Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 17. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 17. luukku: Tunikasta pojan neule

Vielä ehtii tuunailla jouluksi! 

Ostin Amerikasta tuotavien vaatteiden kirppikseltä tyttöjen neuletunikan, koska minusta tuo kuvionti väreineen on niin kaunis. Meinasin tehdä jotakin tontun vaatetta tästä, mutten raskinutkaan. Mietin pitkään, voisinko tehdä tunikasta neuleen Domskulle. Katkaisin tunikan sopivasta kohdasta ja kavensin sivusaumoista. Ompelin helmaan resorin tunikan helmasta. Höyrytin ja silitin. Nypin pois nypyt ja tadaa! Poika sai neuleen. 

Kysyin mieheltäni, mitä mieltä hän on neuleesta. On kuulemma kaunis, mutta tyttömäinen! Hän ei tiennyt, että tein sen tyttöjen tunikasta. Chilessä ollaan todella tarkkoja tyttöjen ja poikien väreistä ja tämän neuleen värit ovat tyttöjen värejä! Näiden lisäksi myös liila ja turkoosi on tytöille varatut. Pojille saa olla vain voimakasta sinistä, mustaa, vihreätä ja harmaata. Pojat saavat myös käyttää voimakasta keltaista, punaista ja oranssia, mutta niiden pitää olla yhdistettynä tummansiniseen tai monsterikuviin.

Sanoin miehelleni, että jos se näyttää kovin tyttömäiseltä, niin poika voi sitten käyttää neuletta vain kotona. Laitoin kuitenkin neuleen hänelle päälle kokeeksi, kun menimme Concepcioniin tädin luokse. Tämä sanoi heti Domskun nähdessään, että onpa kaunis neule! Ei sanonut mitään tyttömäisyydestä, mutta en tiedä, mitä hän ajatteli...

Lähetin kyselyn äidilleni, jonka mielestä tuossa neuleessa ei ole mitään syytä, ettei poika sitä voisi pitää. Sanoin, että kai sitä sitten voi pitää, mutta kouluun en sitä laita pojan päälle, ettei kukaan kiusaa. Tänään menimme kouluun ja pojalla oli kuitenkin tämä neule päällään. Muut lapsethan ovat koulupuvuissa, mutta Domskuli ei tarvitse vielä sellaista, koska me käymme vain piipahtamassa siellä parina päivänä. Ei saanut Domsku oudoksuvia katseita osakseen!

Toivottavasti Dominicille kasvaa niin vahva itsetunto, että hän kehtaa kulkea muissakin kuin sinisissä monsterivaatteissa!

Veimme pojan auton mekaanikolle, sillä Saaga-koira söi laturin!

----
P.S. CSV-blogissa on uusi postaus!

1 kommentti:

  1. Hienosti tuunattu, poika sai hienon puseron. Mietinkin tuota autoasetelmaa, että mitenkäs audi on tuossa ja kuitenkin auton lavalla "ollaan" :)

    VastaaPoista