Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Yläkerran sali

Sanomme yläkerran pientä olohuonetta saliksi "sala" erottamaan sen puheissamme alakerran olohuoneesta.


Porrasaukosta puuttuvat vielä kaiteet. Emme tiedä, milloin ne siihen tulevat, sillä ikkunakalterien tekijä pakoilee meitä. Hän ei ole tehnyt työtä, vaikka maksoimme jo puolet summasta. Saman miehen piti tehdä myös kaiteet portaisiin. Saas nähdä, miten koko jutun nyt käy.


---


Nyt salissa ovat meidän ulkotuolimme talvisäilössä. En ole vielä päättänyt, laitanko tuohon ikkunaan verhoja vai en. Vaihtoehtona olisivat mummon virkkaamat upeat pellavanväriset verhot, jolloin salin väritykseksi olisi kiva valkoisen lisäksi laittaa beigeä ja materiaaleiksi luonnollista rottinkia ja vanhoja rustiikkisia tavaroita, kun katossakin roikkuu suuri ruosteisen näköinen kruunu (näkyy alemmassa kuvassa). Sellaiseen tyyliin kävisi jotenkin tuo lehmäntaljakin, josta en nyt tykkää.


Toisena mahdollisena tyylinä olisi valko-vaaleanpunainen romanttinen ja keveä. Minulla on Ikean ruusuverhot, jotka sopisivat hyvin tuohon ikkunaan myös. Silloin huoneen muu väritys tulisi olemaan vaaleanpunaista. Salissa olisi tarkoitus olla nukkekotini ja olen miettinyt, että sen voisi maalata vaaleanpunaiseksi.

---

Täytyy päättää, kumpi tyyli voittaa. Tai sitten vaihdan joka toinen viikko ;)


Tällä hetkellä valkoinen-beige-rustiikki on enemmän vallalla.Meillä ovat täällä menossa talvimyrskyt! Vettä tulee kaatamalla monta päivää ja myrskyää niin, että pelkään peltikaton irtoavan. Minusta myrskyt ovat ihania...minussa on enemmän kuin ripaus muumiluonnetta:)
---
Meillä on tapahtunut täällä Tomecon kukkuloilla sellainen ihme, että nettiyhteytemme on yhtäkkiä parantunut! Kuvien lataaminen on nopeampaa kuin ennen, joten luvassa kuviakuviakuvia:D
---
Huomaathan Peikkokukkulan Pajapuotiin laittamani virkatut korut! Hinnat alkaen 5 euroa.

6 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään myrskyistä, etenkin ukkosmyrsky on mahtava. Eilenkin seisoin takaverannan rappusilla ja yritin kuvata salamointia, en onnistunut.
  Päällä jytisi kunnolla, portaatkin oikein tärisi ja minä nautin siitä luonnon voimasta.
  Mutta vettä ei tullut pisaraakaan, ihan outoa, enpä muista tuollaista ukkosmyrskyä.

  Hyvä että yhteydet ovat parantuneet!

  VastaaPoista
 2. Vaikka myrskyistä minäkin tykkään, tämän aamuinen ukkosmyrsky jo vähän pelotti. Saloma iski puhelinpistokerasiaan kauhealla paukauksella pojan istuessa vieressä. Onneksi oli pistokkeet otettu jo hetkeä aikaisemmin pois.
  Ja naapurin ulkorakennus saunoineen paloi maan tasalle...:(
  Paloautot pyörivät koko iltapäivän paikalla ennen kuin kaikki tulipesäkkeet saatiin tukahdettua. Onneksi tuli ei ehtinyt levitä taloon!

  VastaaPoista
 3. ii: Kiitos, tykkään itsekin:)

  Lennu: Minäkin pidän ukkosesta, mutta vain silloin, kun jyrinä kuuluu kaukaa. Sitten jo pelottaa, kun päällä paukkuu. Se on melkein pelottavampaa kuin maanjäristys.

  Minna: Huh, tuo on tosi kaameaa. Onneksi ehditte ottaa pistokkeet pois! Ja ihanaa, että talollenne ei tapahtunut mitään.

  VastaaPoista
 4. Hei Mia!
  Piiiitkästä aikaa, teillähän ihana uusi talo. Kaunista vaaleaa pintaa ja pienillä ihanilla "karvakuonoilla" ihan oma huone, wau.Ihanaa.

  Teillä talvi, meillä oikein kunnnon helteet varjossa +30, aikas harvinaista kumminkin täällä.

  Kiva kun yhteydet paranee, ei tarvitse takuta koneen kanssa.

  Mukavaa viikonloppua ja innokasta sisustamista!

  T. ^_^Piitis

  VastaaPoista
 5. Myrskyt ovat ihania! Silloin olisi ihana makoilla tulen äärellä vilttiin kietoutuneena kirjaa lukemassa (jos olisi talo jossa on tulisija).

  VastaaPoista