Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 7. tammikuuta 2010

Rennosti vuoden ekana päivänä sekä sisustus- ja ruokakysymyksiä

Näin rennosti vuoden ensimmäisen päivän ottivat vastaan Chiquitita 9 v, Olivia 8 kk ja Yoda 2 v meidän mökkimme kuistilla.
Korkean pallin päällä näkyy itselleni joululahjaksi ostama ruusuvati ja pallin vieressä on vaaleanpunainen juoma-automaatti, joka oli yksi chihuahuoiden joululahjoista.

Sitten päivän sisustus- ja ruokakysymyksiin:
---
1. Onko blogiani lukemassa ketään, joka olisi maalannut kotinsa lautaseinät vaaleanruskeiksi? Tahtoisin nähdä kuvia, miltä sellaiset seinät näyttävät. Olen löytänyt kuvia vain "tasaisista" ruskeista seinistä. Tietääkö kukaan, missä olisi kuvia? Pelkään nimittäin valitsevani tunkkaisen tai likaisen sävyn. En myöskään tiedä, sopiiko ruskea väri lautaseiniin.
2. Tahtoisin nähdä kuvia lautaisista sisäseinistä, jotka on maalattu jollain muulla värillä kuin valkoisella, mistä löytyisi kuvia?
3. Missä olisi kuvia puutaloista, jotka on maalattu vaalean siniharmaaksi ulkoapäin?

4. Tahtoisin tehdä graavia lohta, mutta fileet on pakastettu. Miten voin tehdä graavin lohen pakastetusta lohifileestä niin, ettei se mene pilalle? Lohihan pitää syödä kai päivässä, kun se on sulatettu, mutta pelkkä graavaantuminen vie 24 tuntia. Onko tämä mission impossible?

Hyvää alkanutta vuotta kaikille Peikkokukkulalla piipahtaneille!

15 kommenttia:

  1. Heips Peikkokkulan emäntä!
    Kyllä minä ainakin suolaan pakastettua lohta. Sulatan sen joko kylmässä vedessä muovipussissa tai jääkaapissa. Sitten suolaan sen ja pistän astiaan kansipäällä (ei tiivis) jääkaappiin. Siellä annan sen suolaantua vuorokauden ja sitten poistan suolat ja leikkelen. Kyllähän se säilyy pidempään, kun jääkaapissa säilyttää. Itse syön kyllä surutta päiviä sitä. Joskus jopa uudelleen pakastan, jos alkaa kyllästyttää ennenkuin se on syöty loppuun. Samalla tavalla sulatan jääkaapissa tai jos on kiire niin kylmävesihauteessa ja syön makoisiin suihini!
    Googlailin paneeliseiniä. Jotain valkoisia vain sattui silmiini.

    VastaaPoista
  2. Meilla on lautapanelit seinissa. Olohuoneeseen kaytin vaan sellaista antiikkilakkaa, mika estaa panelin tummumista. Keittiossa on meilla ikivanhat panelit, jotka puhdistin vanhoista maaleista ja ne on nyt maalattu sinisiksi (!). Ylakerrassa ei paneleita ole kasitelty millaan. No jaa, yhdessa makuuhuoneessa on hennon vaaleanviolettia. Voin laittaa kuvia joku paiva omaan blogiin, jos sinua kiinnostaa.

    VastaaPoista
  3. Eilen kävin puutalossa jonka osa seinistä oli maalattu ripulikakan ruskealla, ei ollut kyllä hirmu kiva minusta, mutta varmaankin sitten omistaja tykkäs ja se on tärkeintä=)

    VastaaPoista
  4. ihania ruusujuttuja!tyyny ja vati:)meiän edellinen talo oli vaaleansiniharmaa...taitaa olla joku kuva blogissanikin..tykkäsin siitä ihan hirmuhirmu paljo!!!

    VastaaPoista
  5. talon kuva löytyy tunnisteesta koti...kuvat on vähä huonoja...se ei ollu livenä ihan noin "tumman" näkönen.

    VastaaPoista
  6. Käyppäs www.honka.fi sivuilla. Jos vaikka sieltä saisit ideoita.

    VastaaPoista
  7. Tosi nätti kuisti ja onpas hauveleilla siellä hyvät oltavat:-) Minä olen myös käyttänyt pakastettua lohta graavaamiseen ja on ihan ok ollut,tosin tuore on aina tuore...

    VastaaPoista
  8. Mia, unelmakuisti ja vähimmin kiitos noiden anppisilmien! Minäkin ostan itselleni joululahjoja;-)(Saa mieleistä)

    Mia, nyt alkoi vaivaamaan tuo sun värihimo...tietty se on makukysymys, mutta...eikö sua yhtään kiinnosta tummanruskea tapetti somisteilla (laitan kuvan meiliisi) tai turkoosi tapetti luonnonvaalealla (laitna kuvat) tai jos pakko maalata, etkä pidä edes valkosesta, joka taittaa yksi aste keltaiseen, kuten miedän kiviseinät, niin eikö mikään muu sävy tule mieleen.

    3) Lähitstöllämme on kaunein maalttu hirsitalo, minkä olen ikinä nähnyt. Meidän taloa ei voi maalata tai tarvitse (kivitalo), mutta kun auttallimme maalataan matkin värin tuosta hrisitalosta. Se ei ole siniharmaa, joka väri ei miellytä minua, vaan harmaanvihreä kuin poronjäkälä. Kuvaa minulla ei siitä ole, mutta jos todella innostut käyn pyytämässä luvan kuvata. Taloa asuu suomalaisenglantilainen ravintolayrittäjäpariskunta. Keittiöni on harmaan vanhahtavan vihreä, mutta enempi vihreä kuin poronjäkälä.

    4) Olemme meranranalta kotoisin ja mieheni on varsinainen fileointi- ja graavasumestari. HÄN ei kelpuuta graaviin pakastettua kalaa, minä kyllä sen tekisin. Sulata kala nopeasti. Sitten heikkivainaan hyppysellinen sokeria (tämä on parhaiden graavimestarien salaisuus) ja sitten suolaat kohtuudella. Laita jääkaappiin. Jos aamulla laitat, illalla voi syödä. Meillä aina tarjotaan kalan kanssa pöydässä sitruunalohkoja, mutta se on makukysymys. Jos kalaa jää yli, tee kalakeitto ja lisäät sinne sitten vaikka simpkoita, katkarapuja, tilliä, vähän valkkaria, perunoita, hiukan praseerattua tomaattia. Katkikset eivät saa kiuehua, joten laita ne ihan lopussa.

    VastaaPoista
  9. Hei Mia!

    Kiva kun haluat laittaa kotiisi värejä! Mä pidän väreistä ja meillä on käytetty paljon eri värejä. Kuistilla on puolipanelia ja se on lakattu vanhan roosan väriseksi. Blogissani joissain kuvissa voisi näkyä. Lastenhuoneessa on hirsipanelin tyylistä laitettu vaakaan ja se on käsitelty ruohon vihreällä lakalla. Joku sano ettei tuota panelia voi laittaa lastenhuoneeseen, se kuuluu saunaan! Minä pidän siitä ja se on kestänyt lasten peminää hyvin. Tuostakin on kuvia viime vuoden syksyn postauksessa. Eilen katoin mökkejä Leviltä ja sieltä tuli vastaan yksi mökki, jossa oli aika tummaa ruskeaa käytetty puupintoihin. Ehkä juuri mökkien kuvia katselemalla voisi löytyä haluamiasi kuvia. :) Mukavia rakennushetkiä ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. Vaaleanpunainen koirien juoma-automaatti!! :D

    VastaaPoista
  11. Yksi väri voisi olla kelo ellei ole aitoa keloa. Sitä vasten näyttävät kalusteet upeilta ja voi sisustaa sekä vanhalla että uudella tyylillä. Olen nähnyt udesta puusta tehdn rakennusken, joka oli käsiteltu ulkoa kelonväriseksi. se näytti aidommalta kuin aito. Toisaalta olen asunut talossa, jossa olkkarin iso seinä aitoa keloa ja se oli vaikuttavaa.

    VastaaPoista
  12. Ihania nuo teidän koiruudet :) Miten paljon teillä niitä on? Onko ne isommatkin hauvat aikaisemmassa rakennuspostauksessa teidän? Varmaan ihanaa pitää koiria tuollaisessa paikassa ja teillähän ei vissiin ollut myrkyllisiä käärmeitäkään. Itse olen kasvanut koiralauman keskellä ja vanhemmillani on tälläkin hetkellä viitisentoista rekikoiraa ja tanskandoggi mutta ei tuommoisia pieniä söpöjä sisähauvoja :)

    VastaaPoista
  13. Anni: Minä olen luullut, ettei kerran sulatettua kalaa voi säilyttää kuin vähän aikaa jääkaapissa, eikä sitä voi enää uudelleen pakastaa. Et siis ole koskaan tullut kipeäksi? Olen täällä Chilessä tosi tarkka, sillä täällä jyllää enemmän bakteereita kuin Suomessa.

    Tuula: Tulenpa katselemaan blogiisi, jos vaikka siellä olisi kuvia seinistä:)

    Jarna: Ei tosiaan kuulosta kamalan kauniilta;)

    Malla: Kävin katsomassa entisen talonne kuvaa. Jotain tuollaista tai vähän vaaleampaa olen ajatellut. Toinen vaihtoehto olisi kokonaan valkoinen talo...vaikea päättää!

    Vihreätniityt: Kiitti vinkistä! Menen katsomaan!

    Yaelian: Taidan nyt sitten minäkin uskaltautua kokeilemaan tuota pakastetusta graavaamista.

    Leena Lumi: Minulla ei ole värihimoa, vaan toisinpäin:) Tämä meidän nykyinen mökkimme on voimakkaan vihreä ja sisustus on keltaista, vihreää ja oranssia ja olen kurkkuani myöden täynnä sitä, vaikka täällä kivalta näyttääkin. Nyt on suunnitelmissa maalata kaikki kuultovärillä valkoiseksi ja käyttää myös mattaa ja kiiltävää peittävää valkoista. Ekan kerroksen lattiat tulevat vaaleasta kaakelista ja toisen kerroksen lattiat ja portaat maalataan kiiltävän valkoisiksi. Olen kuitenkin miettinyt, että jotkut huoneet voisivat saada seiniin vähän eri väriä, mutta hempeitä kuitenkin...tekisi mieli kokeilla ruskean sävyä sekä harmaan sävyä.

    Meille ei tule tapettia yhteenkään seinään, sillä kaikki seinät ovat lautaa. Tapeteista kyllä tykkään.

    Harmaanvihreä kuulostaa hyvältä, itsekin pidän siitä väristä. Olisi kyllä kiva nähdä kuva siitä talosta.

    En tahtoisi tällä kertaa mitään valkoista, jota on taitettu keltaiseen, sillä olen nyt kyllästynyt keltaiseen, sillä minulla on ollut keltaista kodissani jo....öööh....noin 12 vuotta!

    Kiitos kuvista, jotka lähetit! En kyllä saanut keittiönkaappejen väristä oikein hyvää kuvaa, näyttivät hyvin vaaleilta. Kiviseinä kaappien takana oli nätti.

    Minäkin laitan aina graaviin sokeria ja suolaa sekä myös tilliä. Syön aina sitruunan kanssa.

    Sellainen kelon väri kiinnostaisi kovasti, mutta eihän täälläpäin maailmaa sellaista varmaan löydä!

    Sanna: Minäkin pidän väreistä, mutta nyt on tullut vastareaktio. Minun kaikki tavarani sekä työni ovat niin värikkäitä, että tahtoisin kodistani hyvin vaalean. Tavarat ja työni antavat sitten väriä kodille ja pääsevät paremmin oikeuksiinsakin rauhallisemmassa ympäristössä.

    Yritänpä löytää blogistasi kuvia talostasi!

    Tuulispää: Ja se jopa löytyi Concepcionista!

    Mila: Meillä ei ole myrkyllisiä käärmeitä ja isot koirat asuvatkin ulkona. Ne aiemman postauksen hauvelitkin ovat meidän. Aion tehdä jossain vaiheessa vähän esittelyä koirista, kun ehdin. Meillä on kolme isoa koiraa ja kymmenisen chihua.

    Kiitos kaikille kommenteista!

    VastaaPoista
  14. Mia, muuhun en osaa kommentoida, mutta älä pakasta kerran sulatettua uudelleen :)

    VastaaPoista