Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Vierashuone

Meillä ei käy juuri lainkaan vieraita. Yövieraita käy vielä vähemmän. Tahdon kuitenkin, että talossani on vierashuone, sillä aina toivon, että joku Suomesta eksyisi tännepäin maailmaa. Ja jos sellainen tuuri käy, niin silloin tarvitaan huonetta useammaksi päiväksi.
---
Meillä käy kuitenkin yksi yövieras melkein joka kuukausi ja hän viettää meillä silloin pari-kolme yötä. Hän on yksi kälyistäni.Sisustin vierashuoneen poiketen talon muusta rauhallisemmasta tyylistä. Laitoin isokukkaiset värikkäät verhot ja seinät maalasimme vihertäviksi. Huoneessa on punaista, mitä muussa talossa ei ole. Ajattelin, että tämä sopii paremmin chileläiseen makuun ja kyllä kälyni mielestä huone onkin nätti. Minä en oikein pidä sen tyylistä, mutta menköön nyt. Nuo verhot mieheni on saanut lahjaksi USA:ssa yhdestä talosta, johon firma teki remonttia ja sisustusta. Kälyni mielestä verhot ovat huippuihanat. Niitä on huoneen kolmessa ikkunassa ja vielä lisäksi väliaikaista komeroa peittämässä huoneen toisessa päässä. Laitoimme vain verhotangon peittämään hyllyjä ja ripustin verhot siihen. En kuitenkaan tahdo kuvata sitä, sillä kuvissa se näyttää hurjalta, liian värikkäältä ja pienentää huonetta visuaalisesti. Koska ratkaisu kuitenkin on väliaikainen, niin annan olla noin, kun kerran kangasta oli niin paljon.


---


Päätin myös jättää vierashuoneen kalusteet tummiksi. En tahdo tuunailla niitä mitenkään, sillä sänky ja yöpöydät ovat mieheni vanhempien, jotka molemmat kuolivat puolentoista vuoden aikana, kun olimme saapuneet Chileen. Tämä oli miehelleni todella raskas kokemus, josta hän ei ole vieläkään toipunut....(voiko vanhempiensa kuolemasta koskaan kunnolla toipua?) Nuo kalusteet ovat miehelle siis tosi tärkeät.

---

Sitä olen kyllä miettinyt, että poistaisin sängynpäädyn kokonaan ja laittaisin sen varastoon. Jos sängyssä ei olisi päätyä, se mahtuisi huoneeseen kahteen eri paikkaan. Nyt se mahtuu vain tuohon ja pääty peittää hieman ikkunaa, joka tekee myös huoneesta pienemmän näköisen. Pohdin asiaa ja kokeilen.

---

Tahdon laittaa vierashuoneen parisänkyyn valkoisen päiväpeiton, sillä noissa verhoissa on jo niin paljon väriä ja kuvioita, että hirvittää. Minulla ei kuitenkaan ole riittävän isoa valkoista peittoa, joten sellainen täytyy hankkia.


New Yorkista ostamamme tuftattu matto sopii hienosti tähän vierashuoneeseen.


Yhden toisen kälyni (minulla on kälyjä vaikka muille jakaa...) tekemä maalaus keramiikkalevylle. Hän on harrastanut pitkään posliininmaalausta. Saimme tämän taulun häneltä häälahjaksi. Taulu sopii tähän vierashuoneeseen tyyliltään ja väriltään kuin nenä päähän.
---


Olen kyllä miettinyt, että vaikka tämä vierashuone ihan kiva onkin, niin se ei kuitenkaan ole minun eikä meidän talomme tyylinen. Sitten joskus kun kaikki muu on "valmista", niin varmaan tuo vierashuone on se, jossa tapahtuu uudistus ensimmäisenä. Tosin nuo huonekalut tulevat varmaan seuraaman meitä elämämme loppuun asti...kauheaa sanoa näin...elämän LOPPUUN...hui!
Sitten vähän vielä Peikkokukkulan Mian tyyliä vierashuoneessakin. "Hissuvavvu" 50-luvun punaisissa nukenvaunuissa:)

9 kommenttia:

 1. Iik! Minusta vierashuoneenne on houkuttelevan ihana! Pidän tuollaisista vanhoista huonekaluista. Koska voidaan tulla kylään? ;)

  VastaaPoista
 2. Tuossa kuvassa ainakin vierashuoneenne näyttää niin kutsuvalta,että tulisin heti sinne käymään;D

  VastaaPoista
 3. ii: IKävä kyllä nuo huonekalut ovat kaikkea muuta kuin vanhat. Ne ovat kaikki korkeintaan viisi vuotta vanhoja.

  Mikäli olet tulossa Chileen, tervetuloa testaamaan vierashuonetta;)

  Yaelian:

  Jos tiesi vie Chileen, tervetuloa meillekin käymään!

  VastaaPoista
 4. Hei Mia,

  samaten pidän oikein paljon vierashuoneestanne. Kyllä tuolla viihtyisin.

  Mielestäni vähän ranskalaistyylinen josta tykkään.

  Muuten - siitä lehtijutusta. Nyt pitää odottaa elokuuhun saakka, että kuulen koko hommasta mitään. Kesän lehtien jutut oli jo tehty.
  Itseäkin vähän tympii koko touhu kun kaikki on niin hidasta hommaa.
  Mutta näinhän se on, että uutiset erikseen ja sisustusjutut erikseen.

  Ilmoittelen kunhan saan parempaa tietoa asian tiimoilta.

  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 5. Tykkään kovasti vierashuoneesta! Kunpa se olisi vähän lähempänä, niin viettäisin siellä varmaan monta yötä.
  Vihertävät seinät ovat raikkaat ja rauhoittavat ja verhot tuovat huoneeseen romantiikkaa. Pikku matto on suloinen valkealla lattialla. Ihan napakymppi taas Mia!
  Ä

  VastaaPoista
 6. Mä tykkään tummista huonekaluista :) No ehkä nuo ruusuverhot olisi jo liikaa. Nätiksi olet huoneen saanut vaikka elementit eivät ole mieluisia.

  VastaaPoista
 7. Mäkin tykkään tummanruskeista huonekaluista :) Ja hiirivauva on supersuloinen!!

  VastaaPoista
 8. Minä tykkään teidän vierashuoneesta. Meille on kyllä aina kauhistus, jos sängyissä on pääty kun mies on niin pitkä, että päädyt aiheuttaa ongelmia. Häämatkalla reissasimme pitkin Italiaa ja piipahdimme vanhan ystäväni luona ja hän oli laittanut vierashuoneen kovin nätiksi meitä varten... vaan kun ei mies mahtunut siihen nukkumaan! Eivät siis olleet tavanneet miestä aiemmin... No mies joutui sitten nukkumaan sohvalla ne yöt, onneksi oli sen verran iso sohva. Ei se meille mikään ongelma olisi ollut siirtää patjat lattialle mutta kun se ei vaan tullut kuuloonkaan, että vieraat joutuvat nukkumaan lattialla :D Mutta voi voi sitä päivittelyä kun nyt häämatkalla olevat joutuvat erikseen nukkumaan... :D

  intootje

  VastaaPoista
 9. Mia, minusta vierashuoneesi on aivan mahtava! Olen 20 vuotta elänyt funkkista: terästä, mustaa ja valkoista, nyt kaipaan värejä.

  Minusta juuri joku vierasmakkari voi olla tyystin erilainen kuin kodin muut huoneet. Minä vapautin meidän vierasmakkarissa rakkauteni mereen, turkoosiin ja Laura Ashleyyn. Ja mitä tapahtui: Sinne haluavat kaikki! Kukaan ei suostu enää nukkumaan kirjasto/toimisto -huoneeni runkopatjasängyllä.

  (Mia, nyt on 22.7. Huomaathan etten unohtanut;-)

  VastaaPoista