Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 8. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 8.luukku: Pikkujoulut Santiagossa

 En ole 11 vuoden aikana osallistunut kertaakaan pikkujouluihin! Kerran tosin järjestimme suomalaisen kaverini kanssa pikkujoulut Peikkokukkulalla joulun jälkeen, kun hän tuli Chileen kuivattujen kantarellien ja glögipullon kanssa :) Tänä vuonna kuitenkin matkustimme yli 500 kilometriä Santiagoon varta vasten pukkujouluihin! Kyllä kannattikin, sillä joulupukki löysi tiensä sinne kaikista epäilyistämme huolimatta.

Alkuillasta lapset uivat altaissa. 

Sitten alkoikin jo viluttaa, kun aurinko oli laskemassa. Taustalla näkyy Andit. 

Jouluvalot loivat loistettaan uima-altaaseen. Katoksien alla näkyy noin 30 suomalaista juhlijaa sekä tietty myös chileläisiä puolisoita. Meillä oli oikein perinteisiä jouluruokia sekä myös chileläisempää: porkkana- ja perunalaatikkoa, rosollia, silliä (tuotu Suomesta!), pipareita, porkkanakakkua, korvapuusteja, limppua, salaatteja, grillattavia lihoja, kanoja ja makkaroita, 

Alhaalla levittäytyi 5 miljoonan asukkaan Santiago.

Pikkuinen juhlija

11 kommenttia:

 1. Tunnelmallisia kuvia. Mitä chileläiset puolisot pitivät suomalaisista jouluruoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kyllä, en kuullut kenenkään mielipidettä, joten en osaa kertoa. Mieheni on kerran ollut joulun Suomessa, mutten muista, mitä hän tykkäsi jouluruuista. Itse teen Chilessä vain rosollin, graavilohen ja pipareita ja hän tykkää kaikista niistä. Ai niin, sen muistan, että sillistä hän ei tykännyt.

   Poista
 2. Oi, kaunista ja tunnelmallista! Ja ihania Suomi -ruokia! Leipomasi piparit myös - WAU! Itse olen aika täpinöissäni tästä joulusta. Pääsen kotikonnuille Suomeen. Tapaamaan perhettä ja syömään kaikkia ihania, tuttuja jouluruokia! Pakkanen kyllä pelottaa, huomaan, että minusta on tullut aika "nössö" siinä suhteessa :)

  Kiitokset vielä ihanasta joulukalenterista!

  Hippiäinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti suomalaisesta joulusta! Itse olen viettänyt viimeisen 16 vuoden aikana vain yhden joulun Suomessa ja siitäkin on aikaa yli 11 vuotta!

   Poista
 3. Varmasti mieleenpainuva tapaaminen teille jokaiselle! Ja valtavan pitkä matka pikkujouluun! Hauskaa, miten siellä pääsi uimaan samalla, kun oli joulupukin tapaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kivaa oli. Upeaa myös, että yhdeltä pariskunnalta löytyi joulupukinvaatteet ja perheen mies oli ainoa suomalainen mies porukassa, joten meillä oli suomea puhuva joulupukki!

   Poista
 4. Näyttää olevan tosi kivat pikkujoulujuhlat,ja pitkä matka sinne,mutta kivaa kun paikalla oli paljon suomalaisia:) Mukavaa joulun odotusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan meillä tosiaan pitkä matka, mutta yhdistimme samaan reissuun eläintarhakäynnin ja ystävien luona kyläilyn ja kivaa oli. Kannatti matkustaa!

   Poista
 5. Wau, mikä juhla! Ja taatusti mieleenpainuva kokemus. :)

  VastaaPoista
 6. Poikasi on kyllä suloinen! Ihanat pikkujoulut teillä siellä eteläisellä pallonpuoliskolla altaalla. <3

  VastaaPoista