Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Ovesta sänky

Ehkä muistatte, miten tuskailin lahjaksi saamamme jenkkisängyn tyyliä ja väriä. Mietin ompelevani hupun sängynpäätyyn peittämään punertavan puun ja modernin ilmeen. Enhän voisi tähän makuuhuoneeseen tuoda punertavankellertäksi petsattua moderia sänkyä.

Sitten keksin käyttää sängynpäädyksi vanhaa umpipuista ovea, jonka olemme ostaneet pari vuotta sitten Yumbelista yhdeltä mieheltä. Ostimme kaksi vähän erikokoista painavaa ovea, vaikkemme tienneet, mihin ne tulisimme laittamaan. Arvasin, että kyllä niille vielä löytyy monta käyttöä. Ensin meinasin laittaa ovet oviksi, sitten tehdä työpöydän ja kolmanneksi laittaa olohuoneeseen seinää vasten koristeeksi kranssin kanssa, kuten "kaikissa" suomalaisissa ja tanskalaisissa kodeissa nyt tuntuu olevan muotia.

Sängynpäätyidea kuitenkin voitti, sillä se ratkaisi sänkyongelmamme. Sänkymme on tavallinen jenkkisänky, johon jätimme ruuvaamatta päädyn. Mieheni teki jalat ja ruuvasi ne oveen kiinni. Hyvin toimii, sillä pääty on seinän ja sängyn välissä. Emme tahtoneet kiinnittää ovea sänkyyn, sillä vältämme monien reikien poraamista oveen. Sillehän voi löytyä muuta käyttöä tulevaisuudessa!

Teen joskus postauksen siitä, mitä tuolle ovelle tein ennen kuin se pääsi sängynpäädyksi. Toiselle ovelle ei ole vielä löytynyt käyttöä...ehkä raahaan sen sisälle vain koristeeksi, kun työpöytäkin tuli tehtyä vanhasta halpisovesta.
---
En meinannut uskoa silmiäni, kun suomalainen bloggaaja lähetti minulle Jean d'Arc living -lehden, ja siellä joku tanskalainen perhe oli käyttänyt vanhaa ovea sängynpäätynä! Lehdesä oli päätyyn vielä sabluunalla kirjoitettu jotain, vai onkohan se tarra? Katselin sitten meidänkin ovea sillä silmällä, mutta minä en tahdo tuohon mitään tekstiä. Minusta se on hieno juuri tuollaisena, kuin se nyt on!
---
Millaisia käyttötarkoituksia sinä olet nähnyt vanhoilla ovilla olevan?

14 kommenttia:

 1. Haluaisin oikeastaan jonkun vanhan pikkuoven, josta vois sitten tehdä sohvapöydän. Aiemmin olin ihan sohvapöytiä vastaan, mutta jotenkin olen alkanut kaivata sellaista kuitenkin...

  VastaaPoista
 2. Ovi käy hyvin sängynpäädyksi, olen nähnyt muutamalla suomalaisella bloggaajalla myös oven sängynpäätynä. Myös keittiön pöytänä.

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis ja oiva idea käyttää ovea sängynpäätynä : ). Itse olen nähnyt niitä juuri tuollaisina "seinäkoristeina kera kranssin" ja esim. olohuoneessa matalana sohvapöytänä.

  VastaaPoista
 4. Tulipa siitä hieno,mahtava idea!

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno sängynpääty!

  VastaaPoista
 6. Hei Mia,

  kyllä näyttää hyvältä makuuhuoneenne sängynpäätyineen kaikkineen.

  On ollut niin ihana seurata teidän kodin laittamista.
  Ja olenhan seuraillutkin tätä blogiasi alusta saakka :)

  Ihana koti teillä siellä kaukana.
  Hyvä! Olet ilmeisen voimakas nainen ja sinulla rakastava aviomies kun olette saaneet niin paljon aikaiseksi.

  Suloiset koiranne mukaanluettuna :)

  Nautihan siellä :)

  VastaaPoista
 7. Ainiin - ovista ...
  meillähän on olohuoneessa "koristeena" - viimeisessä postauksessani näkyvissä.

  Ja pienempi ostettu ovi on ns. vierashuoneessa koristeena.

  Enpä olisi ennen uskonut jos minulle olis sanottu, että sisustuselementtinä käyttäisin vanhoja ovia...*hih*

  VastaaPoista
 8. Kiitos Ainosofia!

  Muistan kyllä, taisit olla ihan eka lukija:)

  Toisissa asioissa olen voimakas ja toisissa heikko. Onneksi mies kuuntelee minua talo- ja sisustusasioissa, sillä olen niistä niin kiinnostunut. Mieheni kysyikin, tahtoisinko opiskella sisustussuunnittelijaksi ja pysähdyin miettimään asiaa. Tajusin, etten tahdo! Omaa kotia on kiva laittaa, mutten tahtoisi mennä hääräilemään muiden koteihin.

  Minä en oikein keksi, mihin tuon toisen oven voisin laittaa "koristeeksi", sillä se olisi hyvä saada tuolta ulkoa pilaantumasta pois. Se ei mahdu kunnolla varastoon, joten olisi kiva, kun sille joku paikka täältä sisältä löytyisi.

  Hyvää jatkoa teillekin! Milloin se artikkeli ilmestyy?

  VastaaPoista
 9. Meidän kaupassa on ovet myyntitiskinä.
  Vanhat ovet on kauniit missä vaan.
  Ja painavat..

  VastaaPoista
 10. Näyttääpäs ihanalta! <3 Itsekin olen ajatellut että joskus tulevaisuudessa laittaisin vanhan tai uuden oven sängynpäädyksi!

  Mulla tuli myös sellainen idea,että vanhaan oveen kiinnittäisi kolmeen kohtaan peilit(mittatilaustyönä) ja pitäisi ovea peilinä vaikka seinää vasten!:)hmmm...

  VastaaPoista
 11. Meillä on myös parisen vuotta ollut vanha ovi sängynpäätynä ja toisesta ovesta teimme huvimajaan pöydän laittamalla paksun lasin oven päälle.

  Kivalta näyttää tuo teidän ovi sängynpäätynä :)

  VastaaPoista
 12. Hi hii meillekin tulee vanhasta ovesta tehty sängynpääty :D sisustuslehdestä napattu idea sekin. Tällä hetkellä on sellainen pyökin värinen hirvitys, olen siihen niin kyllästynyt..hyh!
  Jossain lehdessä näin että oli tehty keittiönpöytä juuri tuohon tyyliin, että ovi kansilevynä ja lasi/fleksi päällä.
  Ja tunnustan meilläkin on vanha ovi seinää vasten nojallaan :D :D
  Meillä on kellarissa iso pino vanhoja ovia ja niistä olen haaveillut, että tekisimme mieheni kanssa vaatekaapin... saa nyt nähdä milloin sekin saadaan tehtyä.

  Mutta teidän makuuhuoneenne on aivan ihana!! Kauniin ja rauhallisen näköinen, tykkään!!

  VastaaPoista
 13. Kiva sängynpääty. itseä häiritsee ainoastaa värimaailman yksipuolisuus, kaikki on valkoista joten tuo tuo ovikin hukkuu tuonne muun valkoisen sekaan...

  VastaaPoista
 14. Heippa Nanna!
  Valokuvissa värit näyttävät vielä yksipuolisemmalta kuin ne oikeasti ovat. Oikeasti siis seinä on harmaa, ovi vanha siniharmaa, katto, lattia ja lakanat ovat valkoiset. Lisäksi meillä on huoneessa jonkin verran vaaleanpunaista ja vaaleansinistä. Itse pidän todella paljon rauhallisesta tunnelmasta, sillä muissa huoneissa on minusta liikaakin värejä.

  VastaaPoista