätyskamaa. Täältä kun ei saa nättejä, niin käytän samoja Suomesta tuotuja vuorovuosin.

2 kommenttia:

  1. Teepuussikalenteri on kiva idea, lasten kalenteri ilahduttaa sekä saajaa että antajaa. Lisävihje:taskuihin vaikka sivu kivaa satua tai osa palapeliä, nämä mieluisia ainakin meikäläisen lapsille. Mieluisaa joulun odotusta.Irmeli

    VastaaPoista
  2. Ihanaa joulunaikaa sinne kauas. Tosi mielenkiintoista lukea ja katsellakin jouluvalmistelujanne. T.Marita

    VastaaPoista